پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۰۱۳۹
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۴
اگرچه سقط جنین 5 مادر باردار به خاطر حمل آب در روستای بشیرآباد تکذیب شد اما مشکل آب شرب، همچنان معضل اصلی این روستاست
شعارسال: روز جمعه خبرگزاری ایسنا در گزارشی به کمبود آب شرب روستای بشیرآباد تربت جام پرداخت، ادعای دهیار این روستا در این گزارش مبنی بر سقط جنین ۵ مادر باردار به دلیل حمل آب در فضای مجازی بسیار مطرح شد. ادعایی که البته توسط دانشگاه علوم پزشکی تربت جام تکذیب شد. به دلیل فراگیری این موضوع خبرنگار خراسان رضوی مشکل تامین آب این روستا را از مدیر امور آبفای تربت جام پیگیری کرد. مدیر امور آب و فاضلاب تربت‌جام نیز گفت: در روستای بشیرآباد آبرسانی در دهه ۸۰ از محل چشمه‌های بالادست روستا انجام شد، اما به علت خشکسالی و خشک شدن منابع چشمه و قنات که منابع آب اولیه بودند هم‌اکنون آبرسانی به صورت سیارانجام می‌شود.

محسن عبداللهی افزود:بر اساس مطالعات انجام‌گرفته برای رفع مشکل آبرسانی روستای بشیرآباد یک حلقه چاه در پایین‌دست روستای چشمه گل در برنامه کاری قرار دارد که در قالب مجتمع آبرسانی روستای چشمه گل است و روستا‌های چشمه گل، کلاته ا... رسان، چنگ آباد، یخک و بشیرآباد را شامل می‌شود که این پروژه نیاز به اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان دارد که پیگیر تامین اعتبار برای آغاز پروژه هستیم.

وی ادامه داد: آبرسانی سیار موجود بر اساس درخواست دهیار انجام می‌گیرد و آب از طریق تانکر به‌صورت روزانه در مخزن بتنی روستا تخلیه می‌شود که البته قبل از۱۸ماه گذشته سه تانکر فلزی ثابت در این روستا مستقر بود و آب در این تانکر‌ها تخلیه می‌شد و مردم آب مورد نیاز خود را برداشت می‌کردند، ولی بنا به اصرار فراوان دهیار روستا به نمایندگی از مردم روش توزیع آب با تانکر سیار تغییر کرد و صورت جلسات با دهیار در این خصوص موجود است.

وی درباره آبرسانی روستای بشیرآباد از محل چشمه‌های تاریک‌دره که در پنج کیلومتری روستا واقع است، تصریح کرد: این چشمه واریانت دیگری برای تامین آب است، ولی چشمه‌های تاریک دره در اختیار گله‌های گوسفند روستای تیمنک سفلی (این روستا در ۹ کیلومتری بشیرآباد و ۵ کیلومتری چشمه قرار دارد) است و اگر بخواهیم آب شرب بشیرآباد را از آن محل تامین کنیم نیاز به مطالعات دارد و در صورتی که آب چشمه پاسخگو باشد و مشکل اجتماعی نداشته باشد، نیاز به حفر قنات و ۸ کیلومتر خط انتقال است که به اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال نیاز است.

عبداللهی درباره اخذ آب بها نیز گفت:با وجود هزینه‌های سنگین آبرسانی سیار تاکنون حتی یک ریال از مردم این روستا مبلغی دریافت نشده است و بر اساس هماهنگی با فرمانداری، مقرر شد که آب این روستا و چند روستای دیگر فعلا رایگان تامین شود.

روایت کم آبی روستا از زبان دهیار

دهیار روستای بشیرآباد با اشاره به مهم‌ترین مشکل مردم به خراسان رضوی گفت: مهم‌ترین مشکل مردم روستا، نبود آب شرب بهداشتی است.

سید محمد شکارچی افزود:مسئولان برای رفع مشکل آب شرب روستا‌های همجوار چند سال قبل دریک کیلومتری روستای چشمه گل چاه آب حفر کردند و تا الان هیچ اقدامی برای لوله‌گذاری و راه‌اندازی این مجتمع آبرسانی انجام نداده‌اند.

وی مدعی شد:قنات روستا امسال خیلی کم آب شده است و حتی برای مصرف دام کافی نیست و به انداره یک شیلنگ، آب می‌آیدوهمین قدری که آب در جریان است به علت سنگینی و وجود املاح زیاد‌برابر نتایج آزمایش‌های کارشناسان قابل شرب برای انسان نیست.

وی افزود: برای رفع مشکل آب شرب روستا آبفای روستایی در هفته ۵ روز با تانکر آبرسانی می‌کند و هزینه آن را هم ازمردم محروم روستا می‌گیرد.

اما رئیس دانشکده علوم پزشکی تربت‌جام با تکذیب خبر سقط جنین ۵ مادر باردارگفت: از سال ۹۶ هیچ‌گونه سقط جنینی در این روستا اتفاق نیفتاده است و هیچ مورد بیماری میکروبی هم براثر مصرف آب آشامیدنی گزارش نشده است.

رئیس دانشکده علوم پزشکی تربت‌جام گفت: شایعه‌ای را که در فضای مجازی و رسانه‌ها مبنی بر سقط جنین پنج مادر باردار در پی تهیه آب آشامیدنی در روستای بشیر آباد تربت جام از سوی دهیار روستا منتشر شده است، تکذیب می‌کنم.

دکتر محمد افکار افزود: با بررسی به‌عمل آمده، روستای بشیرآباد با ۴۵۰ نفرجمعیت ۷ مادر باردار دارد که از طریق سامانه سیب، مراقبت و پایش مراکز بهداشتی توسط همکاران ما انجام می‌شود.
وی تصریح کرد:از سال ۹۶ هیچ‌گونه سقط جنینی در این روستا اتفاق نیفتاده و هیچ مورد بیماری میکروبی هم براثر مصرف آب آشامیدنی گزارش نشده است.

وی ادامه داد: آب آشامیدنی روستای بشیرآباد از طریق تانکر‌ها و چشمه روستا تامین می‌شود که کلرزنی شده و قابل مصرف و مورد تایید کارشناسان بهداشت دانشکده است و تا کنون هیچ موردی از عفونت‌های ناشی از آب آلوده توسط همکاران ما گزارش نشده است
.
وی تاکید کرد:این حق را برخود قائلیم که درخصوص سخنان و مطالب نامربوط، غیر علمی و غیرواقع‌بینانه دهیار ازطریق مراجع قانونی پیگیر موضوع باشیم.

به گزارش خراسان رضوی روستای بشیرآباد از توابع بخش مرکزی تربت جام، در فاصله ۲۷کیلومتری از مرکزشهردرمسیر جاده تربت‌جام به صالح‌آبادواقع شده و شغل مردم دامداری و کارگری است. بشیرآباد ۷هزار راس دام سبک دارد و تولیدات آن گوشت قرمز و شیر است. تعدادی از جوانان بیکار این روستا به علت نبود کاردر منطقه مجبورند برای تامین معیشت زندگی خود روانه شهرستان‌های همجوارو مشهد شوند وهر روز برای کارگری به سر گذر‌ها بروند.

شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت خراسان، تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹، www.khorasannews.com
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین