پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۸۱۴۹
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۷
پورمحمدی رییس سازمان حفظ اثار و نشر دفاع مقدس، در آیین رونمایی از دایرةالمعارف ۸ جلدی دفاع مقدس در ارتش جمهوری اسلامی بیان داشت که در مرکز اسناد انقلاب اسلامی، کتابی تهیه کردیم که میزان تحریم‌ها از اول انقلاب را نشان می‌دهد. این کتاب دو سال پیش تهیه شده و هنوز هم بیش از ۲۰۰۰ تحریم را جمع‌آوری کرده‌ایم؛ تحریم‌های موردی و تحریم‌های جامع و پیوسته. هر تخصصی باید به صاحب تخصص خودش سپرده شود و در کلان نظام باید این‌ها جمع‌آوری شود. یکی از مشکلات امروز کشور ما همین است. مثلا ما روحانیون در همه چیز دخالت می‌کنیم، ما سیاسیون در همه چیز دخالت می‌کنیم، اقتصادیون برای نظامیان نسخه می‌پیچند و نظامیان برای اقتصادیون نسخه می‌پیچیند این‌ها مسائل جدی امروز است. مرکز اسناد انقلاب اسلامی یک کار بزرگ دیگری را هم با ارتش انجام می دهد. از حدود ۲۰ سال پیش، تاریخ تفصیلی جنگ توسط دوستان ارتشی نوشته شده و ما در حال همکاری برای چاپ و انتشار آن هستیم. امروز جلد شصت و دوم این مجموعه منتشر شد که به شهریور ۱۳۶۴ اختصاص دارد.

شعارسال: مصطفی پورمحمدی رییس سازمان حفظ اثار و نشر دفاع مقدس، در آیین رونمایی از دایرةالمعارف ۸ جلدی دفاع مقدس در ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهدای انقلاب، شهدای جنگ، شهدای سوم خرداد و شهدای مقاومت و همچنین امام شهیدان گفت: داستان جنگ ما داستان عجیبی است و به دنبال داستان انقلاب که خود حادثه‌ای بسیار بزرگ در تاریخ معاصر ماست رخ داد، حادثه‌ای که نه تنها سرنوشت ملت ما را کاملاً دگرگون کرد، بلکه سرنوشت منطقه را هم تحت تاثیر قرار داد و باعث شد ایران در نقشه معادلات جهانی به عنوان یک بازیگر موثر و تعیین کننده شناخته شد.

دخالت هر کسی در هر کاری بدون داشتن تخصص و خبرگی لازم ، از آسیب های مهم کشور است

مثل شما به مشکلات، کمبودها، نارسایی‌ها و ضعف‌ها واقفم
وی ادامه داد: امروز انقلاب اسلامی رقیب و بدیل تمدن معاصر است. این نکته، نکته بسیار اساسی است. دنیای امروز، دنیای رقابت‌هاست؛ رقابت نظامی، رقابت سیاسی، رقابت اقتصادی، رقابت علمی و رقابت فرهنگی. اما هر کدام از این رقابت‌ها در بلوکی تعریف می‌شود.

یعنی امروز مهم‌ترین رقابت دنیا، رقابت اقتصادی است که بین آمریکا و چین تعریف می‌شود. رقابت آمریکا و غرب و روسیه و چین هم به همین صورت است و حوزه‌های علمی و مباحث علمی و فناورانه هم همین‌طور، اما یک نکته اساسی وجود دارد دنیا یک رقابت اساسی و محوری دارد و آن رقابت تمدنی است.

رقابت تمدنی مستجمع همه این ظرفیت‌هاست که باید تبدیل به یک گفتمان، یک رویکرد و یک پیام روشن، جذاب و دلنواز برای انسان‌ها و نسل امروز و نسل‌های آینده شود. شما می‌توانید قوی‌ترین قدرت اقتصادی و نظامی باشید، اما اگر پیام نداشته باشید و جذابیت نداشته باشید و همه از شما بترسند و نگران حال شما و توان شما باشند، به شما عشق نورزند و شما را دوست نداشته باشند، شما برایشان الهام‌بخش نخواهید بود. این خواسته و مسئله جدی انسان‌ها در طول تاریخ بوده و به امروز هم اختصاص ندارد و فردا‌ها هم تحت تاثیر این مقوله خواهد بود.

رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: امروز انقلاب اسلامی یک توانایی تمدنی و هماوردی پیدا کرده است. بنده حتماً مثل شما به مشکلات، کمبودها، نارسایی‌ها و ضعف‌ها واقف هستم و نگرانیم و به صورت ملموس با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنیم این‌ها را می‌فهمیم، می‌خوانیم، مطالعه می‌کنیم و روزانه مرور می‌کنیم، اما آنچه اتفاق افتاده نشان‌دهنده میزان تاثیرگذاری و اهمیت این حادثه بزرگ جهانی است.

وی با اشاره عدم ساخت سلاح هسته‌ای گفت: یک سوال ساده مطرح است دغدغه بزرگی که امروز سردمداران به اصطلاح بزرگ‌ترین قدرت نظامی، اقتصادی، سیاسی و فناورانه جهان، یعنی آمریکا، از جانب جمهوری اسلامی دارند، چیست؟ می‌گویند شما شاید بتوانید سلاح هسته‌ای بسازید نمی‌گویند در حال ساختید، بلکه می‌گویند شاید بتوانید. واقعاً این مسئله برای امروز که دنیا حداقل نزدیک به ۱۰ هزار جنگ‌افزار هسته‌ای و سر جنگی هسته‌ای با قدرت ویرانگری ده‌ها برابر زمین دارد، مهم است.

ما در مشکلات اقتصادی قدم می‌زنیم
پورمحمدی ادامه داد: ما در مشکلات اقتصادی قدم می‌زنیم، مشکلاتی که دشمنان هر روز برای ما تحمیل می‌کنند. ما در مرکز اسنادی کتابی تهیه کردیم که میزان تحریم‌ها از اول انقلاب را نشان می‌دهد. این کتاب دو سال پیش تهیه شده و هنوز هم بیش از ۲۰۰۰ تحریم را جمع‌آوری کرده‌ایم؛ تحریم‌های موردی و تحریم‌های جامع و پیوسته. ما می‌دانیم که در برابر این گردش سنگین مالی و تداوم ثروت عظیمی که در دنیا در حال وقوع است، یک چشمه کوچک آن‌ها به خودشان اختصاص داده‌اند. در جنوب کشور ما، حاشیه جنوبی خلیج فارس، نزدیک به دو تریلیون دلار یعنی ۲۰۰۰ میلیارد دلار گفتگو انجام می‌شود.

البته بخشی از این گفتگو‌ها خیلی واقعی و عملیاتی نیست، اما حداقل برای تقابل و گفتگو و نوشتار تنظیم شده است. این‌ها فقط یک چشم‌انداز است. آیا ما این‌ها را نمی‌بینیم و نمی‌فهمیم که چه جایگاهی در این گردش و در این منظومه داریم؟ اما قدرت رسانه‌ای ما چقدر است؟

با استاندار وقت خوزستان دنبال این بودیم که سد‌ها را منفجر کنیم تا نیرو‌های بعثی نتوانند آن را تصرف کنند
پورمحمدی گفت: ارتش ما در این مسیر شک نکرد و در روز‌های اول جنگ، آنچه که می‌توانست جلوی سیل مهاجمین را بگیرد، ارتش ما بود. ارتشی که کلی آسیب دیده بود و مشکلات زیادی داشت، در برابر آن حملات ایستاد و همه این‌ها در دایرةالمعارف هم آمده است. آن زمان حتی ما با استاندار وقت خوزستان دنبال این بودیم که سد‌ها را منفجر کنیم تا خوزستان را آب بگیرد و نصف شهر‌های آن باید بین می‌رفت تا نیرو‌های بعثی نتوانند آن را تصرف کنند یعنی حتی به این طراحی‌ها رسیده بودیم، اما در سال ۶۰ و اوایل سال ۶۱ عملیات بیت‌المقدس و فتح خونین‌شهر اتفاق افتاد و این حوادث خیلی بزرگ و عظیم است.

وی با اشاره عملیات آزادسازی خرمشهر گفت: ما امروز وظیفه داریم این‌ها را به خوبی گزارش کنیم، به درستی روایت کنیم و مستند بیان کنیم. قوت‌ها و ضعف‌هایمان را بشناسیم. بله، جنگ شکست هم دارد، شهید هم دادیم، مجروح هم دادیم، تلفات زیادی داشته‌ایم. عملیات‌های ناموفق و موفق زیادی داشتیم و واقعیت‌های جنگ بسیار پیچیده است. این نیروی غیبی آسمانی نیامده که بجنگد؛ شما باید بجنگید و رزمندگان ما این حوادث را رقم زده‌اند. خداوند می‌فرماید؛ این‌ها با جان و مالشان در راه خدا جهاد می‌کنند. امروز وظیفه ما همراهی با صادقین است. اگر مومن و متقی هستیم، یکی از نمونه‌های برجسته صادقین، رزمندگان ما هستند که امتحان خود را در این سال‌ها نشان پس داده‌اند. این مسئله بسیار مهم است.

روحانیون در همه چیز دخالت می‌کنند و اقتصادیون برای نظامیان نسخه می‌پیچند
وی با اشاره به استفاده از هوش مصنوعی گفت: توصیه‌های مقام معظم رهبری این است که ارتش و نیرو‌های مسلح وظیفه خود را به خوبی انجام دهند. اگر هر کس وظیفه خود را به خوبی انجام دهد، هم موفق خواهیم بود، متأسفانه برخی از ما خارج از حوزه مسئولیت خود دخالت می‌کنیم.

پورمحمدی ادامه داد: هر تخصصی باید به صاحب تخصص خودش سپرده شود و در کلان نظام باید این‌ها جمع‌آوری شود. یکی از مشکلات امروز کشور ما همین است. مثلا ما روحانیون در همه چیز دخالت می‌کنیم، ما سیاسیون در همه چیز دخالت می‌کنیم، اقتصادیون برای نظامیان نسخه می‌پیچند و نظامیان برای اقتصادیون نسخه می‌پیچیند این‌ها مسائل جدی امروز است. یکی از برجستگی‌های امروز ارتش ما این است که در حوزه تخصصی خود خوب تمرکز کرده و مأموریت‌های خود را تعقیب می‌کند. این دستاورد و موفقیت را تبریک می‌گویم این اثر فوق‌العاده مثبتی در جامعه دارد.

ایران اولین کشور منطقه در توانایی هوش مصنوعی است
وی با اشاره تدوین دایرةالمعارف گفت: می‌دانم چقدر کار سختی است، زیرا خود ما هم درگیر این کار هستیم. تبدیل شدن به یک دانشنامه و دایرةالمعارف کار بسیار حرفه‌ای و مؤثر است. نکات زیادی یادداشت کرده‌ام، اما وقت شما را نمی‌گیرم. مهم‌ترین موضوع امروز، جمع‌آوری تمامی اسناد و یادداشت‌هایمان است. به قول امیر آراسته، همه این‌ها زیر خاک هستند و ما باید آن‌ها را جمع کنیم. هر کسی که خاطره کوچکی دارد، مهم نیست، باید آن را ثبت کنیم. امروز با کمک تکنیک‌ها و فناوری، به‌خصوص هوش مصنوعی، بسیاری از این فرآوری راحت‌تر انجام می‌شود. وقت‌مان را باید صرف ویراستاری نهایی و تصحیح و تکمیل کنیم. سیستم‌ها در حال حاضر توانایی بالایی در فرآوری اطلاعات دارند و کار ما را راحت کرده‌اند.

پورمحمدی ادامه داد: خوشبختانه، در ایران متخصصین هوش مصنوعی فراوانی داریم، علیرغم همه محدودیت‌ها و کمبود‌های مالی و تجهیزاتی، گزارش سال گذشته نشان می‌دهد که ایران اولین کشور منطقه در توانایی هوش مصنوعی است. نکته دیگری که می‌خواهم بیان کنم این است که ما یک کار بزرگ دیگر نیهم با ارتش انجام می‌دهیم. از حدود ۲۰ سال پیش، تاریخ تفصیلی جنگ توسط دوستان ارتشی نوشته شده و ما در حال همکاری برای چاپ و انتشار آن هستیم. امروز جلد شصت و دوم این مجموعه منتشر شد که به شهریور ۱۳۶۴ اختصاص دارد.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از فرارو، تاریخ انتشار: 5خرداد1404، کدخبر:869029، fararu.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین