پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۰۹۴۳
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۳
باهدف بازگشایی دوباره و کمک به از سرگیری مجدد، اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان متضرر از کرونا چندی است که آغاز شده است.
شعار سال: اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان متضرر از کرونا چندی است که آغاز شده است و این امر باهدف کمک به از سرگیری مجدد فعالیت‌های این شرکت‌ها و بازگشایی دوباره آنها انجام می‌شود، در ادامه به بررسی جزئیات این بسته‌های حمایتی می‌پردازیم.
 در ابتدای شیوع کرونا محدودیت‌هایی در کشور وضع شد، برخی مشاغل فعالیت خود را به شکل دورکاری ادامه دادند اما امکان دورکاری برای برخی از مشاغل وجود نداشت و به ناچار روند کار آنها متوقف شد. این توقف باعث ضرر اقتصادی به شرکت‌ها و حتی در برخی از موارد باعث تعطیلی آنها شده است. در این میان شرکت‌های دانش‌بنیان و کسب‌وکارهای نوپای بسیاری نیز مجبور به تعدیل نیرو و تعطیلی شدند.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان نهاد بالادستی در حوزه توسعه دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ تصمیم به اعطای تسهیلاتی به شرکت‌های دانش‌بنیان و کسب‌وکارهای نوپایی که از شیوع کرونا متضرر شده‌ بودند، کرد. مأموریت اعطای تسهیلات به شرکت‌های متضرر از کرونا به صندوق نوآوری و شکوفایی سپرده شد که دو مرحله از آن انجام شده و مرحله سوم نیز در مرحله اجرایی قرار دارد.

 
کمک برای شرکت‌های فناور در راه است
تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک
به گفته محسن نوتاش، مدیر ارتباط با مشتریان صندوق نوآوری و شکوفایی، در مرحله اول اعطای تسهیلات به کسب‌وکارهای متضرر از کرونا جامعه هدف شرکت‌‌های دانش‌بنیان کوچک، شتاب‌دهنده‌ها و تأمین‌کنندگان فضای کار اشتراکی آسیب‌دیده از شیوع کرونا بود. منظور از شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک به معنای شرکت‌هایی با نیروی انسانی زیر ۵۰ نفر یا فروش زیر ۲ میلیارد تومان در بازار است. البته برای تأمین‌کنندگان فضای کار اشتراکی و شتاب‌دهنده‌ها محدودیتی در نظر گرفته نشده بود.

سقف تسهیلات برای این شرکت‌ها ۵۰۰ میلیون تومان با نرخ ۹ درصد در نظر گرفته شده بود که طی ۶ ماه پرداخت می‌شود و بعد از تنفس ۶ ماهه‌ای بازپرداخت آن آغاز می‌شود. زمان بازپرداخت این تسهیلات نیز یک سال است. ۲۶۰ شرکت دانش‌بنیان تأیید شده و ۹۰ میلیارد تومان تسهیلاتی برای آنها در نظر گرفته شد. همچنین ۶۱ شتاب‌دهنده‌ها و تأمین‌کننده فضای اشتراکی کار نیز مورد حمایت قرار گرفته و نزدیک به ۳۰ میلیارد تومان نیز تسهیلات برای آنها مصوب شد.

تسهیلات زیر ۲۰۰ میلیون تومان با تضمین چک و سفته و بالای ۲۰۰ میلیون تومان با چک، سفته و ضامن به شرکت‌های دانش‌بنیان، شتاب‌دهنده‌ها و تأمین‌کنندگان فضای کار اشتراکی ارائه می‌شود.

 
کمک برای شرکت‌های فناور در راه است

مرحله دوم؛ حمایت ۴۰۰ میلیونی تومانی از شرکت‌های خلاق کوچک
مرحله دوم اعطای تسهیلات به کسب‌وکارهای متضرر از کرونا مختص شرکت‌های خلاق کوچک بوده است. تعریف شرکت خلاق کوچک نیز مانند شرکت دانش‌بنیان کوچک است: شرکتی که کمتر از ۵۰ نیروی انسانی یا میزان فروش کمتر از ۲ میلیارد تومان دارد. سقف تسهیلات برای شرکت‌های خلاق ۴۰۰ میلیون تومان با نرخ ۹ درصد و در نظر گرفته شده که با شرط حفظ اشتغال ۹۰ درصدی طی ۶ ماه پرداخت می‌شود. پس از ۶ ماه تنفس، بازپرداخت یک ساله این تسهیلات آغاز خواهد شد.

از میان درخواست‌کنندگان مرحله دوم، ۸۵ شرکت خلاق برای دریافت تسهیلات تأیید و نزدیک به ۱۷ میلیارد تومان تسهیلات برای آنها مصوب شد. تضمین اخد تسهیلات شرکت‌های خلاق کوچک مشابه مرحله اول اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان متضرر از کرونا بود، ارائه تسهیلات زیر ۲۰۰ میلیون تومان با تضمین چک و سفته و بالای ۲۰۰ میلیون تومان با چک، سفته و ضامن به شرکت‌های خلاق اعطا می‌شود.

به گفته نوتاش؛ مبلغ تسهیلات ارائه‌شده به شرکت‌های متضرر باتوجه به هزینه‌های شرکت، میزان فروش آن و میزان حقوق و دستمزد پرداختی به کارکنان تا سقف ۵۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان تعیین شده است.


کمک برای شرکت‌های فناور در راه است

مرحله سوم؛ ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات برای شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ
مرحله سوم اعطای تسهیلات به شرکت‌های متضرر از کرونا از هفته گذشته شروع شده و جامعه هدف آن شرکت‌های دانش‌بنیان متوسط و بزرگ است. شرکت دانش‌بنیان متوسط و بزرگ به شرکت‌هایی گفته می‌شود که بیش از ۵۰ نیروی انسانی و فروش بیش از ۲ میلیارد تومان داشته باشند. سقف این تسهیلات ۱۰ میلیارد تومان با نرخ ۹ درصد برای هر شرکت است و متناسب با میزان حقوق و دستمزد کارکنان، هزینه‌های شرکت و میزان فروش آن تعیین می‌شود.

پرداخت این تسهیلات یک مرحله‌ای است و تنفس ندارد و دوره بازپرداخت آن ۱۸ ماهه است. این تسهیلات از طریق سه بانک عامل به شرکت‌ها ارائه می‌شوند اما شرکت‌ها برای درخواست اخذ این تسهیلات باید از طریق سامانه غزال اقدام کنند.

کمک برای شرکت‌های فناور در راه است
نوتاش می‌گوید؛ ارائه تسهیلات برای شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق، شتاب‌دهنده‌ها و تأمین‌کنندگان فضای اشتراکی کار در نظر گرفته شده است که دو مرحله از آن انجام شده و مرحله سوم نیز در حال انجام است. البته برنامه‌ حمایتی برای شرکت‌های فناور مستقر در پارک‌های علم و فناوری داریم که با همکاری پارک‌ها اجرایی می‌شود. این طرح در مراحل ابتدایی قرار دارد و به زودی اطلاع‌رسانی در خصوص آن انجام خواهد شد.

کمک برای شرکت‌های فناور در راه است


کمک به دانش‌بنیان‌ها، کمک به اقتصاد کشور
گسترش شرکت‌ها دانش‌بنیان‌، خلاق و شتاب‌دهنده‌ها در سال‌های اخیر باعث افزایش سرعت تولید علم و فناوری، کارآفرینی و اشتغال‌زایی شده است. این شرکت‌ها با بکارگیری دانش فنی ترکیب آن با نوآوری و فناوری فناوری‌های پیشرفته بسیاری را اختراع و بومی‌سازی کرده‌اند. بنابراین به جرئت می‌توان گفت که تعطیلی و توقف فعالیت آنها نه‌تنها ضربه اقتصادی به کشور وارد می‌کند بلکه سرعت تولید و توسعه علم و فناوری در کشور را کاهش می‌دهد.

باوجود این که برخی از نهادها گام‌هایی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و کسب‌وکارهای نوپای متضرر از کرونا برداشته‌اند اما نتایج این اقدامات حداقل تا چند ماه آینده قابل‌رویت نخواهد بود. باتوجه به شرایط اقتصادی فعلی، روند همواره صعودی ابتلا به کرونا و فشار ناشی از بازپرداخت تسهیلات شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و شتاب‌دهنده‌های متضرر از کرونا باید بااحتیاط بسیاری پیش بروند تا در آینده متضرر از اخذ این تسهیلات نشوند.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری آنا، تاریخ انتشار: 8 مرداد ۱۳۹۹، کدخبر: 504393، www. ana.press
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین