پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۲۴۴۶
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۱
سردار حمید هداوند جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ در یادداشتی با توجه به حادثه منطقه سعادت آباد بیان داشت: در حل مشاجرات و درگیری ها قانون باید فصل الخطاب همگان باشد. ضمن تائید فرمایشات ایشان باید پرسید ، وضعیت و هزینه دسترسی به قانون در کشور چگونه است سردار؟ وضعیت تربیتی و آموزشی شهروندان در خصوص قانون و تمکین از آن چگونه است؟ اصلا ، وضعیت حضور موثر و پوشش دهی پلیس( نیروی انتظامی) در مناطق حاشیه ای تا مناطق برخوردار ، چگونه است سردار؟ .... . سخنان جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ، در این خصوص خواندنی است.
شعار سال: نیاز اصلی جوامع برای پیشرفت و انجام هر چه بهتر امور و حل و فصل مشکلات، آرامش روحی و روانی و امنیت در حوزه گوناگون است. اگر به یکی از این حوزه‌ها خدشه و خسارتی وارد شود، امنیت تمامی حوزه‌های دیگر تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. پس درک مفهوم امنیت و آرامش و عمل به آن امری واجب و لازم الاجرا است.

از دیگر سو اختلاف سلیقه، دیدگاه و نظر در امور روزمره بین شهروندان یک جامعه امری طبیعی به حساب می‌آید. گاهی این اختلافات سطحی بوده و با مشورت و یا میانجیگری افراد گوناگون و یا به اصطلاح کوتاه آمدن یکی از طرفین درگیر، حل و فصل خواهد شد و در زمانی دیگر اختلافات عمیق و ریشه‌ای بوده است و با کوچکترین استحکاک، احتمال درگیری طرفین افزایش می‌یابد.

در این زمان رجوع به مرجع بی طرف، آگاه و متخصص و بهره گیری از رای و نظر او در مقام قضاوت و یا مشاوری امین و دلسوز و میانجیگیری او باید در اولویت طرفین درگیر قرار گیرد؛ زیرا در اکثر موارد وقتی طرفین بر حل و فصل اختلاف بین خود و بدون حضور طرف سوم تاکید می‌ورزند، این اختلاف عمیق‌تر گشته و هر کدام از طرفین بر حقانیت خود تاکید می‌کند و در نتیجه به احتمال زیاد مسئله حل نخواهد شد.

معمولا در اختلافات ریشه‌ای و پیچیده، مراجع قانونی از جمله پلیس و یا مشاوران قضائی بهترین و مطمئن‌ترین مرجع برای ارائه راه حل و حل و فصل اختلافات هستند که بر اساس ظوابط و مفاد قانونی و یا با ارائه مشاوره‌های روانشناسانه و جامعه شناسانه، مسائل را با آرامش هر چه بیشتر بررسی و حل و فصل می‌کنند؛ به طوری که هر کدام از طرفین درگیر با حق و حقوق خود آشنا گشته و بر اساس آن به قضاوت و درکی درست نسبت به موقعیت و عملکرد خود و دیگری دست پیدا کند.


این امر از آن جهت اهمیت فراوان دارد در ضمن اینکه از ایجاد تنش و درگیری بین افراد جلوگیری می‌کند، از ارائه و مخابره تصویری ناامن و پرتنش از جامعه به مردم در داخل و خارج از کشور جلوگیری کرده و باعث ارتقاء سطح فرهنگ عمومی جامعه و انتقال حس آرامش و امنیت در آن می‌شود.

حال جامعه‌ای را در نظر بگیرید که در آن هر کس بنا داشته باشد مشکلات خود با دیگری را با قضاوت یک جانبه و یا همراه با خشونت و درگیری حل کند؛ آیا می‌توان در چنین جامعه‌ای از امنیت و آرامش حرفی به میان آورد؟! آیا می‌توان انتظار داشت که چنین جامعه‌ای که از بستری آرام و امن در تمام زمینه‌های روحی و روانی، جانی و مالی برای شهروندان خود برخوردار نیست به ثباتی نسبی رسیده و پیشرفتی محسوس و همراه با سرعت داشته باشد؟! و در نهایت آیا چنین جامعه‌ای می‌تواند در مقابل بدخواهان و دشمنان داخلی و خصوصا خارجی خود استقامت و پایداری لازم را داشته و تمرکز خود را در حل مشکلات و موانع خارجی از دست ندهد، در حالی که در داخل مرز‌های خود دچار مشکلات، تنش ها، سوء تفاهم‌های گوناگون، بی اعتمادی و درگیری‌های گوناگون است؟! قطعا و یقینا جواب تمامی این سوالات منفی است و اهمیت اعتماد و اکتفا به قانون و فصل الخطاب قرار دادن آن در حل اختلافات، درگیری‌ها و مشاجرات را بیش از پیش به ما یادآور می‌شود.

نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران از بدو تاسیس خود بروزترین و کارآمد‌ترین روش‌های موجود برای کاهش جرایم عمد و غیر عمد را سرلوحه تصمیمات و عملکرد خود قرار داده است و در این بین پیشگیری از وقوع جرم حرف اول را در میان اقدامات ریز و درشت پلیس می‌زند. یکی از مهمترین عملکرد‌های پلیس در حوزه پیشگیری، ارائه مشاوره در حوزه‌های گوناگون به مردم و حل اختلافات آنان چه در داخل کانون خانواده‌های نیازمند به مشاوره و چه در بطن جامعه است.

متخصصان امر مشاوره مستقر در ستاد‌ها و کلانتری‌های پایتخت آمادگی دارند تا در خصوص برطرف کردن هر موضوعی که می‌تواند سبب اختلاف و درگیری بین افراد در خانواده‌ها و یا جامعه شود، مشاوره لازم را ارائه داده و تصمیمات افراد را با مشاوره‌های دقیق، علمی، منطقی و قانونی خود همراه ساخته و کمک موثری به حفظ آرامش فرد و جامعه و همچنین پیشگیری از بروز حوادث، خصوصا حوادثی که در حوزه جرایم عمدی بررسی می‌شود، ارائه کنند. چه بسیار افرادی که به سبب همین مشاوره ها، آرامش خود را به دست آورده و با دیدی منطقی به قانون تمکین کردند و به این وسیله از بروز حوادث ناگوار و جرایم توسط خود و یا دیگری جلوگیری بعمل آمد.

همچنین مراکز مشاوره از ظرفیت‌های بسیار خوبی جهت ارائه آموزش‌های لازم به اعضای خانواده‌ها و در راستای فوریت‌های روانپزشکی و تکنیک‌های کنترل خشم و.. بهره‌مند هستند؛ که این آموزش‌ها می‌تواند در مواقع ضروری به افراد کمک کرده تا بر خود مسلط شده و کنترل خشم خود در هنگام درگیری و نزاع و مشاجرات را بدست گرفته و از اقدام به اعمالی که باعث پشیمانی و در عین حال ترویج نا امنی می‌شود جلوگیری لازم را بعمل آورده و به این ترتیب در واقع اقدامی پیش دستانه به انجام پذیرد.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری برنا ، تاریخ انتشار: 15 مرداد 1399 ، کدخبر: 1039900 ، www.borna.news

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین