پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۲۵۶۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۱
تازگی با امضای موافقتنامه تشکیل «گروه همکاری‌های اقتصادی جامع منطقه‌ای» (RCEP) در یک نشست مجازی منطقه‌ای به میزبانی هانوی در ویتنام، عملاً بزرگ‌ترین گروه تجارت آزاد جهان ایجاد شده است.
شعار سال: علاوه بر مسائل اقتصادی، ۱۵ کشورامضاکننده این قرارداد تجاری عظیم برای دسترسی به تعرفه‌های ترجیحی و همچنین تبادل نظر و انتقال داده‌ها و اطلاعات و نیز همکاری گسترده در زمینه بهترین راهکار‌های مقابله با حوادث سایبری ملزم به رعایت قوانین جدید خاصی خواهند شد. ازسوی دیگر برای تحقق این امور، استرالیا متعهد به سرمایه گذاری ۴۶ میلیون دلاری شده است تا به ارائه کمک فنی و ایجاد ظرفیت برای کمک به کشور‌های واجد شرایط این گروه، به اجرای تعهدات خود بپردازد.

۳۰ درصد اقتصاد جهان در دست ۱۵ کشور

تشکیل گروه همکاری‌های اقتصادی جامع منطقه‌ای می‌تواند به چین کمک کند تا وابستگی خود را به بازار‌ها و فناوری‌های خارجی کاهش دهد، اما این همه ماجرا نیست. هرچند بیشتر نگاه‌ها به جنبه همکاری‌های اقتصادی کشور‌های عضو این توافقنامه، مقابله با مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع کووید ۱۹، کاهش تعرفه‌ها و... جلب شده، اما این سکه روی دیگری هم دارد.
 
این توافقنامه می‌تواند امنیت سایبری و گردش آزاد اطلاعات بین کشور‌های عضو را افزایش دهد. وزیر دارایی چین در جریان امضای این توافقنامه گفت: با تشکیل این گروه بعضی تعرفه‌ها در کشور‌های عضو فوراً حذف می‌شوند؛ البته هنوز مشخص نیست چه محصولاتی و چه کشور‌هایی مشمول حذف فوری تعرفه‌ها قرار می‌گیرند، اما با توجه به تنش‌های بین واشنگتن و پکن، آنچه مسلم است کشور چین از کاهش تعرفه‌ها سود خواهد برد و به اقتصاد این کشور کمک می‌کند تا ضرر‌هایی که ترامپ به این کشور وارد کرده را تا حدی جبران کند.
امضاکنندگان این توافقنامه ۵ کشور استرالیا، چین، ژاپن، نیوزیلند، کره جنوبی و انجمن کشور‌های جنوب شرقی آسیا (آ سه آن) متشکل از ۱۰ کشور مالزی، سنگاپور، برونئی، کامبوج، اندونزی، لائوس، میانمار، فیلیپین، تایلند و ویتنام هستند. نگوین ژوان، نخست وزیر ویتنام در این جلسه مجازی گفته است: توافق گروه همکاری اقتصادی جامع منطقه‌ای در بهبود اقتصادی پس از سپری کردن کرونا بسیار تأثیرگذار خواهد بود. به گفته وی، این گروه ۳۰ درصد اقتصاد جهان را در اختیار خواهد داشت و ۳۰ درصد جمعیت جهان و بیش از ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر در جهان را پوشش می‌دهد.

ارتباطات راه دور در کانون توجه

این تجارت منطقه‌ای عظیم می‌تواند امنیت سایبری، امنیت دیجیتال و همچنین امنیت اطلاعات را افزایش بدهد. توافق استرالیا با ۱۴ کشور حوزه آسیا اقیانوسیه بر ارتباطات از راه دور، تجارت الکترونیک و همچنین گردش اطلاعات و دیتا در بیرون از مرز‌های این کشور‌ها تمرکز دارد. توافق منطقه‌ای RCEP که توسط ۱۵ کشور امضا شده، سرانجام پس از ۸ سال بحث و گفتگو به نتیجه رسید و از اویل سال میلادی آینده اجرا خواهد شد. استرالیا پیش از این نیز با این کشور‌ها توافقات تجاری مجزایی داشت، اما این همکاری جدید بر پایه تعهداتی در زمینه اطلاعات و داده‌های باز، همکاری‌های مخابراتی و همچنین همکاری‌های بین دولت‌ها شکل گرفته است و می‌تواند اثرگذاری بالایی داشته باشد.

در توافقنامه گروه RCEP همچنین چارچوب و قوانینی خاص برای ارتباطات از راه دور بر پایه این توافق تجاری بزرگ مشخص شده که هدف از آن، بهبود دسترسی و استفاده عموم کشور‌های عضو این توافق از سیستم‌های مخابراتی و ارتباط از راه دور و همچنین دسترسی به امکانات ضروری مخابرات است. این چارچوب قانونی همچنین اطمینان حاصل خواهد کرد که کشور‌های گروه RCEP در دسترسی به سیستم‌های کابل زیردریایی هیچ تبعیضی قائل نیستند و هیچ یک علیه دیگری تلاشی ندارند تا سهم بیشتری از این کابل‌های زیردریایی را ازآن خود کنند یا احتمالاً خرابکاری‌هایی در این کابل‌ها به منظور اعمال تلافی جویانه احتمالی انجام نمی‌دهند و به دنبال ایجاد اختلال عمدی در اینترنت این کشور‌ها نخواهند بود.

گردش آزاد اطلاعات، اولویت گروه RCEP

این توافق در زمینه اطلاعات و داده‌ها نیز قوانینی مشخص دارد. به موجب این توافقنامه، کشور‌های گروه RCEP متعهد می‌شوند که برای کسب و کار‌های تجاری شرکا هیچ مانعی ایجاد نکنند که منجر به ممانعت از انتقال آزاد دیتا و اطلاعات به بیرون از مرزهایشان شود البته دراین زمینه‌ها استثنا‌هایی نیز وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به اطلاعات سرویس‌های مالی اشاره کرد. همچنین این کشور‌ها می‌توانند در مواردی هم به منظور تأمین امنیت ملی یا به دلایل سیاست عمومی از این انتقال دیتا جلوگیری کنند. آنچه مسلم است و در این توافقنامه به آن توجه شده، این است که انتقال و گردش اطلاعات و دیتا در بیرون از مرز‌ها برای داشتن یک کسب و کار و تجارت دیجیتال، حیاتی است. به هرحال هرگاه محصولی به صورت آنلاین سفارش داده می‌شود یا یک اپلیکیشن از فروشگاه‌های اپ استور و گوگل پلی دانلود می‌شود یا اینکه یک برنامه اجرا می‌شود و فیلمی از نتفلیکس و... به نمایش درمی آید هریک از این موارد به مثابه انتقال و تبادل اطلاعات است که باید به امنیت سایبری آن در جریان این توافق توجهی ویژه داشت.
 
هرگونه تجارتی هم بر گردش آزاد اطلاعات تکیه دارد تا بتوان بر سیستم‌ها و زنجیره‌های تأمین نظارت داشت و علاقه مندی‌های مصرف کنندگان را آنالیز و تحلیل کرد و درنهایت با شرکای بین المللی همکاری تنگاتنگ داشت. اگرهریک از کشور‌های عضو این توافقنامه بخواهند قوانینی اجرا کنند که برای این گردش آزاد اطلاعات موانعی ایجاد کرده و سرعت آن را کاهش دهد و به مصرف کنندگان ضرر مالی و... برساند، می‌تواند منجر به ایجاد محدودیت‌ها و سد‌های بزرگی بر سر راه این تجارت بین المللی شود به همین دلیل هم قوانین مشخص برای کشور‌های عضو این توافقنامه درنظر گرفته شده است. گفته می‌شود چنین اقداماتی می‌تواند مشاغل را مجبور به ایجاد مراکز ذخیره داده یا استفاده از امکانات محلی در داخل هر کشوری کند که به دنبال تجارت با آن هستند واین امر هزینه و پیچیدگی انجام تجارت را افزایش می‌دهد. همچنین در این توافقنامه، تدابیری برای محافظت از اطلاعات شخصی، مقابله با هرزنامه‌ها و اسپم‌ها و نیز محافظت در برابر هرگونه کلاهبرداری و رفتار‌های گمراه کننده به صورت آنلاین اندیشیده شده است.

امنیت سایبری؛ پاشنه آشیل این توافق بزرگ

این توافق بزرگ تجاری به امنیت سایبری نیز توجه ویژه‌ای داشته است و کشور‌های RCEP متعهد به همکاری و تبادل اطلاعات در مورد ارائه بهترین روش‌های مقابله با حوادث امنیت سایبری و ایجاد ظرفیت مقامات برای پاسخگویی هستند. هنگام تهیه پیش نویس RCEP، کشور‌های امضاکننده گفتند که تشخیص داده اند همکاری با یکدیگر برای جلوگیری از حملات امنیت سایبری بسیار مهم است. توافق RCEP همچنین تعهداتی را برای اطمینان از عدم ممانعت از انتقال داده‌ها و اطلاعات تجاری از مرز‌ها مد نظر قرار داده است.
اطمینان بیشتر به سرمایه گذاری برای مشاغل و کسب و کار‌های کوچک و بزرگ، ایجاد قوانین جدید در زمینه تجارت الکترونیک به منظور سهولت تجارت آنلاین در مشاغل مختلف، مجموعه مشترک قوانین مربوط به مالکیت معنوی و ... هم از دیگر توافق‌هایی است که بین اعضای گروه RCEP انجام شده است. هدف از این قوانین جدید نیز افزایش رقابت بازار‌های امضا کننده در داخل زنجیره‌های تولید منطقه‌ای است.

سایمون بیرمنگام وزیر تجارت استرالیا گفت: این توافقنامه تمرکز ویژه‌ای بر ارتقای تجارت الکترونیک و اقتصاد دیجیتال دارد. تجارت دیجیتال یکی از عناصر اصلی رشد مداوم استرالیاست. انتظار می‌رود اهمیت این موضوع پس از همه گیری ویروس کرونا افزایش یابد و با افزایش تعداد افراد آنلاین در سراسر جهان، پتانسیل زیادی برای گسترش بازار دیجیتال و افزایش فعالیت‌های تجاری دیجیتال از جمله برای مشاغل استرالیایی وجود دارد.
 
وی ادامه داد: کشور‌های امضاکننده همچنین در زمینه‌های مختلفی از جمله کمک به شرکت‌های کوچک و متوسط برای غلبه بر موانع استفاده از تجارت الکترونیک، تشویق به توسعه روش‌هایی که اعتماد به نفس مصرف کننده را تقویت می‌کنند و همکاری هدفمند در زمینه تحقیق، آموزش، ظرفیت سازی و کمک‌های فنی همکاری خواهند کرد. در این توافقنامه در زمینه نرخ منطقی رومینگ بین کشور‌های عضو نیز بحث و تبادل نظر شده است.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه ایران، تاریخ انتشار: 29 آبان ۱۳۹۹، کد خبر:560840، irannewspaper.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۹
0
0
امنیت سایبری در ایران میتونست زمینه ساز بروز اتفاقات خیری در زمینه جنگ های الکترونیک بشه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین