پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۷۶۵۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۸
وحید بارانی گفت: در بررسی‌های گذشته تاکنون دشت مرودشت ۴۰۲ محوطه در دشت میان کوهی، حریم درجه‌یک و دو تخت‌جمشید شناسایی شد.
شعار سال: فصل سوم بررسی و شناسایی دشت مرودشت باهدف تهیه نقشه باستان‌شناسی شهرستان مرودشت شامل حریم درجه سه مجموعه جهانی تخت‌جمشید و شهرستان مرودشت آغاز شد.

وحید بارانی کارشناس گروه باستان‌شناسی پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید و سرپرست بررسی تهیه نقشه باستان‌شناسی دشت مرودشت با اعلام این خبر گفت: در بررسی‌های گذشته تاکنون دشت مرودشت ۴۰۲ محوطه در دشت میان کوهی این حوزه و در حریم درجه‌یک و دو مجموعه جهانی تخت‌جمشید شناسایی و گزارش هریک از این محوطه‌ها جداگانه ارائه شد.

بارانی، بررسی و شناسایی، شناخت کلی توالی گاه‌نگاری، تهیه نقشه باستان‌شناسی دشت مرودشت و جمع‌آوری داده‌های باستان‌شناسی شامل سفال، ابزار سنگی و … را به‌منظور تکمیل بانک اطلاعاتی پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید از مهم‌ترین اهداف این بررسی‌ها اعلام کرد و افزود: با توجه به پراکنش فراوان محوطه‌های باستانی در دشت مرودشت، با تهیه نقشه‌های GIS و پیوست نقشه‌ها به یکدیگر می‌توان اقدام به تهیه نقشه منسجم باستان‌شناسی کرد که به شناخت بهتر و بیشتر الگو‌های استقراری در این ناحیه منجر شود.

سرپرست هیئت باستان‌شناسی دشت مرودشت اعلام کرد: با شروع اقدامات صورت گرفته در فصل سوم دهستان‌های رامجرد، نقش رستم، رودبال، ابرج و مجدآباد، واقع در دشت میان کوهی شمالی و باختری شهرستان بررسی باستان‌شناسی شد.

او گفت: تاکنون ۱۵۰ اثر باستانی در این فصل شناسایی‌شده که آثاری از دوران پارینه‌سنگی تا دوران اسلامی را شامل می‌شود.

به گفته بارانی، بیشترین آثار شامل تپه‌ها و محوطه‌های باستانی در دامنه کوه به شکل استقرارگاه‌های موقت کوچ‌نشینی و تک دوره‌ای و در دشت به شکل تپه‌های بزرگ و کم‌ارتفاع است که دارای توالی از نوسنگی تا دوره اسلامی است.

این باستان‌شناس بیشترین گستردگی بررسی این فصل را مربوط به کوه‌ها اعلام کرد و گفت: غار‌ها و پناهگاه‌های صخره‌ای از دوران پارینه سنگی تا دوران نوسنگی در کوه‌های مجدآباد، کوه حسین و کوه ایوب و گلدشت علیا بررسی شد.

او گفت: در بررسی دامنه کوه‌ها، آثاری از استودان‌ها و گورستان‌هایی از دوران صفویه تا دوران معاصر، مربوط به کوچ‌نشینان و عشایر منطقه شناسایی شد.

بارانی افزود: بررسی‌ها احتمالا با تمدید مجوز تا پایان شهریورماه ادامه می‌یابد و وسعت بیشتری از این دشت مورد بررسی و شناسایی قرار خواهد گرفت.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری تحلیلی صدای میراث، تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۹، کد خبر: _، www. sedayemiras.ir
اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۹
0
0
زيبايي هاي شيراز واقعا تمومي نداره و هر كجاش رو كه نگاه دقيق تري كني به اندازه همون دقت ميتوني از طبيعت و منابعش لذت ببري
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۳
0
0
شیراز رو هرچی بگردی بازم میتونی بی نظیر ترین میراث فرهنگی رو توش پیدا کنی
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین