پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۶۱۶۶
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۳
به این نقل قول‌ها دقت کنید: «مافیایی که در تجهیزات پزشکی و دارویی وجود دارد، ظاهرا از همه مافیا‌ها قوی‌تر است. به عنوان مثال یک دارو در یکی از شرکت‌های آستان قدس رضوی تولید شد و وقتی به بازار آمد عده‌ای مشابه این دارو را برای مصرف سه سال کشور وارد کردند تا این دارو میدان پیدا نکند.» این جملات را سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری روز ۱۱ فروردین در جریان بازدید از نمایشگاه دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان خراسان رضوی بیان کرده است.
شعار سال: «در صنعت خودروسازی کشور دست‌های پشت پرده‌ای وجود دارد که مانع ارتقای وضعیت خودروسازی کشور می‌شود.» این جملات را محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور در همین روز‌ها بیان کرده و البته ۲۶ بهمن سال گذشته نیز گفته بود «صنعت خودروسازی گرفتار اختاپوسی شده است که نمی‌گذارد وضعیت آنگونه که شایسته مردم است پیش برود. (خطاب به وزیر صمت) بنده اولا به عنوان یک شهروند و ثانیا به عنوان مدعی العموم از شما درخواست و مطالبه جدی دارم که به فریاد صنعت خودروسازی برسید.»

«مجلس در لایحه بودجه ۱۴۰۱ مجوز واردات ۷۰ هزار دستگاه خودروی سواری را به دولت داد که این مصوبه مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت و مجددا به مجلس بازگشت و ایراد آن برطرف شد و به تصویب نمایندگان رسید، اما در بودجه ابلاغی این عدد حذف شده است. برای من و خیلی‌های دیگر این سوال وجود دارد که دلیل این حذف چیست؟ باید مشخص شود که چه دست‌هایی پشت پرده بوده که همین واردات حداقلی هم برای شکستن انحصار در صنعت خودروسازی را برنمی تابند. عده‌ای منافعشان با منافع خودروساز‌ها گره خورده و اجازه نمی‌دهند که این انحصار شکسته شود». این جملات را جلال رشیدی کوچی عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شورا‌ها همین امروز به ایسنا گفته است.

البته هر سه این مقامات وعده برخورد با مافیا و دست‌های پشت پرده را هم داده اند.

همانگونه که مشاهده می‌کنید، وجود مافیا و دست‌های پشت پرده، امروز نه در تاکسی‌های خطی انقلاب – سعادت آباد و بی‌آرتی آزادی - تهرانپارس و خط سه مترو و سر چهارراه گلوبندک و در جمع‌ها و گروه‌های واتس‌اپی فامیلی از زبان شوهرعمه و زن‌دایی نگارنده بلکه در کلام مقاماتی از هر سه قوه در عالی‌ترین سطوح شنیده می‌شود و این عبارات در ترازوی قضاوت افکار عمومی دو گزاره را بازنمایی می‌کند:

آنقدر مملکت بی صاحب و هر کی هر کی است که هر گوشه اش یک مافیایی دارد خون مردم را داخل شیشه می‌کند.

این مافیا آنقدر قدرتمند است که رییس جمهوری و دادستان کل کشور و نماینده مردم هم زورشان به این‌ها نمی‌رسد و از دستشان به ستوه آمده اند و نزد مردم دادخواهی می‌کنند.

واقعیت ماجرا این است که مردم هم اتفاقا همیشه همین‌ها را گفته اند و تصورشان این بوده که در همه این سال‌ها به دولتها، مجالس و دستگاه قضایی برای اداره امور مملکت نمایندگی داده اند و قرار است حاکمیت از حقوق آنان در برابر مافیا‌ها و مفسدین و دست‌های پس پرده و پیش پرده و دانه درشت‌ها و ویژه خواران و ... حراست کند و حق مردم را از حلقوم دزدان بیت المال بیرون بکشد، اما ظاهرا خود مسئولان هم دل پر دردی دارند و با مردم در این زمینه درد دل می‌کنند! نکته مهم این است که این ادبیات افشاگرانه مخصوص این دولت و این مجلس و این دستگاه قضایی نیست بلکه در همه دوره‌ها وجود داشته و همیشه مسئولان در هر سه قوه از وجود مافیا‌ها نالیده اند و آخرش هم هیچ.

وقتی همه ابزار اجرایی و تقنینی و قضایی در اختیار حاکمیت است، چه جایی برای انتقاد از مافیا و اعلام وجود دست‌های پشت پرده؟ این اظهارات مسئولان و جار زدن وجود مافیا، عذر بدتر از گناه است. اگر نمی‌دانید مافیا وجود دارد یا می‌دانید که وجود دارد، اما با وجود دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی و نظارتی متعدد، آن‌ها را نمی‌شناسید یا می‌شناسید و کاری نمی‌کنید که وای بر ما و شما و در هر سه حالت، گفتنش به مردم فقط پاشیدن نمک بر زخم آنان است.

اگر مافیایی وجود دارد پس طبق همین قوانین موجود که کافی هم به نظر می‌رسند، آن‌ها را معرفی کنید، محاکمه علنی کنید و مردم را در جریان جزییات اقدامات مقابله‌ای خود قرار دهید، چون اگر رییس جمهوری و دادستان کل کشور و نماینده مجلس نتوانند مافیا را شناسایی و با آن برخورد کنند، یقین بدانید که مردم هم نمی‌توانند. اگر هم زورتان به مافیا نمی‌رسد، خیلی شفاف اعلام کنید که ما نمی‌توانیم و خیال مردم را هم راحت کنید. خلاصه مطلب اینکه درد دل کردن با مردم فایده‌ای ندارد.‌ای کاش واقعا شانه‌های مردم، وسعت و تحمل آن را داشت که مسئولان بتوانند سرشان را روی آن بگذارند و از شدت ناراحتی بابت وجود کاستی‌ها و مفاسد و مافیا و ...‌های های گریه کنند، اما متاسفانه شانه‌های مردم درگیر بار سنگین زندگی است و جایی برای سرنهادن مسئولان ندارد.

اگر هم کلا مافیایی وجود ندارد که پس چرا از آن سخن می‌گویید؟



شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از اقتصاد آنلاین، تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۱، کد خبر: ۶۲۴۸۶۵، www.eghtesadonline.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین