شعارسال: یک روانشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه با بیان اینکه این روزها فرزندان هم در کنار خانواده ها در خانه حضور دارند، عنوان کرد: باید این نکته را به خاطر بسپاریم که فرزندان در خانواده از رفتار و نه گفتار والدین خود تقلید می کنند.
دکتر محمد حسین طالبیان پیرامون راه های زندگی شادتر در دوران خانه نشینی به دلیل گسترش ویروس کرونا در جامعه اظهار کرد: در این روزهایی که با عنوان روزهای کرونایی در جامعه ما شناخته می شود، روانشناسان توصیه هایی برای ایمن سازی خانواده دارند.
روانشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه این روزها فرزندان هم در کنار خانواده ها در خانه حضور دارند، عنوان کرد: باید این نکته را به خاطر بسپاریم که فرزندان در خانواده از رفتار و نه گفتار والدین خود تقلید می کنند.
وی با بیان اینکه در این بین رفتارهایی که متناسب با سن کودکان نیست به مراتب تاثیر بیشتری بر روی آن ها می گذارد، گفت: ممکن است برخی از فرزندان در دوران کودکی، نوجوانی و یا جوانی باشند و از طرفی هم رفتارهای ما مهم تر از گفتار ما به شمار می رود.
استادیار دانشگاه آزاد شهرضا با بیان اینکه وقت گذاری بیش از حد والدین در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بر روی رفتار کودکان تاثیر می گذارد، عنوان کرد: حضور والدین در فضای مجازی نباید به الگوی برای کودکان تبدیل شود و این فضا جایگزین مناسبی به جای والدین نیست.
طالبیان والدین را مهم ترین و اصلی ترین مربیان سواد رسانه ای دانست و گفت: والدین باید تمرین کنند تا همراه خوبی برای فرزندان خود در این ایام باشند و سرگرمی ها و بازی های درون منزل را در این ایام بیشتر کنیم.
وی ادامه داد: ورزش، مطالعه، عبادت از جمله اقداماتی است که می توان این روزها در این فضا از آن استفاده کرد.
طالبیان با بیان اینکه در این روزهای کرونایی باید شادی خانوادگی را بیشتر کنیم، عنوان کرد: نشاط خانواده در این روزها باید حفظ شود و برای این کار لازم است خانواده ها با افراد منفی باف کم تر در تماس باشند؛ افرادی که هراس و ترس را به دیگران منتقل می کنند، استرس و وحشت و هراس را به خانواده ها منتقل می کنند.
این مشاور خانواده ادامه داد: والدین ویروس کرونا را به گونه ای مطرح نسازند که کودکان دچار اختلالاتی از جمله خواب آشفته و یا کم اشتهایی شوند و به کودکان اطمینان بخشی کنند و با آن ها همدلی کنند.
وی با بیان اینکه والدین مولد استرس در خانواده نباشند، اظهار کرد: تنها تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابله با کرونا شرط نیست؛ سیستم امنیت روانی خانواده هم باید در این روزها تقویت شود.
طالبیان با بیان اینکه خواب مناسب بخشی از این تقویت سیستم ایمنی به شمار می رود، تصریح کرد: کم بودن و یا به هم ریختن خواب کودکان، کم حوصلگی و خشم و خشونت را برای آن ها به همراه دارد.
روانشناس و مشاور خانواده بخشی از وظیفه خانواده ها را مدیریت استرس دانست و گفت: پدر و مادر باید مثبت اندیش باشند و به فرزندان خود امید دهند؛ مثبت اندیشی به معنای خود را فریب دادن نیست، بلکه باید به این اطمینان داشته باشیم که برای حل مشکلی راه حلی وجود دارد.
وی بزرگ ترین نیاز کودکان را شادی محیط خانواده و صمیمیت بین پدر و مادر دانست و گفت: خانواده در این دوران دچار منفی بافی های ناشی از کرونا نباشد و جو کل خانواده باید مثبت باشد و درعین حال موارد بهداشتی رعایت شود.
شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری صاحب نیوز ،تاریخ انتشار: 23 فروردین 1399،کدخبر : 1000182 ،www.sahebnews.ir