پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۶۳۱۰
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۲
مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری اصفهان گفت: شهری شدن روستا‌ها هیچ کمکی به مردم نمی‌کند و تبدیل روستا به شهر باید با نظر کارشناسی وزارت کشور باشد.
شعار سال: علی رحمانی، در نشست شورای اسلامی استان اصفهان، اظهار کرد: بیش از ۲۷۰۰ نقطه جغرافیایی در استان اصفهان داریم که ۱۴۰۰ نقطه دارای جمعیت روستایی هستند و برای ۹۲۵ روستا طرح هادی تدوین کرده‌ایم که از این تعداد ۸۵۲ روستای دهیاری دارند.

وی با بیان اینکه جمعیت روستایی استان ۱۲ درصد است، افزود: این در حالی است که جمعیت روستایی کشور ۲۶ درصد است. ارزش افزوده بودجه به حساب دهیاری‌ها می‌رود که در کل ۳۰ درصد بودجه به روستا‌ها و ۷۰ درصد آن به شهر‌ها اختصاص می‌یابد. در دولت فعلی بودجه دهیاری‌ها ۸۰ درصد افزایش داشته که رقم بی‌سابقه‌ای است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری اصفهان، گفت: بودجه روستا‌ها از طریق ارزش افزوده و درآمد‌های محلی تأمین می‌شود. بیش از ۶۰ درصد روستا‌های استان بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ نفر جمعیت دارند. اینکه بگوییم همیشه مهاجرت از روستا‌ها به شهر‌ها رخ می‌دهد صحیح نیست، چراکه در برخی مواقع مهاجرت معکوس هم داشته‌ایم.

رحمانی با بیان اینکه هنوز دهیاری‌ها در سطح کشور به عنوان دستگاه اجرایی شناخته نمی‌شوند، گفت: تسهیلات بسیار خوبی به روستا‌های استان اختصاص می‌دهیم به طوری که در ۳ ماه اخیر ۱۷ میلیارد تومان تسهیلات به روستا‌ها ارائه شده است تا شاهد اشتغال‌زایی باشیم هرچند که تا نقطه مطلوب فاصله داریم.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری اصفهان با بیان اینکه ۴۰۰ خانه بومگردی در استان وجود دارد، تصریح کرد: هم‌اکنون ۲۵ روستای گردشگری استان ثبت ملی شده است و در تلاش هستیم ۱۰۰ روستای گردشگری دیگر استان نیز ثبت ملی شوند.

وی یادآور شد: برای حفظ اموال روستا‌ها و دهیاری‌ها کار‌های بسیاری خوبی انجام شده که با سامانه‌های نرم‌افزاری مخصوص کل اموال دهیاری‌ها ثبت می‌شود. همچنین در اوج کرونا که کمبود ماسک وجود داشت شرکت بازرگانی روستایی این کمبود را در روستا‌ها جبران کرد.

برای توسعه روستا‌های استان برنامه مدون ۵ ساله داریم

رحمانی ادامه داد: برای توسعه روستا‌های استان برنامه مدون ۵ ساله داریم، اما هنوز بیشتر شورا‌های روستا‌ها برنامه خود را برای اجرای بهتر این برنامه ارائه نداده‌اند. هم‌اکنون ۳۷ هزار دهیاری در کشور وجود دارد، اما هنوز کارکنان دهیاری‌ها امنیت شغلی ندارند و کارکنان آن‌ها قرارداد‌های خود را یک سال به یک سال تمدید می‌کنند.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری اصفهان با بیان اینکه هیچ کدام از دهیاری‌ها حق اشتغال کارکنان خود را در بخشداری‌ها ندارند، گفت: بودجه دهیاری‌ها ناچیز است به همین دلیل اجازه مشارکت در طرح‌های مشارکتی دیگر دستگاه‌ها را ندارند. همچنین خارج از حریم روستا‌ها ساخت و ساز‌های زیادی می‌شود که قابل قبول نیست و باید کنترل شود.

وی در خصوص انتقاد از نبودن شرط مدرک تحصیلی برای اعضای شورا‌های روستایی، افزود: معتقدم نباید کمتر از لیسانس مدرک یک عضو شورای روستایی باشد و در این خصوص باید قانون از طریق نمایندگان مجلس وضع شود و حداقل به عنوان طرح به مجلس برود تا عضویت اعضای شورای روستایی به شرط مدرک تحصیلی باشد.

رحمانی با بیان اینکه چارت سازمانی دهیاری‌ها ابلاغ شده است، گفت: بر اساس این چارت دهیاری‌ها می‌توانند ۵ تا ۱۱ نفر نیرو جذب کنند.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری اصفهان، گفت: موافق تبدیل روستا به شهر نیستیم و معتقدیم بزرگ‌ترین ضربه‌ای که به استان اصفهان وارد شده تبدیل برخی روستا‌ها به شهر است. شهری شدن روستا‌ها هیچ کمکی به مردم نمی‌کند و تبدیل روستا به شهر باید با نظر کارشناسی وزارت کشور باشد نه اینکه در این باره نمایندگان مجلس تصمیم بگیرند.

وی با بیان اینکه عزل و نصب دهیار روستا‌ها فقط بر عهده شورا‌های روستا است، افزود: هیچ مقامی نمی‌تواند دهیار روستا را عزل و نصب کند و تخلفات احتمالی دهیاران توسط شورای روستایی رسیدگی می‌شود، اما کارکنان دهیاری‌ها اگر تخلف کردند تخلف آنان به کمیته کار انضباط استانداری ارجاع داده می‌شود. همچنین اتصال روستا‌ها به شبکه دولت انجام شده، اما قیر یارانه‌ای هنوز تعیین تکلیف نشده است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از ایسنا، تاریخ انتشار:۷ بهمن ۱۳۹۹، کد خبر:۹۹۱۱۰۷۰۵۰۰۳، www.isna.ir
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین