پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۵۸۷۵۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۸
استیضاح ترامپ نمایشی از آب درآمد. روز جمعه جمهوری‌خواهان مانع از احضار شهود جدید به جلسه محاکمه شدند و قرار است این مجلس روز چهارشنبه در مورد ادامه حضور ترامپ در کاخ سفید تصمیم‌گیری نهایی کند.
شعارسال: اما همه شواهد نشان‌دهنده آن است که رئیس‌جمهور آمریکا در آستانه نجات از برکناری قرار دارد؛ چرا که دموکرات‌ها در این مدت تنها موفق شده‌اند رای دو جمهوری‌خواه را به‌دست آورند و به همین دلیل جلب رای ۶۷ سناتور برای برکنارکردن ترامپ غیرممکن به نظر می‌رسد؛ بنابراین روز چهارشنبه این هفته دونالد ترامپ نفس راحت خواهد کشید.

سنا ترامپ را در آستانه تبرئه از دو اتهام سوءاستفاده از قدرت و اختلال در روند تحقیقات کنگره قرار دارد. هر چند هنوز رای‌گیری در این دو مورد صورت نگرفته است، اما پیش‌بینی می‌شود که ترامپ هرچه زودتر تبرئه شود و خود را برای انتخابات سال ۲۰۲۰ آماده کند؛ چرا که سناتور‌ها روز جمعه به حضور شهود جدید در کنگره رای ندادند تا امید دموکرات‌ها برای برکناری ترامپ به صفر نزدیک شود. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، در یک رای‌گیری در سنا برای حضور شهود جدید، رای‌های صادر شده نشان از رای حزبی در کنگره داشت و در حالی که دموکرات‌ها به چهار رای جمهوری‌خواهان برای حضور شهود جدید نیاز داشتند، تنها توانستند دو تعداد رای از جمهوری‌خواهان را با خود همراه کنند و رای به حضور شهود جدید به حد نصاب نرسید. روز جمعه ۵۱ جمهوری‌خواه در برابر ۴۹ رای به حضور شهود جدید «نه» گفتند. از جمهوری‌خواهان همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد میت رامنی از یوتا که مخالف سرسخت ترامپ است به دموکرات‌ها پیوست و خواستار حضور شهود جدید شد. نفر دیگر از جمهوری‌خواهان سوزان کالینز از مین بود که رای وی به نتیجه خاصی منجر نشد. دموکرات‌ها که برای احضار شهودی، چون جان بولتون به جلسه استیضاح دونالد ترامپ تلاش داشتند، در این هدف شکست خوردند. رای‌گیری در سنا برای احضار شاهدانی همچون جان بولتون به جلسه استیضاح رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده با مخالفت جمهوری‌خواهان به اتمام رسید. به این ترتیب استیضاح ترامپ به‌زودی با رای‌گیری نهایی به پایان خواهد می‌رسد. حالا واپسین مرحله از این فرآیند، رای‌گیری از ۱۰۰ سناتور کنگره خواهد بود؛ رای‌گیری بر سر اینکه آیا از نظر این سناتور‌ها ترامپ باید به کارش در کاخ سفید پایان دهد یا همچنان زمام امور را در دست داشته باشد؛ فرآیندی که پاسخش البته پیش از آغاز جلسات استیضاح هم تا اندازه زیادی روشن بود. دموکرات‌ها برای برکناری ترامپ دست کم به ۶۷ رای نیاز دارند؛ یعنی ۲۰ رای را باید از اردوی جمهوری‌خواهان جذب کنند. این در حالی است که میت رامنی٬ سناتور ایالت یوتا و سوزان کالینز، سناتور ایالت مین تنها جمهوری‌خواهانی بودند که همراه با ۴۷ سناتور دموکرات خواستار احضار شهود شده بودند. در این شرایط قرار است که روز چهارشنبه رای‌گیری نهایی سنا درباره استیضاح ترامپ انجام شود. «میچ مک‌کانل»، رهبر اکثریت سنا، در این‌باره گفت: دیگر نیازی نیست سنا پرونده تحقیقات را مجددا بگشاید. در روز‌های آینده دادرسی استیضاح ترامپ جمع‌بندی شده و به پایان می‌رسد. از سوی دیگر «چاک شومر»، رهبر دموکرات‌های سنا گفت: آمریکا این روز نامیمون را به یاد خواهد داشت که سنا به مسوولیت‌هایش عمل نکرد، روزی که سنا از حقیقت روی برگرداند. دموکرات‌ها روز جمعه روند سنا را محکوم کردند و تبرئه ترامپ را بی‌معنی خواندند. به گفته چاک شومر حالا همه آمریکایی‌ها می‌دانند که محاکمه ترامپ دارای ارزش حقوقی نیست و محاکمه واقعی صورت نگرفته است.

البته به‌رغم اینکه جمهوری‌خواهان قرار است ترامپ را تبرئه کنند، اما برخی جمهوری‌خواهان به تاکید ترامپ مبنی‌بر اینکه کاری انجام نداده است، خرده گرفته‌اند و می‌گویند ترامپ ۴۰۰ میلیون دلار پول کمک‌های نظامی به اوکراین را گروگان گرفته بود. سناتور لامر آلکساندر از تنسی که در لحظات آخر رای خود را به سود هم‌قطارانش در حزب تغییر داد، گفت: «شما نمی‌توانید برای هر اهانتی تنبیه مالی در نظر بگیرید.» رای روز جمعه در واقع چراغ سبز سنا به ترامپ برای تبرئه به حساب می‌آید. در ۵ ماه گذشته ترامپ برای ریاست‌جمهوری خود احساس خطر کرده بود، اما حالا این رای به کاخ سفید تا حدی آسودگی خاطر می‌دهد. دموکرات‌ها بر این باور بودند که کاخ سفید با درخواست از اوکراین برای تحقیق از پسر جو بایدن که جزو هیات مدیره یک شرکت انرژی در اوکراین بود، زمینه را برای حضور دخالت خارجی‌ها در انتخابات ۲۰۲۰ فراهم کرده است. قرار است روز دوشنبه طی فرآیند استیضاح، مباحثات پایان یابد و روز چهارشنبه نیز رای‌گیری درخصوص باقی ماندن یا نماندن ترامپ در کاخ سفید انجام شود.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از روزنامه دنیای اقتصاد ، تاریخ انتشار: 13 بهمن 1398 ، کدخبر: ۳۶۲۱۶۹۰ ، www.donya-e-eqtesad.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۳
0
0
از اول هم معلوم بود این استیضاح راه به جایی نمیبره و شکست میخوره
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین