پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۶۳۵۲
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۹
گزارش مانعی به نام سازمان جنگلها، مراتع و منابع طبیعی در امنیت غذایی کشور بازتاب‌های مختلف مثبت و منفی در میان محافل کشاورزی و کارشناسان مختلف داشت.
شعار سال: گزارش مانعی به نام سازمان جنگلها، مراتع و منابع طبیعی در امنیت غذایی کشور بازتاب‌های مختلف مثبت و منفی در میان محافل کشاورزی و کارشناسان مختلف داشت.

 لازم است در خصوص مطلب فوق شفافیت بیشتری صورت پذیرد:

۱ مقداد همتی، کارشناس اقتصادی در یادداشتی نوشت: سازمان جنگل‌ها و در کلیتِ موضوع دولت در هیچ کجای دنیا تصدی‌گر خوبی نیست و نمی‌تواند از ۹۰ میلیون هکتار مرتع حفاظت کند! هر قدر هم که نیروی سالم اضافه کند، فساد‌های گسترده در این سازمان، تخریب‌های گسترده منابع طبیعی و جنگل‌ها و محیط زیست، صد‌ها هزار پرونده باز در مورد تعارض در دادگاه و ... نشان از این مطلب دارد! اینقدر ناکارآمد!

۲ واگذاری‌های این سازمان عموماً ناکارآمد بوده و به نتیجه مثبت منجر نشده است؛ علت در نحوه قرارداد بستن و عدم نظارت قوی است که حتی توانایی پس گرفتن اراضی از کسی که کاری هم انجام نداده هم ندارند! اینقدر ناکارآمد!

۳ حقوق عرفی اشتراکی هم باعث شده هر دامداری بیشتر بچراند و تخریب کند بُرد کرده است! جالب اینکه صاحبان حقوق اکثراً فوت کرده اند و فرزندان مراتع را از شهر اجاره می‌دهند و سازمان هم هیچ؛ فقط نگاه! اینقدر ناکارآمد!

۴ نگارنده بیش از ۳ سال است با سازمان تعامل دارد و تجربه حدود ۳۰۰۰ هکتار بیابانزدایی و ۵۰۰ هکتار جنگل‌کاری و نگهداری از آن را دارد.

منکر زحمات عزیزان مسئول و کارمند‌های آن سازمان نمی‌توان شد.

اصلاح ساختار و تنظیم قوی قرارداد‌ها می‌تواند تحول در نظام منابع طبیعی ایجاد نماید.

۵ همانطور که اشاره شد رویکرد متن بیشتر ناظر بر اصلاح روش‌های مدیریت و احیای مرتع بود. قرق‌های بی اساس مرتع و جلوگیری از ورود دام، عدم اجازه به دامداران برای زراعت گونه‌های سالانه مرتعی و عدم اعمال مدیریت چرای مناسب و بازنگری در حقوق عرفی منسوخ از مشکلات پیش روی سازمان است که باعث ناکارمدی و مانع تراشی آن در تولید علوفه مرتعی جهت چرای دام (و نه برداشت مستقیم) شده است.

۶ همانطور که قبلا اشاره شد استفاده از کارنده‌های مستقیم و ریزکارنده‌ها بدون خاکورزی و شخم، کاشت دیم گونه‌های زراعی مرتعی مثل نخودعلوفه‌ای و ماشک و بدون برداشت مستقیم و با چرای مدیریت‌شده دام باعث غنای مراتع کشور و افزایش میزان علوفه و تولید غذای بدون آب در کشور خواهد انجامید.

امیداست در سال تولید، پشتیبانی و مانع‌زدایی وزارت جهاد کشاورزی نسبت به یک تحول بنیادین در سازمان جنگل‌ها مراتع و منابع طبیعی کشور اهتمام نماید.

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال برگرفته از کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین