شعار سال در آستانه افتتاح مجلس یازدهم، راهروهای سبز بهارستان بی سابقهترین سکوت و سردی را تجربه میکنند و لابیها و رایزنیهای سیاسی به محافل بیرونی و ضیافتهای افطار راه یافته چرا که هم رئیس فعلی و تیم او از صحنه رقابت کنار کشیده اند و هم اینکه پارلمان جزء مناطق پرخطر ابتلا به کووید ۱۹ اعلام شده و این همه چیزی از شور و حرارت سیاسیون برای تعیین صاحبان کرسیهای هیات رئیسه، کم نکرده است.
مجلس به ظاهر یکدست یازدهم هنوز آغاز به کار نکرده، چنان تلاطمهای جدی را در سپهر سیاست زمزمه میکند که قاطعانه میتوان گفت در هیچ یک از ادوار مجلس، این تعداد کثیر از منتخبان برای بدست آوردن جایگاه هیات رئیسه، ریاست کمیسیونهای تخصصی و سایر ارکان قدرت در پارلمان، به رقابت نپرداخته بودند.
با اعلام کناره گیری علیرضا زاکانی (مدعی جدی ریاست مجلس) از رقابت، این روزها جدیترین و شاید تنها رقیب محمد باقر قالیباف، حمید رضا حاجی بابایی است که با بیست سال سابقه نمایندگی مجلس و یک دوره سابقه وزارت آموزش و پرورش، برای پیروزی در مقابل شهردار سابق تهران رقابت میکند.
باید به کسانی که همچنان مصطفی میر سلیم، شمس الدین حسینی و علی نیکزاد را رقبای قالیباف میدانند، گفت که به دلایل زیادی از جمله نتایج تصمیمات شورای هفت نفره، این افراد آراء شان را در سبد قویترین گزینه یک کاسه میکنند تا توان رقابت با قالیباف تقوییت شود.
حالا اگر بر همین اساس سعی میکنیم نمایی از مهندسی آراء منتخبان یازدهم را ترسیم کنیم. از مجموع ۲۹۰ کرسی، صاحبان یازده کرسی راهی مرحله دوم شدند، دو نفر فوت شده و یک نفرهم تایید نشده است لذا هر کاندیدا برای تصاحب کرسی ریاست باید از میان ۲۷۶ منتخب، حداقل رای موافق ۱۳۸ به علاوه یک نفر را بدست بیاورد.
هرچند وضعیت قالیباف به خاطر اتوریته، شهرت و حمایتهای فرا پارلمانی اش بهتر از دیگران است، اما این وضعیت قطعی نیست و به خاطر برخی موضع گیریهای سیاسی، شائبههای اقتصادی منتسب به اطرافیانش و نیز مخالفان بالفطره اش که به مجلس یازدهم راه یافته اند، ان قلتهایی وجود دارد که حتی اگر رئیس مجلس شود باز هم صاحب اکثریت قاطع آرا نخواهد شد. اما اگر از این شرایط صرف نظر کنیم و او را رئیس مجلس بدانیم باز هم موضوع آراء شکننده و غیر قاطع، محمدباقر قالیباف را در یک سال پیش رو و تا انتخابات بعدی هیات رئیسه با فراز و نشیبهای جدی در اداره مجلس روبرو میکند. حال آنکه رقیب جدی اش حمید رضا حاجی بابایی به دلیل سابقه طولانی نمایندگی و آشنایی دقیق و کامل با اجزا و ساختارهای مجلس و تعاملات بهتر از نقاط قوت جدی تری نسبت به شهردار مجلس ندیده تهران، بهرهمند است.
در حال حاضر پیش بینی میشود حاجی بابایی بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ رای در بین منتخبان یازدهم داشته باشد. (بر اساس بررسی پیشینه افراد و ارتباطات شان و یا اظهاراتشان) و بنابراین برای تصاحب کرسی ریاست، حداقل نوزده و حداکثر سی و نه رای، بیشتر از سبد فعلی اش نیاز دارد.
کسانی که با مهندسی آرا نمایندگان مجلس آشنا هستند میدانند که بدست آوردن این تعداد رای برای حاجی بابایی سخت است، اما محال نیست خصوصا اینکه گزینههای مخالفت با قالیباف روز به روز بیشتر روی میز قرار میگیرند؛ لذا میتوان گفت در این روزها، زمان به ضرر قالیباف و به نفع حاجی بابایی پیش میرود و هرچه گروه مقابل قالیباف، چالشهای حضوری و به خصوص رسانهای بیشتری ایجاد کنند فضا بیشتر علیه او در ذهن رای دهندگان شکل میگیرد ضمن اینکه ورود بی برنامه افراد تیم قالیباف به چالشهای رسانهای رقیب، نیز آنها را در دام اصطکاک و فرسایش رسانهای میکشاند.
شعار سال با اندکی تلخیض و اضافات برگرفته از وبسایت خبری اعتدال، کد خبر: ۲۴۰۷۰۳، منتشر شده در 27 اردیبهشت 99، www.etedaal.ir