شعار سال: شروع سال تحصیلی امسال با شیوع کرونا و جولانش حال و هوای دیگری به خود گرفته است و دانش آموزان که جزو اولین گروههای مشمول قرنطینه و تعطیلی بودند، قرار است بعد از چندین ماه تعطیلی با توجه به سه سناریو آموزشوپرورش طبق سه وضعیت قرمز، زرد و سفید بهطور غیرحضوری، نیمهحضوری و حضوری سال تحصیلی آینده را سپری کنند.
اما همین اوضاعواحوال دوراهی دشواری برای خانوادهها ایجاد کرده است؛ برخی امسال قید مدرسه رفتن را زدهاند، برخی دلخوش به رعایت پروتکلهای بهداشتی فرزندانشان را راهی مدرسه خواهند کرد، برخی هم در این میانه همچنان بلاتکلیف ماندهاند؛ حالا بماند که شلوغی کلاسهای مدارس دولتی، نامنویسی در غیردولتیها حتی باوجود شهریههای سنگین را رونق بخشیده از طرفی مجازی شدن کلاسها برخیها را از غیردولتی روانه مدارس دولتی کرده است.
آمار ثبتنام دانش آموزان؛ رشد یا ریزش؟!تداوم شیوع کرونا آنهم طبق بررسی مسئولان و متخصصان امر تا ۲ سال آینده، اماواگرهای بسیاری را نسبت به همزیستی با این ویروس دارد.
برخی خانوادهها معتقدند یک سال دوری از مدرسه اتفاق خاصی در روند آموزش فرزندانشان ایجاد نمیکند بنابراین از حضور فرزندانشان امتناع میکنند به ویژه خانوادههایی که نوآموز پیش دبستانی یا بدو ورود به مدرسه دارند.
اما در مقابل برخی خانوادهها معتقدند که مدت زمان شیوع کرونا و جولان آن معلوم نیست چه زمانی به پایان برسد بنابراین نگران آینده فرزندان خود هستند و آنها را با حفظ دستورالعملهای بهداشتی راهی مدرسه میکنند و امیدوارند مدارس هم این دستورالعملها را رعایت کنند.

رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی درباره آمار ثبتنام نوآموزان کلاس اولی و پیش دبستانی گفت که در ابتدا نگرانی نسبت به آمار ثبتنام وجود داشت، اما در شرایط فعلی بیش از ۹۹ درصد دانش آموزان کلاس اولی نامنویسی کرده اند، در مورد پیش دبستانیها هم همیشه در این موقع آمار ثبتنام کمتر از دوره ابتدایی بوده است.
او در باره نگرانی خانوادهها بابت حضور فرزندانشان در مدرسه باوجود شرایط فعلی اظهار کرد: اصراری به حضور نوآموزان نیست و آموزشهایی از طریق شبکه شاد و مدرسه تلویزیونی در نظر گرفته شده است البته برای بهره مندی نوآموزان پیش دبستانی از برنامههای شاد ثبتنام آنها در مدرسه باید انجام شود.
چگونگی شیفت دانش آموزان طی سال تحصیلییکی از سناریوهای آموزشوپرورش برای تحصیل دانشآموزان حضور حداقلی آنها در مدرسه است، اما اینکه مبنای انتخاب دانش آموز چگونه باید باشد موضوعی است که آموزشوپرورش آن را به معلمان محول کرده است.
در همین مورد حکیم زاده گفت که معلم با توجه به شرایط دانش آموزان درباره کم و کیف حضور دانش آنها تصمیم گیری میکند، درمورد روزهای حضور دانش آموزان در مدرسه هم شورای مدرسه دخیل است، معلمآنهم آموزشها را از طریق فضای مجازی دنبال میکنند و حضور حداقلی دانش آموزآنهم برای رفع اشکال و تمرین خواهد بود.
آموزشهای مجازی و نگرانی از مشکلات زیرساختیبعد از مدتها بالاخره شبکه ملی دانش آموزی(شاد) راه اندازی شد تا مرجع رسمی آموزش مجازی دانشآموزان و فعالیتهای تعلیم و تربیتی آنها باشد، اما در گامهای اولیه چندان موفق ظاهر شد و به اذعان معلمان و دانشآموزان قطع شدن اینترنت حین درس یکی از مشکلات اصلی این نوع آموزش بود و نگرانی از همین موضوع هم موجب میشود تا برخی این نوع آموزش را کارآمد ندانند و باوجود هر شرایطی آموزش حضوری را بر غیرحضوری ارجحیت دهند.
حسن الحسینی مسئول پروژه شاد در این باره با اشاره به مشکلات زیرساختی در آموزش مجازی گفت که برای رفع این مشکلات تقسیمبندیهای زمانی برای آموزش در شبکه شاد در نظر گرفته شده است تا بار ترافیکی تعدیل شود.
او بیان کرد: طبق برنامه ریزیهای انجام شده کلاسهای درس بنابراین انتخاب استان و مدرسه در ساعات ۸:۳۰ تا ۱۰:۱۵، ۱۰:۳۰-۱۲:۴۵، ۱۳:۰۰-۱۵:۱۵ و ۱۵:۳۰۱۷:۴۵ در نظر گرفته شده اند.
کمتر از ۱۰ روز به شروع سال تحصیلی کرونایی باقی مانده است و دانش آموزان در این سال تحصیلی متفاوت با سوالات و ابهامات بسیاری دوران تحصیل را آغاز میکنند و معلوم نیست این شرایط متاثر از ویروس منحوس تا کی ادامه داشته باشد بنابراین گویی همزیستی با این ویروس آنهم با رعایت دستورالعملهای بهداشتی بهترین راه چاره است.