پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 28
کد خبر: ۳۸۹۴۹۳
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۷
یک عضو شورای شهر تهران گفت سال گذشته آقای شهردار اعلام کردند که یک تفاهم نامه ۴۰ هزار میلیارد تومانی را با یکی از مجموعه‌ها امضا کردند اخیرا مطلع شدیم این تفاهم‌نامه در حال تبدیل شدن به قرارداد‌های مختلفی است و برای شهرداری در آینده تعهد مالی ایجاد می‌شود.

شعار سال: ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران امروز در صحن شورا طی تدکری گفت: تذکرم در راستای ماده ۳۰ قانون تشکیلات و وظایف انتخابات شورای اسلامی کشور است که تصریح کرده نظارت بر حسن اداره امور مالی شهرداری، کلیه سازمان‌ها، موسسات و شرکت‌های وابسته و تابعه شهرداری، حفظ سرمایه، دارایی‌ها و اموال عمومی و اختصاصی شهرداری و همچنین نظارت بر حساب، درآمد و هزینه آن‌ها با انتخاب حسابرس و اعلام موارد نقص و تخلف به شهردار و پیگیری‌های لازم بر اساس مقررات قانونی است.

قرار ۴۰ همتی شهرداری با خاتم؛ شورا درخواست شفاف‌سازی دارد
او در ادامه توضیح داد: سال گذشته آقای شهردار و مسئولین شهرداری اعلام کردند که یک تفاهم نامه ۴۰ هزار میلیارد تومانی را با یکی از مجموعه‌ها امضا کردند و، چون تفاهم نامه بود پیگیری نکردیم و گفتیم تفاهم‌نامه یک چیز کلی است و تعهدی برای شهرداری ایجاد نمی‌کند؛ اما اخیرا مطلع شدیم این تفاهم‌نامه در حا تبدیل شدن به قرارداد‌های مختلفی است و برای شهرداری در آینده تعهد مالی ایجاد می‌شود.

امانی اضافه کرد: از شهرداری تهران درخواست داریم این تفاهم‌نامه را به شورا ارسال کند تا اولا متوجه شویم این تفاهم نامه ۴۰ هزار میلیارد تومانی با کجا، در چه ابعادی و برای چه کاری بسته شده و دوم اگر به قرارداد تبدیل می‌شود بر اساس ماده ۳۰ ما حتما باید مطلع باشیم و اگر از سقف اختیارات شهردار بالاتر باشد بایستی به تصویب شورا برسد.

سال گذشته نیمه پاییز بود که علیرضا زاکانی شهردار تهران اعلام کرد: هفته گذشته یک تفاهم بزرگ ۴۲ هزار میلیاردی در شهرداری منعقد شده است. در این خصوص جزییات بیشتری منتشر نشد.

احمد صادقی رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران آن زمان در گفتگو با اکو ایران درخصوص جزییات این تفاهمنامه گفت: در تبصره ۲۹ بودجه ۱۴۰۱ مجوزی به شهرداری داده شده که در صورتی تحقق منابع مازاد بر بودجه مصوب در سال جاری، نسبت به تأمین مالی پروژه‌ها به ترتیب اولویت‌های تعیین شده علاوه بر سقف اعتبار مصوب اقدام و مراتب را در تفریغ بودجه سال ۱۴۰۱ منظور کند.

وی ادامه می‌دهد: یکی از مجموعه‌ها بدهی ۸ هزار میلیارد تومانی به شهرداری داشته است که به عنوان پیش پرداخت این تفاهمنامه ۴۲ هزار میلیاردی مشخص شده است و قرار براین شده بر اساس اولویت‌های تعیین شده در تبصره ۲۹ این پروژه‌ها تکمیل شود. تکمیل و تجهیز خطوط ۲ تا ۷ مترو، اورهال واگن و تجهیزات شرکت بهره برداری مترو، تکمیل خطوط ۲ و ۳، خرید ناوگان مترو، بزرگراه امام علی (ع)، ادامه احداث بزرگراه شهید شوشتری، ادامه احداث بزرگراه شهید بروجردی، تقاطع‌های غیرهمسطح، پروژه‌های شرکت خاکریز آب، اجرای پروژه‌های مقاوم سازی پل‌های سواره رو شهر تهران، تهیه، تولید و اجرای آسفالت معابر شهر تهران و... برخی ازاین پروژه‌های در اولویت هستند.

صادقی با تایید این که این تفاهمنامه با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء به امضا خواهد رسید گفت: این تفاهمنامه براساس تبصره ۲۹ مصوبه بودجه سال ۱۴۰۱ است و از نظر قانونی شهرداری منعی در این رابطه ندارد.

از دهه ۷۰ تا پیش از مدیریت شهری پنجم قرارگاه خاتم حضور پررنگی در پروژه‌های شهری داشت. فعالان حوزه شهری می‌گویند ورود سپاه به پروژه‌های بزرگ ساخت وساز در شهر تهران، از دهه ۷۰ و با ساخت پل‌های شهری آغاز شد، اما در دهه ۸۰ و ۹۰ و در دوران شهرداری محمود احمدی‌نژاد و پس از آن محمدباقر قالیباف، سپاه این حضور درقرارداد‌های بزرگ شهری در حوزه ساخت اتوبان، تونل، مترو، و پارک‌های شهری قابل توجه شد.

مرور اخبار قدیمی در این حوزه نشان می‌دهد که محمود احمدی‌نژاد؛ شهردار وقت تهران در سال ٨٢ قرارگاه خاتم را به پروژه‌های اقتصادی تهران دعوت کرد. احمدی‌نژاد بهمن‌ماه سال ١٣٨٢ گفته بود: «تشریفات زائد اداری جز تحمیل هزینه‌های سنگین به مردم و شهر، فایده دیگری ندارند؛ بنابراین مدیریت شهری باید همواره فارغ از دغدغه‌های سیاسی و غیرسیاسی و بازی‌های معمول مخرب، خود را وقف خدمت به مردم و شهر کند». او در ادامه سخنانش از سه‌برابرشدن حجم فعالیت‌های عمرانی شهرداری سخن گفته و افزوده بود: «از شرکت‌های وابسته به بنیاد مستضعفان همچون جنرال‌مکانیک و شرکت ملی ساختمان و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا که دارای تجربه و توانمندی لازم بوده و پروژه‌ها را با بالاترین کیفیت و پایین‌ترین قیمت انجام می‌دهند، استفاده کرده‌ایم».

احمدی‌نژاد در سال ١٣٨٢ وعده داد که از سال آینده؛ یعنی ١٣٨٣ تمامی قرارداد‌های پیمانکاری شهرداری به صورت کاملا شفاف و علنی به شهروندان تهرانی اعلام شود. او در سال‌های اولیه روی‌کارآمدنش هم روابط حسنه‌ای با قرارگاه سازندگی خاتم سپاه داشت.

اما احمدی‌نژاد تنها شهردار تهران نبود که از فعالیت قرارگاه خاتم در پروژه‌های شهرداری حمایت کرده بود. محمد باقر قالیباف هم در دوران طولانی که شهردار تهران بود با همکاری قرار گاه تهران را به یک کارگاه عمرانی بزرگ تبدیل کرد.

در هفته‌های نخست حضور مدیران جدید شهری مهدی چمران از حضور دوباره خاتم به پروژه‌های شهری خبر داده بود. رئیس شورای شهر تهران با اشاره به همکاری مدیریت شهری اعم از شورا و شهرداری با مجموعه‌ی سپاه گفته بود از ادوار گذشته مدیریت شهری همکاری نزدیکی را با سپاه و قرارگاه خاتم برای انجام پروژه‌های بزرگ در قالب مگاپروژه داشته که این موضوع در شورای چهارم بسیار بیشتر بوده است.

چمران اعلام کرده بود با توجه به ظرفیت‌های قرارگاه خاتم در اجرای پروژه‌ها و مگاپروژه‌ها، قاعدتا شهرداری تمایل زیادی به واگذاری این پروژه‌ها به قرارگاه خاتم دارد. البته در کنار قرارگاه خاتم، از پیمانکاران واجد شرایط نیز استفاده می‌شود. او پروژه نیایش را یکی از پروژه‌هایی دانست که از پیمانکار بخش خصوصی استفاده شده است.

علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران هم در حاشیه حضورش دریکی از جلسات صحن علنی شورای شهر ششم به رسانه‌ها گفته بود که همکاری مدیریت شهری و سپاه در دوره‌ای افزایش چشمگیری داشت و ساخت بزرگراه‌ها، پل‌ها، تونل‌ها و متروی تهران بخشی با همکاری قرارگاه خاتم انجام شده است. او تاکید کرد زاکانی یک رزمنده و جانباز است و هر میزانی که او از سپاه کمک بخواهد، ما پای کار هستیم و در حال حاضر ظرفیت‌هایی از جنس ظرفیت‌هایی که شهرداری نیاز دارد در سپاه بسیار وجود داشته که استفاده نمی‌شود و ظرفیت بی‌انت‌هایی در قرارگاه خاتم وجود دارد که می‌تواند برای شهر تهران و همه کشور به کار بیاید؛ ظرفیتی که به گفته او در دوره گذشته مدیریت شهری درخواستی برای استفاده از آن نشده بود. همان زمان علیرضا زاکانی شهردار تهران هم از حضور دوباره قرارگاه در پروژه‌های شهری استقبال کرده و گفته بود ما از همه کسانی که ظرفیت‌های لازم برای کمک به شهر داشته باشند، استفاده می‌کنیم و تلاش می‌کنیم همه فرصت‌ها را برای خدمت به شهر به کار گیریم؛ بنابراین از هر گونه کمکی استقبال می‌کنیم و از همه کسانی که ظرفیت کار برای اداره شهر را داشته باشند، کمک می‌خواهیم. تهران به عنوان پایتخت ام‌القرای جهان اسلام نیاز به حمایت‌های همه‌جانبه دارد. اداره این شهر شوخی نیست و تنها نمی‌توان بار اداره پایتخت را بر دوش درون شهرداری گذاشت.

تیرماه سال گذشته نیز تفاهم‌نامه همکاری مشترک شهرداری تهران و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا برای احداث خط ۱۰ مترو و آغاز مونتاژ دستگاه حفاری تونل مکانیزه این خط امضا شد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت اکوایران، تاریخ انتشار:۲۳ خرداد ۱۴۰۲، کدخبر: ۳۷۸۱۲، ecoiran.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین