پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۲۹۰۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۴
 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در یک سال گذشته در حوزه واکسن راهی را رفتیم که در ۲۰ سال باید طی می‌شد و چه من باشم و نباشم این قطار در ریل خود افتاد و جمهوری اسلامی ایران در ۵ یا ۶ پلت‌فرم صاحب تکنولوژی ساخت واکسن کرونا شد.
شعار سال: سعید نمکی امروز در ستاد استانی مقابله با کرونا در مشهد مقدس اظهار داشت: قبل از اینکه موج چهارم بیاید و قبل از عید، دوستان دانشگاهی شاهدند که از آن‌ها تقاضا کردم که "خودتان را آماده کنید برای یکی از سنگین‌ترین امواج و طوفان‌هایی که می‌آید"؛ چراکه وقتی دیدم ویروسی به‌نام ویروس انگلیسی نظام بهداشت و درمان انگلیس و اروپا و آمریکا را به زانو درآورد و مرگ‌های بالای چند هزار را رقم زد، یعنی ویروس بسیار چموش‌تر است چه در قدرت سرایت و چه در بیماری‌زایی و چه در مرگ‌ومیر.

برای ما و همکاران ما هم یک روز تعطیل و یک روز استرحت در این ۱۶ ماه نصیب نشد و همه را عاشقانه طی کردیم و خداوند هم نیروی مضاعفی داد.

وی با اشاره به تلاش شبانه‌روزی برای مدیریت و مقابله با بیماری، گفت: برای ما و همکاران ما هم یک روز تعطیل و یک روز استرحت در این ۱۶ ماه نصیب نشد و همه را عاشقانه طی کردیم و خداوند هم نیروی مضاعفی داد.

وزیر بهداشت افزود: در این ایام چند کار ویژه کردیم که اگر عنایت پروردگار نبود هیچ کدام از این‌ها کارساز نبود. آنچه ما را لحظه به لحظه در این شرایط بسیار سخت تحریم به سمت و سوی درست هدایت کرد، ذات الهی بود، کنار آن همت و تلاش و مدیریت بی‌وقفه همکارانمان و همدلی و وفاق ملی که در کشور حاصل شد و رعایت مردم در همه امور. در موج چهارم که یکی از سهمگین‌ترین امواج بود و دنیا را به‌سختی گرفتار کرد راهکاری جدید را انتخاب کردیم و فهمیدیم که ویروس انگلیسی با ویروس ووهان به‌شدت متفاوت عمل خواهد کرد.

واقعیت آن است که لیالی قدر را که نگاه می‌کنم و برگزاری عید فطر را مرور کردم، افتخار کردم به اینکه اعتماد کردم به جمعیت مذهبی و خواهش کردم که رعایت کنند.

وی افزود: تشکر می‌کنم از عاشقان اهل‌بیت (ع) و مشتاقانی که امیدشان به این بود که دو سه روزی را وقت پیدا کنند و بیایند آستان مقدس امام رضا (ع) و دیگر اهل بیت (ع)، کسبه‌ای که در چنین شهر‌های زیارتی امید به این داشتند زائری بیاید و کسب و کارشان بچرخد، اما تحمل کردند. ما با بسیاری از کشور‌های دیگر فرق داشتیم همان‌طور که وزیر بهداشت این کشور با خزانه تهی و حداقل امکانات باید کار‌های سنگین را اداره کند، مردم هم در تنگنای سخت اقتصادی کشور بودند؛ این مجموعه‌ای است از مسایل درهم‌تنیده که باید سپاسگزاری ویژه کنم از همه بزرگوارانی که در این راه کمک کردند.

نمکی تصریح کرد: واقعیت آن است که لیالی قدر را که نگاه می‌کنم و برگزاری عید فطر را مرور کردم، افتخار کردم به اینکه اعتماد کردم به جمعیت مذهبی و خواهش کردم که رعایت کنند. در خوزستان از شیوخ خواستیم ضیافت‌های سنگین عید فطر را مثل سال‌های قبل برگزار نکنند که بالای ۹۰ درصد رعایت کردند. از روحانیت محترم اهل‌تسنن خواستیم که در برگزاری مراسم عید فطر همراهی بیشتری کنند و اکثریت این کار را کردند و خدا را شکر که چنین مردم و یاران همراهی در روز‌های سخت اداره کشور داریم.

امروز واکسن به حربه‌ای سیاسی مبدل شده است و خودی‌ها هم در این میان نمک بر زخم می‌پاشند و این در حالی است که می‌دانند با چه شرایطی روبه‌رو هستیم.

وی خاطرنشان کرد: نهاد‌های همراه و همکار در مقابله با کرونا از جمله نیرو‌های بسیج به‌عنوان یار و همراه قدیمی و صمیمی به‌ویژه در طرح مزین به نام شهید والامقام لشگر اسلام حاج قاسم سلیمانی همکاری مناسبی داشتند.

وزیر بهداشت بیان کرد: باید از مردم عزیز سرزمینی تشکر کنم که در اوج تنگدستی رعایت‌های عظیم کردند؛ به‌عنوان مثال کسی که فقط یک دکه داشت و همه امیدش به درآمد از این دکه برای امرار معاش بود با درخواست ما دکه را بست، کسی که همه عمرش از یک کسب و کار جزیی اداره می‌شد و من، چون کارگرزاده‌ام و می‌دانم که رنج معیشت برای خانواده‌ای که باید در شبانه‌روز کار کند تا آبرومندانه زندگی کند و امور معیشت بگذرد چقدر سخت است که برای یک ماه و چند هفته محل کسب و کار را تعطیل کند.

وزیر بهداشت ادامه داد: از اینکه مردم در این ماه مبارک رمضان و لیالی قدر چه زیبا رعایت کردند باید تشکر کنم. چندی پیش یکی از رسانه‌های بیرونی دو عیب بر من گرفت که البته هر دو را سند افتخار خود می‌دانم و آن رسانه اسمش را می‌گذاشت عدم توفیق در مدیریت کرونا و آن را ناشی از دو چیز می‌دانست؛ یک اینکه ما در بحث کرونا تبعیت کردیم از فرمایشات مقام معظم رهبری و دوم اینکه ما در برگزاری مراسم دینی سخت نگرفتیم.

وی درباره واکسیناسیون کرونا نیز گفت: امروز واکسن به حربه‌ای سیاسی مبدل شده است و خودی‌ها هم در این میان نمک بر زخم می‌پاشند و این در حالی است که می‌دانند با چه شرایطی روبه‌رو هستیم.

بیش از ۳۰۰۰ صفحه از اردیبهشت‌ماه سال گذشته برای دریافت واکسن مکاتبه کردیم و به همه رو انداختیم، قول داده بودند تا اسفندماه سال قبل ۴.۵ میلیون دوز واکسن از کوواکس تحویل دهند، اما محقق نشد.

نمکی تصریح کرد: آمار‌ها بیانگر این است که ۸۵ درصد واکسن دنیا را ۷ یا ۸ کشور دریافت کردند. دیروز خبرنگار سازمان بهداشت جهانی نظرم را درباره کووکس پرسید و گفتم "کووکس درست است که یک سازوکار درست بود، اما درست عمل نکرد. درست است who یک سازمان جهانی و قابل قبول است، اما نگذاشتند درست عمل کند و قدرت عملکرد درست نداشت".

وی تأکید کرد: امروز نیز شاهد هستیم که برخی کشور‌ها واکسن را برای خودشان می‌خواهند و اگر سرریز و اضافه‌ای داشت آن وقت برای بقیه خیرات و مبرات می‌کنند.

نمکی با اشاره به چهار مسیری که وزارت بهداشت برای دریافت واکسن دنبال کرده است گفت: بیش از ۳۰۰۰ صفحه از اردیبهشت ماه سال گذشته برای دریافت واکسن مکاتبه کردیم و به همه رو انداختیم، قول داده بودند تا اسفندماه سال قبل ۴.۵ میلیون دوز واکسن از کوواکس تحویل دهند، اما محقق نشد.

ان‌شاءالله تا خردادماه ۱۴ میلیون جمعیت هدف یعنی جمعیت بالای ۶۰ سال و بیماران خاص و صعب‌العلاج را بر اساس سند ملی واکسینه می‌کنیم.

وی تصریح کرد: مبلغ ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کووکس را دادیم، اما وعده‌ها محقق نشد؛ اینک راه هموارتر شده است و روز گذشته یک‌میلیون دوز واکسن وارد شد، امروز هم یک‌میلیون و ۴۵۰ هزار دوز وارد شد و تا آخر هفته باز هم واکسن به دستمان می‌رسد و ان‌شاءالله تا خرداد ماه ۱۴ میلیون جمعیت هدف یعنی جمعیت بالای ۶۰ سال و بیماران خاص و صعب‌العلاج را بر اساس سند ملی واکسینه می‌کنیم.

وی با ابراز اینکه "راه دوم، تولید مشترک واکسن بود که با کوبایی‌ها در پاستور به‌خوبی پیش رفتیم و فاز سوم مطالعاتی رو به اتمام است تا از اوایل خرداد کار تولید را در کشور داشته باشیم" تأکید کرد: راه سوم تولید داخل بود، چون اعتقاد دارم عزت ما این است که دست به بیرون دراز نکنیم ما کشور کم‌بضاعتی نیستیم، از سال ۱۲۹۹ انستیتو پاستور و از سال ۱۳۰۳ انستیتو رازی را داشتیم.

وزیر بهداشت گفت: در یک سال گذشته در حوزه واکسن راهی را رفتیم که در ۲۰ سال باید طی می‌شد و چه من باشم و نباشم این قطار در ریل خود افتاد و جمهوری اسلامی ایران در ۵ یا ۶ پلت‌فرم صاحب تکنولوژی ساخت واکسن کرونا شد.

خیلی وقت‌ها دوست دارم پیش‌بینی درستی نکنم، اما می‌گویند "به جنگ روباه با سلاح شیر برو"؛ پس باید همه جوانب را بسنجم. بخش بهداشت به‌عنوان دروازه بخش درمان به صحنه آمد.

نمکی گفت: قرار بود از ابتدای خرداد ماه به دریافت واکسن تولید داخلی ورود کنیم و بخش قابل‌توجهی از این بخش تأمین شود. باید اولویت‌ها به‌درستی دنبال شود تا مردم برای واکسن زدن آواره نشوند و زحمات بر باد نرود.

وی خاطرنشان کرد: حدود ۲۰۰ هزار افاغنه فاقد کارت را بستری و پذیرش کردیم. در وهله دوم اقدام دیگر مهم ما راه‌اندازی کلینیک‌های سرپایی بود من در تاریخ ۱۰ دی ۹۹ به همکارانم گفتم که "مراکز ۱۶ ساعته را با افت پیک قبل نه‌تن‌ها تعطیل نمی‌کنید بلکه گسترش هم می‌دهید".

نمکی بیان کرد: خیلی وقت‌ها دوست دارم پیش‌بینی درستی نکنم، اما می‌گویند "به جنگ روباه با سلاح شیر برو"؛ پس باید همه جوانب را بسنجم. بخش بهداشت به‌عنوان دروازه بخش درمان به صحنه آمد. سومین کار ما راه‌اندازی کلینیک سرپایی تزریق دارو‌های ضدویروسی و بستری موقت بود که در این بخش بار ۱۵۰ هزار مورد را که باید ۱۰ روز بستری می‌شدند از روی دوش بیمارستان برداشتیم.

برایمان روزی ۱۲۰۰ مرگ برآورد می‌کردند و برای آمریکا مرگ بالای ۲۰۰۰ نفر در روز و برای انگلیسی‌ها مرگ بالای ۱۵۰۰ را پیش‌بینی کردند که هر دو مورد عدد مرگ از این فراتر رفت، اما پیش‌بینی آن‌ها در مورد ایران درست از آب درنیامد.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: کل تخت‌های ما ۱۴۰ هزارتا است اگر ۴۶ هزار بیمار بر تخت خوابید، روزی ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار بیمار سرپایی هم داشتیم و ۱۵۰ هزار بیمار را که باید در بیمارستان بستری می‌شد با بستری موقت کنترل کردیم. اقدام بعدی ما راه‌اندازی کمیته‌های ترخیص بود تا با مرخص شدن بیمار به‌شیوه هوم‌کر آن‌ها را مدیریت کنیم.

نمکی گفت: بیرونی‌ها نشستند برای ما مرگ برآورد کردند. در دسامبر برایمان روزی ۱۲۰۰ مرگ برآورد می‌کردند و برای آمریکا مرگ بالای ۲۰۰۰ نفر در روز و برای انگلیسی‌ها مرگ بالای ۱۵۰۰ را پیش‌بینی کردند که هر دو مورد عدد مرگ از این فراتر رفت، اما پیش‌بینی‌اش در مورد ما درست از آب درنیامد و دیدیم که چنین نشد؛ «مدعی خواست که از بیخ کند ریشه ما، غافل از آنکه خدا هست در اندیشه ما». این بار هم در این موج برآورد حداقل مرگ بالای ۷۰۰ مورد را در روز برای ما داشتند، اما چنین نشد به‌فضل خداوند، هرچند که حتی یک مرگ هم برای ما زیاد است.

موج ویروس هندی از جنوب، جنوب‌شرق و شرق ما را گرفتار خواهد کرد؛ البته هنوز مطالعه درست و دقیقی از ویروس هندی نداریم، هنوز نمی‌دانم رفتار ویروس هندی چگونه است. ویروس هندی به ایران پا گذاشته است.

وی تصریح کرد: از ۳۰ سال پیش در مدیریت نقاط مختلف بودم و این سرزمین را می‌شناسم. این که از عزیزان مرزبانی تقاضا می‌کنم بیشتر مواظب مرز‌ها باشند مهم است. بیماری کووید هندی را در استان‌هایی از کشور داریم. موج ویروس انگلیسی ما را از سمت غرب گرفتار کرد و موج ویروس هندی از جنوب، جنوب شرق و شرق ما را گرفتار خواهد کرد. البته هنوز مطالعه درست و دقیقی از ویروس هندی نداریم، اما رفتار ویروس هندی در هند و پاکستان نشان از چموشی بالا نیست، چون هند و پاکستان را بار‌ها دیدم، در ریشه‌کنی فلج اطفال در این کشور‌ها به‌عنوان یکی از فرماندهان بودم، اما وقتی ویروس انگلیسی اروپا را از پا درآورد یعنی خیلی قدرتمند است.

نمکی ادامه داد: هنوز نمی‌دانم رفتار ویروس هندی چگونه است. ویروس هندی به ایران پا گذاشته است، اما به‌شیوه‌هایی آن را مدیریت کردیم. بلایی که ویروس هندی سر هند و پاکستان آورده نفس‌گیر است و البته آمار و اطلاعات آن نیست که شما می‌شنوید، حتی چوب برای سوزاندن مرده‌ها گیر نمی‌آید و اوضاع وخیم است. باید مراقب ورود ویروس موتاسیون‌یافته هندی باشیم. این پرچم افتخار مدیریت بیماری را باید با ژرف‌بینی نگاه داریم.

افاغنه را جدی‌تر ببینید؛ شاید جمعیت افاغنه ۲۵۰ هزارنفری بدون کارت داشته باشید، اما کسی را به‌دلیل کارت نداشتن از خدمت‌رسانی محروم نکنید

وی اضافه کرد: حاشیه شهر مشهد را مراقبت کنید که نقطه آسیب‌پذیر شماست. حاشیه شهر مشهد گرچه با کمک دوستان سپاه و بسیج متحول شد، اما هنوز هم نگران هستیم؛ زیرا معتقدم حاشیه شهر مشهد یک جزیره ایزوله نیست و این جمعیت زیر پوست مرکز شهر در رفت‌وآمد است. دستفروش مرکز شهر یا کارگر شمال شهر مشهد از حاشیه شهر می‌آید.

وزیر بهداشت گفت: بحث افاغنه را جدی‌تر ببینید. شاید جمعیت افاغنه ۲۵۰ هزارنفری بدون کارت داشته باشید، اما کسی را به‌دلیل کارت نداشتن از خدمت‌رسانی محروم نکنید و حتی بدون کارت با تعریف شناسه مخصوص فرد را بررسی کنید، حتی یک نفر می‌تواند کانون آلودگی گسترده باشد. کلنی‌هایی که توسط افاغنه بدون کارت در ایران شکل گرفته است باید مورد توجه باشد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از تسنیم، تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰، کد خبر: ۲۵۰۴۷۴۲، www.tasnimnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۹
0
0
نه ترو خدا میذاشتید 20 سال دیگه ان واکسن کوفتی رو بدید بیرون این ها چی میزنن؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین