شعار سال: نوری مالکی امروز (دوشنبه) مطلبی تحت عنوان «حاکمیت عراق و مسیر حل بحران» در خبرگزاری عراق (واع) منتشر کرده که بخشهای مهم آن در زیر میآید:
عراق بخشی اساسی از میدان درگیری بین المللی و منطقهای در خاورمیانه است و اساس این درگیری وجود پنج اراده منطقهای و بین المللی زیر است:
پروژه آمریکا در خاورمیانه که یک طرح هیمنهای است و در راستای تضمین سرازیر شدن نفت، صادرات سلاح، امنیت اسرائیل و بازسازی فرهنگی منطقه روی آن کار میکند و عراق نیز در قلب این پروژه قرار دارد.
طرح رژیم صهیونیستی که برای تامین امنیت اسرائیل در یک عمق امنیتی استراتژیک که شامل عراق هم میشود، تلاش میکند.
رویاهای ترکی عثمانی در منطقه که تنها به مباح شمردن شمال عراق راضی نمیشود بلکه برای تصرف آنچه عثمانیها «ولایت موصل» میخواندند تا تاثیر در تصمیم گیریهای بغداد برنامه میریزی میکند.
طمع ورزیهای عربستان سعودی که برای جا زدن خود به عنوان رهبر مطلق منطقه از نظر مذهبی، سیاسی، امنیتی و مالی تلاش میکند و عراق نیز در قلب آن قرار دارد.
چشم انداز امنیتی ایران که بر این تحلیل مبتنی است که آمریکا، اسرائیل و سعودی از سال ۲۰۰۳ برای تبدیل عراق به نقطه آغاز حمله به این کشور و سرنگون کردن نظام آن تلاش میکنند بنابراین ایران معتقد است که در عراق از خود دفاع میکند.
آنچه از این تضاد ارادههای منطقه ای- بین المللی حاصل میشود، قلب عراق را آزار میدهد نه فقط به این دلیل که میدان درگیری است بلکه به این دلیل که ثروتها، پتانسیلها و امنیت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن را هدف قرار میدهد.
بنابراین، موضوع، درگیری ایرانی -آمریکایی و ناسازگاری بین محور مقاومت و محور حمله نیست بلکه موضوع، پرروژههایی است که هدف بلعیدن عراق از نظر سیاسی، امنیتی و اقتصادی را دنبال میکند چه ایران باشد چه نباشد و چه محور مقومت باشد و چه نباشد؛ بنابراین آگاهی عمیق از عوامل منطقهای و بین المللی و انگیزههای آن، به آگاهی عمیق از راههای مقابله با آنها و رهایی از آثار منفی آنها منجر میشود.
بگذارید صریحتر بگوییم، مشکل عراق با محور آمریکایی- اسرائیلی – سعودی یک مشکل استراتژیک است که با پروژه استکباری و سلطه جویانه این محور ارتباط دارد و قلب حاکمیت عراق را هدف گرفته است. اما مشکل عراق با ایران، یک مشکل تاکتیکی است که با گسترش دیدگاه امنیتی مبتنی بر محافظت از مرزها و نظام و امنیت این کشور ارتباط دارد؛ در نتیجه مخالفت با طرح آمریکایی- اسرائیلی – سعودی به معنای آن نیست که به جمهوری اسلامی ایران اجازه داده شود در حرکت دولت عراق به دور از تصمیم گیریها و حاکمیت آن دخالت کند.
یقینا میدانستیم که نبرد و مقاومت مابه منظور تحقق حاکمیت و استقلال تصمیم گیریها در عراق، نیروهای بین المللی و منطقهای بویژه حکومتهای واشنگتن، تل آویو، ریاض و آنکارا و همینطور گروههای مرتبط با آنها نظیر حزب بعث، القاعده و داعش و برخی از فرقه گرایان داخلی حاضر در روند سیاسی را علیه ما برخواهد انگیخت و ما بهای تحقیق این دستاورد را خواهیم پرداخت بویژه پس از مخالفتمان با دیکتههای آمریکا خصوصادر پروندههای ایران، روسیه و سوریه.
چارچوب این هدف قرار دادن، توطئه ضد حکومت عراق بود که ریاست آنرا برعهده داشتیم؛ توطئهای که در میادین شورش در استانهای غربی در سال ۲۰۱۳ سپس نفوذهای امنیتی و سیاسی آمریکا و تحرکات سعودی و ترکیه و قطر و فرقه گرایانه آغاز شد و به بسیج کردن دعش و حمایت مالی از آن و وارد کردن آن به استانهای غربی در اوایل سال ۲۰۱۴ رسید و هدف همه این توطئه، مجازات کردن ما به خاطر دستاورد تحقق حاکمیت و استقلال تصمیم گیریهای عراق بود و علی رغم پیروزی بزرگی که در انتخابات سال ۲۰۱۴ به دست اورردیم، ما را از تشکیل دولت سوم باز داشتند.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری شفقنا، تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۹، کد خبر: ۱۰۵۰۲۴۹، shafaqna.com