پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۷۹۱۳۸
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۴
متاسفانه تنها رشته تخصصی سلامت که تحت هیچ تشکل صنفی و سازمانی نیستند رشته‌های بهداشت است. وزیر سابق بهداشت متاسفانه با تشکیل سازمان نظام بهداشت مخالفت کردند. حال نگاه ما به وزیر جدید است تا این خواسته دیرینه صد هزار بهورز و نیروی بهداشتی را با پیشنهاد تشکیل سازمان نظام بهداشت محقق سازد یا در ایجاد آن شرایط را تسهیل کند چرا که در ساختار وزارت بهداشت هیچ واحدی خود را متولی پیگیری مسایل حوزه بهداشت نمی‌داند.
شعارسال:چند روزی است که نیرو‌های بهداشت از عدم توجه به مسکلاتشان گلایه دارند، نیرو‌هایی که به دلیل نداشتن صنف، هویت و جایگاه مستقل در نظام سلامت تلاش کردند تا گلایه‌های خود را از طریق فضای مجازی به گوش مسؤولان برسانند، اما گویا تا کنون هیچ یک از مسوولان وزارت بهداشت صدای آن‌ها را نشنیده‌اند.

*نگاه نیرو‌های بهداشت به تصمیمات نمکی

احمد مهری عضو انجمن متخصصین بهداشت ایران، درباره مشکلات این دانشجویان  گفت: متاسفانه تنها رشته تخصصی سلامت که تحت هیچ تشکل صنفی و سازمانی نیستند رشته‌های بهداشت است. وزیر سابق بهداشت متاسفانه با تشکیل سازمان نظام بهداشت مخالفت کردند. حال نگاه ما به وزیر جدید است تا این خواسته دیرینه صد هزار بهورز و نیروی بهداشتی را با پیشنهاد تشکیل سازمان نظام بهداشت محقق سازد یا در ایجاد آن شرایط را تسهیل کند چرا که در ساختار وزارت بهداشت هیچ واحدی خود را متولی پیگیری مسایل حوزه بهداشت نمی‌داند.

وی گفت: مسئولان شکاف عمیق وضعیت دریافتی نیروی انسانی بهداشت و درمان را مقایسه کنند. نظام سلامت، وضعیت را به سمتی برده است که قبولی در رشته‌های درمانی برای خانواده‌ها و افکار عموم افتخار و پذیرش در رشته‌های بهداشتی مایه ناراحتی و اجبار در انتخاب رشته بوده است. باید در سیاست‌های اینچنینی تجدید نظر شود. خدمات بهداشتی را در کنار خدمات درمانی به افکار عموم معرفی شوند. ارزشمندی بهداشت بازگرداننده شود، حتی با وجود صد‌ها دانش آموخته و هیات علمی گروه‌های بهداشتی مدیران حوزه بهداشت هم اکثرا از رشته‌های درمانی و تفکرات درمانی هستند. چه راهکاری می‌طلبد جز اصلاح این روند‌های موجود؟

*مطالبه ۱۰۰ هزار نیروی بهداشت از وزارت بهداشت

این اپیدمیولوژیست خاطرنشان کرد: مهمترین مطالبه ما برگزاری جلسه نمایندگان دانشجویان و دانش اموختگان بهداشتی با شخص وزیر بهداشت در سریعترین زمان ممکن است. چرا که معتقدیم برگزاری هر جلسه‌ای جز بدون حضور وزیر بهداشت منجر به پاسخ‌هایی می‌شود که نه تنها مطالبات ما محقق نمی‌شود بلکه به بدتر شدن موضوع می‌انجامد. یقینا انتظار داریم به احترام بیش از ۱۰۰ هزار نیروی حوزه بهداشت این درخواست ما برای جلسه با وزیر بهداشت را محقق شود.

وی ادامه داد: درخواست داریم وزارت بهداشت کارگروهی متشکل از نماینده معاون آموزشی وزارت بهداشت، نماینده بورد‌های تخصصی سه رشته بهداشت عمومی-محیط و حرفه‌ای و نمایندگان دانشجویی و دانش آموختگان تشکیل دهد تا در جلساتی اصلاح سرفصل‌های رشته‌های بهداشت را بررسی کنند و مبتنی با نیاز نظام سلامت شکاف بین دانشکده‌های بهداشت و مراکز بهداشتی رفع شود.

مهری تصریح کرد: کارگروهی با حضور معاونت توسعه، معاونت بهداشت وزارت بهداشت و نمایندگان دانشجویان و کارکنان-دانش آموختگان بهداشتی شکل گیرد تا بصورت دقیق مرزبندی رشته‌های بهداشتی را تعیین تکلیف کنند تا هویت مستقل جایگاه شغلی رشته‌های بهداشتی در نظام سلامت شکل گیرد.

*جامعه بهداشتی نظام سلامت هویت مستقلی ندارند

یکی از مسائلی که همواره مورد انتقاد جدی کارشناسان بوده، موضوع اولویت داشتن بهداشت بر درمان بوده است. هرچند توجه به زیرساخت‌های درمانی کشور موضوعی حائز اهمیت است، اما تجارب نظام سلامت همه دنیا نشان می‌دهد برخورداری کشور از نظام بهداشت قوی نقش بسزایی در کنترل و مدیریت بیماری‌ها خواهد داشت.

فائزه زبرجدی نماینده دانشجویان بهداشت در این خصوص اظهار کرد: نگاه درمان‌محور مدیریت نظام سلامت به جامعه باعث شده آن جایگاه و نگاه افکار عموم به کادر درمانی برای کادر بهداشتی نباشد. تنها نگاه به وضعیت خانه‌ها و مراکز بهداشت قدیمی و فرسوده در مقایسه با بیمارستان‌های شیک و مجلل اهمیت جایگاه بهداشت را نشان می‌دهد. از سویی نظام سلامت نیرو‌های جامعه بهداشت را یک نیروی خدماتی دانسته و جایگاه مستقلی برای آن تعریف نکرده است.

وی با اشاره به مشکلات و مطالبات جامعه بهداشت نظام سلامت کشور افزود: ده‌ها دانشکده بهداشت کشور به تربیت دانشجو میپردازند. دانش آموختگانی که سالیانه تنها زیر ده درصدشان برای نظام سلامت بکارگیری می‌شوند. از سوی دیگر، روز به روز به تعداد این دانشکده‌ها افزوده می‌شود و صد‌ها دانش آموخته بهداشت سالیانه بدون توجه به تعریف شغلی خروجی این دانشکده‌ها می‌شوند.

زبر جدی همچنین از نبود امنیت شغلی در حوزه بهداشت نظام سلامت گلایه کرد و افزود: بعد از طرح تحول سلامت هزاران دانش آموخته بهداشتی در قالب بخش خصوصی، شرکتی و قراردادی جذب حوزه بهداشت شدند. پیمانکاری شدن بهداشت نه برای کارکنان امنیت شغلی ایجاد کرده نه دریافتی‌های این نیرو‌ها محقق شده است. حجم کاری برابر با نیرو‌های زحمتکش رسمی دارند، ولی تفاوت فاحشی در دریافت حقوق دارند. واقعا تا کی قرار است وضعیت متزلزل نیرو‌های شرکتی و قراردادی بهداشت ادامه پیدا کند؟ مگر نظام شبکه بهداشت مورد تایید مقام معظم رهبری با این لشکر آسیب دیده قابلیت ادامه کار دارد؟

وی افزود: آیا باخبریم پیمانکاران بخش خصوصی با دانش آموختگان بهداشت چه برخورد‌های سلبی و تهدید آمیزی دارند؟ آیا میدانیم شبکه‌های بهداشت، این نیرو‌های خدوم را به جرم شرکتی بودن، نیروی سیستم نمی‌دانند و از بسیاری از تسهیلات محروم اند؟ خصوصی سازی بهداشت باعث شده بجای کیفیت ارایه خدمات بهداشتی به سمت رقابت در سامانه سیب برویم. معاونت‌ها به نیرو‌های بهداشت فشار وارد می‌کنند برای ثبت خدمات بیشتر اقدام کنند، اما دریغ از توجه به کیفیت ارایه خدمات بهداشتی. راهکاری جز اصلاح این روند‌ها وجود دارد؟

نماینده دانشجویان بهداشت اضافه کرد: چند ده سال است نظام سلامت ایران محکوم به درمان محوری بوده و هست. نظام سلامتی که براساس شواهد موجود و در عمل هنوز بر طبل ارزش درمان و جایگاه آن می‌کوبد و به بخش بهداشت کمترین توجهی نمی‌شود. بیایید وضعیت هشتاد درصد مراکز و خانه‌های بهداشت را با بیمارستان‌های شیک و جذاب درمانی مقایسه کنید. تخصیص اعتبار متفاوت بین بهداشت و درمان را مقایسه کنید. شکاف عمیق وضعیت دریافتی نیروی انسانی بهداشت و درمان را مقایسه کنید. بازتاب خبری متفاوت خدمات حوزه بهداشت با درمان توسط روابط عمومی آن وزارتخانه، صدا وسیما و دولت را مشاهده کنید. این‌ها کجا تجلی بخش توجه بیشتر بهداشت است؟

صدهزار نیروی بهداشت طی روز‌های گذشته طی نامه‌ای مطالبات خود را به مسوولان وزارت بهداشت ارسال کرده‌اند، اما تاکنون هیچ واکنش رسمی از سوی مسوولان وزارت بهداشت شنیده نشده است، هرچند سعید نمکی وزیر بهداشت پس از روی کار آمدن بار‌ها حمایت خود را از جامعه بهداشت اعلام کرده است، اما باید دید در این یک سال باقی مانده از عمر دولت و وزارت نمکی وضعیت نیرو‌های بهداشت ساماندهی خواهد شد؟

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه اعتماد، کد خبر:۱۳۹۹۰۳۱۰۰۰۰۸۰۶، تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹، www.farsnews.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین