هرچند استدلال ارایه شده توسط آقای نجفی منش استدلال علی الظاهر اقتصادی درستی است. اما پرسش ما این است که چرا بهره وری منجر به کاهش قیمت نباید دنباله گیری شود؟ چرا سربار تولید در خودروسازهای داخلی باید اینقدر بالا باشد؟ مشخص کنید که با صنعت خودروسازی طرف هستیم یا اتاق خلوت غارت و دکه کسب منفعت بعضی ها؟ راستی تا یادمان نرفته عرض می شود که این بازی، یک سر دیگر بنام واردات اختاپوسی هم دارد. قیمت داخلی بالا می رود و قیمت واردات هم افزایش می یابد و مشتری هم راضی است. خواب سر اختاپوسی این صنعت ، بدلیل کمبود دلار در داخل است.
شعار سال : محمدرضا نجفیمنش درباره قیمت خودرو اظهار کرد: پراید که افکارعمومی بر آن حساس است و امروز دائم انتقاد میکنند، چرا به این قیمت رسیده است را باید مدنظر قرار بدهیم. شاید شما فکر کنید این قیمت گران است.
وی در پاسخ به این پرسش که قیمت پراید گران نیست؟ عنوان کرد: من قیمت تحویل کارخانه را مدنظر قرار میدهم. قیمت تحویل کارخانه قبلا چقدر بود؟ در محدوده ۳۷ میلیون تومان، از این مبلغ نیز ۵ میلیون تومان هزینه شمارهگذاری و بیمه و قیمتگذاری و... میشد و ۳۲ میلیون تومان در کل، دست خودروساز را میگرفت؛ در حالی که قیمت در بازار از ۶۰ میلیون و ۷۰ میلیون بالاتر رفته بود.
رئیس انجمن صنایع همگن قطعهسازی تصریح کرد: صحبت من این است که بازار اصلا اشتباه نمیکند. اصلا! بازار هیچ کالایی را به اشتباه گران نمیخرد.
نجفیمنش در پاسخ به این پرسش که اگر قیمت پراید چقدر باشد، مشکل برطرف خواهد شد؟ متذکر شد: من کمی عقب میروم. دلار وقتی هزار تومان بود، پراید چقدر قیمت داشت؟ حدود ۶ میلیون تومان، یعنی ۶ هزار دلار و هنگامی که دلار به ۳۲۰۰ تومان رسید، پراید ۲۰ میلیون تومان شد و در نتیجه باز هم در محدوده ۶ هزار دلار بود. حالا، اما پراید چند است؟ ۹۳ میلیون تومان و دلار چقدر قیمت دارد؟ اصلا شما ۲۰ هزار تومان در نظر بگیرید، میبینید که پراید باید ۱۲۰ میلیون تومان باشد و از این روست که بازار خطا نمیکند و پراید را میخرد، چون میداند قیمتش کمتر است.
وی متذکر شد: همین حالا اگر بخواهیم پراید را صادر کنیم مطمئن باشید به قیمت ۶۰۰۰ دلار از ما میخرند.
شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از فرارو، تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۹، کد خبر fararu.com /۴۵۴۰۰۰