پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۴۲۶۶۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۵

آماده تبدیل «منشور» به قانون هستیم

محمد رضاعارف رئیس فراکسیون امید مجلس: آماده‌ایم در صورتی که حقوق شهروندی نیاز به قانون داشته باشد، پای به پای دولت این مسأله را در مجلس پیش ببریم تا هم قانونمند و هم محقق شود.
شعار سال:

محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی برای کمک به دولت برای پیاده شدن منشور حقوق شهروندی اعلام آمادگی کرد. به گزارش ایرنا، محمدرضا عارف روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری گردهمایی سراسری اعضای کانون صنفی استادان دانشگاهی با اشاره به رونمایی رئیس جمهوری از منشور حقوق شهروندی افزود: حقوق شهروندی جزو مطالبات مردم، دغدغه حاکمیت و از وعده‌های رئیس جمهوری است و دولت باید با اولویت جدی‌تری آن را دنبال می‌کرد. وی تأکید کرد: آماده‌ایم در صورتی که حقوق شهروندی نیاز به قانون داشته باشد، پای به پای دولت این مسأله را در مجلس پیش ببریم تا هم قانونمند و هم محقق شود.

*آیت‌الله یزدی: منشور حقوق شهروندی انتخاباتی و خلاف قانون است
اظهارات عارف در شرایطی منتشر شد که آیت‌الله محمد یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و عضو شورای نگهبان، منشور حقوق شهروندی را مغایر با قانون دانست. به گزارش فارس، آیت‌الله یزدی در دیدار سردار غیب‌پرور، رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تأکید بر اینکه منشور حقوق شهروندی نه طرح بوده نه لایحه، بلکه «تبلیغات انتخاباتی» است، گفت: قانون نمی‌گوید فتنه‌انگیزان و اهانت‌کنندگان به اصل مقدسات می‌توانند به اسم آزادی هر چه می‌خواهند، بگویند. وی افزود: من تک‌تک 120 بند تنظیم شده در این منشور را خواندم؛ اما متأسفانه یک کلمه از اصل 4 قانون اساسی (تمام قوانین کشور باید برابر مقادیر اسلامی باشد) سخنی به میان نیامده است. وی تصریح کرد: در جلسه شورای نگهبان نیز تأکید کردم که اگر این منشور، لایحه است باید به مجلس برود و آنگاه در شورای نگهبان بررسی شود؛ اگر مصوبه دولت است، باید طبق قانون به رئیس مجلس بدهند تا بررسی شود که مفاد آن برخلاف قانون اساسی نباشد. آیت‌الله یزدی متذکر شد: برای اولین‌بار است که در انقلاب اسلامی چنین منشوری در کشور به طور مستقیم به مردم ابلاغ می‌شود و متأسفانه قید و بندها را برداشته و به قانون اساسی توجه نکرده‌اند. وی با ضرورت پاسخگویی در پیشگاه الهی تأکید کرد: این انقلاب به قیمتی گران به ما رسیده است، خون‌های پاک و مقدس شهدای عزیز تقدیم شده و امروز نیز در دفاع از حرم، جوانان ما جان‌شان را کف دست گرفته و از نظام دفاع و حمایت می‌کنند، پس ما نیز باید به وظیفه خودمان درست عمل کنیم.

*انصاری: پشتوانه حقوقی منشور قانون اساسی است
این انتقاد در شرایطی مطرح شد که حجت‌الاسلام مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهوری در همایش حقوق شهروندی در کرمان تأکید کرد: پشتوانه حقوقی این منشور، قانون اساسی بویژه فصل سوم آن است. وی افزود: حقوق منتشر شده در منشور حقوق شهروندی 21 عنوان و 120 ماده حقوقی دارد که مبتنی بر قوانین موضوعه موجود است؛ البته در برخی جاها نقص قانون یا نبود قانون وجود دارد که این موارد باید برطرف شود. معاون حقوقی رئیس جمهوری ادامه داد: این منشور تجمیع معارف قرآنی، فقه اسلامی، عصاره قانون اساسی و اقدامات ارزشمند و افتخارآمیزی است که نظام مقدس جمهوری اسلامی طی 37 سال گذشته به اجرای آن همت گذاشته است. وی با بیان اینکه «تعجب می‌کنم بعد از انتشار این سند برخی‌ها به جای خوشحال شدن، بدحال شدند»، تأکید کرد: این سند، نه سند فانتزی برای ظاهرسازی در برابر قطعنامه حقوق بشری بیگانگان است و نه یک سند برای تبلیغات سیاسی و انتخاباتی؛ بلکه این یک سند حقوقی و واقعی برای دولت است.
معاون حقوقی رئیس جمهوری عنوان کرد: دولت به مردم وعده داده و این یک عهد شرعی است که باید اجرایی شود. انصاری با یادآوری اینکه «امام ما برای استیفای حقوق شهروندی پایمال شده ملت ایران جان و هستی خود را بر کف نهاد و رنج‌های زیادی را به جان خرید تا این ملت بر اساس حقوق الهی به پا خیزد»، گفت: امام(ره) نیز می‌توانست به بهانه جنگ و توطئه، حقوق شهروندی مردم را زیر پا بگذارند، اما این کار را نکردند. معاون حقوقی رئیس جمهوری افزود: مفتخر به پیروی از رهبر بزرگوار انقلابی هستیم که زمانی درباره برخی اقدامات جزئی در امر انتخابات زمزمه‌ای به گوش ایشان رسید و با صراحت فرمودند انتخابات و صندوق‌های رأی حق‌الناس است؛ این در حالی است که حق الناس بالاترین بار حقوقی تضمینی و تضامنی را دارد.

*تدریس حقوق شهروندی در دانشگاه‌ها
وی گفت: در استان‌ها نیز استانداران به عنوان عالی‌ترین مقام دولت و جانشین رئیس جمهوری موظف به پیگیری، اجرا و ایجاد ساز و کارهای اجرای این منشور شده‌اند و همه دستگاه‌ها در حوزه مسئولیت خود باید این منشور را به عنوان دستوالعمل لازم‌الاجرا مد نظر قرار دهند. انصاری تأکید کرد: خانه خالی حقوق شهروندی را نیز باید ببینیم و می‌بینیم. زیرا اگر جایی رشوه، پارتی بازی، عدم پاسخگویی درست به مردم و نبود آزادی بیان، گفتار و نوشتار باشد، به معنای پایمالی حقوق شهروندی است.
معاون حقوقی رئیس جمهوری تأکید کرد: حقوق شهروندی به عنوان یک واحد درسی در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود. حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران، دوشنبه ۲۹ آذر در همایشی منشور حقوق شهروندی را امضا و ابلاغ کرده است. در این متن که ۱۲۰ ماده دارد، بر حقوق اولیه از جمله حق «زندگی شایسته» شامل برخورداری از آب بهداشتی، غذای مناسب، خدمات درمانی، آزادی بیان، دسترسی به اطلاعات و فضای مجازی و حق تشکل و راهپیمایی تأکید شده است.

با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از روزنامه ایران، تاریخ انتشار: 04 دی 1395، شماره روزنامه: 6389، شماره صفحه: 21
خبرهای مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
0
0
ایراد عارف همینه که بعضی وقت ها کاسه داغ تر از آش می شه و حمایت های بی جهت می کنه
آخرین اخبار
پربازدیدترین