شعار سال:
زهرا مجدی مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی
دانشگاه علوم پزشکی فسا با ابراز این موضوع "ما امروزه شاهد افزایش
روزافزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم" اظهار داشت: این موضوع میتواند
عوارض متعددی نظیر اضافه وزن، دیابت، بیماری قند و آرتریت را در سنین
بالاتر بهدنبال داشته باشد.
وی ادامه داد: حتی آمار نیز نشان
میدهد که سرانه مصرف قند و شکر در کشور ما نسبت به وضعیت جهانی، بسیار
بالا است، بهطوری که برآورد میشود هر ایرانی بهطور متوسط سالانه مقدار
29 تا 30 کیلوگرم قند و شکر مصرف میکند که از میانگین جهانی که حدود 19
تا 20 کیلوگرم است، بهمراتب بیشتر است.
مجدی در ادامه به مهمترین
اثرات نامطلوب مصرف زیاد قند و شکر از جمله ابتلا به چاقی، خطر بیماری
قلبی، دیابت، تضعیف سیستم ایمنی، افزایش تریگلیسرید و کلسترول بد خون،
تداخل در جذب کلسیم و منیزیم و پوکی استخوان، پوسیدگی دندانها و... اشاره و
توصیه کرد که قندها را کاملاً از رژیم غذایی خود حذف نکنید، فقط کافی است
مصرف قندهای خالص را برای خود محدود کنیم، بهعبارتی کاهش مصرف قند، شکر،
شیرینی، شربت و آبنبات را بهتدریج در رژیم روزانه خود اعمال کنیم.
وی
در پایان عنوان کرد: در مطالعه برچسبهای غذایی بسیار دقیق باشید، جدول
نشانگر رنگی تغذیهای که اخیراً بهروی برچسب مواد غذایی درج میشود
راهنمای خوبی برای انتخاب بهتر و صحیحتر مواد غذایی است، مواد غذایی حاوی
قند کمتر و کمخطرتر را انتخاب کنید و در نهایت اینکه به یاد داشته باشید
در بسیاری از موارد حتی در متون علمی از شکر و نمک بهعنوان دو سم سفید نام
برده میشود پس دقت کنید این سم بهظاهر خوشطعم را بیهوده وارد بدن خود
نکنید.
با اندكي تلخيص و اضافات برگرفته از خبرگزاري خبرنگاران جوان، تاریخ انتشار: 5 مهر 1395، کد مطلب:5794839 :www.yjc.ir