پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۶۸۴۸
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۸
با وجود آنکه سلطان های بذر کشور تقریبا قابل شناسائی و رصد هستند و سطح وابستگی بالای ما به بذور وارداتی، تقریبا غیر قابل انکار، اما در دوره وزارت آقایان خاص بر جهادکشاورزی، کمترین اشاره ای به این چالش نمی شد . چالشی که با کمبود دلار و بحث تحریم، ممکن است مشکلات عدیده ای را برای کشور ایجاد کند.
شعار سال: امروز کامبیز بازرگان رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که بنا بر اعلام فائو طی 40 سال آینده 90 درصد تامین غذایی جهان وابسته به تحقیقات و پژوهش خواهد بود، آیا سرعت کارهای شما می‌تواند امنیت غذایی کشورمان را در 40 سال آینده تامین کند، گفت: واقعیت این است شرایط فعلی که بخش تحقیقات کشور دارد امنیت غذایی به‌راحتی تامین نمی‌شود مگر اینکه حمایت‌های ویژه‌ای از این بخش انجام شود.

وی به اعتبارات اندک بخش تحقیقات کشاورزی کشور اشاره کرد و گفت: کل اعتباری که به این بخش اختصاص می‌دهند 500 میلیون دلار است درحالی‌که سالانه 100 میلیون دلار برای واردات بذر سبزی و صیفی از کشور خارج می‌شود.

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس که وابستگی 98 درصدی به بذر سبزی و صیفی و دیگر بذرهای اساسی مانند چغندرقند، زنگ هشداری است و دستاوردهایی که شما اشاره می‌کنید مربوط به سال‌های گذشته است؛ در مقایسه با برنامه‌های تدوین‌شده در کشور و همچنین کشورهای پیشرفته چه جایگاهی در تحقیقات دارید، گفت: کارهای خوبی در بخش تحقیقات انجام‌شده اما این‌ها کافی نیست، در حال حاضر صد در صد سموم و آفت‌کش‌های ما وارداتی است و وابستگی زیادی در نهاده‌های دامی و نهاده‌های کشاورزی داریم و باید بخش تحقیقات در کشور مهم شمرده شود.

بازرگان گفت: ‌متاسفانه مسئولان کشور زمانی که عملکرد بخش تحقیقات را برسی می‌کنند می‌گویند چه کرده‌اید درحالی‌که کارهای تحقیقی کمتر قابل ارائه کردن است و آنها باید بدانند آثار کارهای تحقیقی در بسیاری از کارهای عملی که توسط دیگر دستگاه‌ها انجام می‌شود نمود پیدا می‌کند.

در ادامه پاسخ این مسئول گفت: ‌با توجه به کنسرسیومی که با معاونت فناوری علمی رئیس جمهور شکل گرفته تا پایان دولت دهم خوداتکایی کشور به 20 درصد خواهد رسید.

اگر شما طی 7 ماه می‌توانستید به این پیشرفت برسید چرا طی دهه‌های متمادی این کار را انجام ندادید و وابستگی 90 درصدی بذر سبزی و صیفی را رقم زدید، گفت: واقعیت این است که طعم واردات برای بسیاری شیرین بود و اجازه نمی‌دادند که تولید در داخل کشور انجام شود و قبول می‌کنم سال‌های گذشته در این حوزه کم کاری زیاد شده است. واقعیت این است که اصلا کشور برای تولید بذر سبزی و صیفی و همچنین مرغ آرین آمادگی لازم را در شرایط تحریم نداشت؛ یعنی خود را برای این گونه شرایط ویژه آماده نکرده بود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری تحلیلی کارگر آنلاین، تاریخ انتشار: 4 شهریور 1399، کد خبر: 93238، www. kargaronline.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین