پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۴۴۲۲۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۳
جلسه معرفی مال راه ها و ایل راه های گله داران قمی شامل راههای قشلاقی و میان بند و ییلاقی شب گذشته با حضور اعضای بنیاد قم پژوهی برگزار شد.

شعار سال: در این جلسه سید احمد محسنی از دامداران و کشاورزان فعال قمرود با اشاره به اینکه مال در فرهنگ لغت به معنای چهار پای علف خوار می باشد در مورد گله داران قمی عنوان کرد: گله های عشایر کله کوه از علی آباد قم به سمت جنوب و از سمت مسیله و روستاهای اطراف برای سیر کردن دام استفاده می کنند.

این دامدار پیشکسوت افزود:راه اندازی اداره عشایر یکی از نیازهای قم است که ما از مسئولان درخواست راه اندازی این مرکز را داشته ایم.

وی خاطرنشان کرد: در استان مرکزی به نام ما بودجه های خوبی می گرفتند و از حضور ما استفاده می کردند و ما را عشایر استان مرکزی قلمداد می کردند که ما با پیگیری این مشکلات را حل کردیم.

محسنی بیان کرد:در گذشته 10 هزار نفر شتر و 100 هزار گوسفند بوده و در حال حاضر 35 هزار گوسفند و 3500 نفر شتر می باشد که نشان دهنده کاهش دام است.

وی یادآور شد:در آن موقع برای هدایت دام ها خود اعضای خانواده ها حرکت می کردند و دام ها را تا مقصد پشتیبانی می نمودند.

این دامدار پیشکسوت قمی اظهار کرد:ایل راهها و کوچ راهها از یک ماه به عید در منطقه مره جمع می شوند که دامنه شرقی علی آباد و شرق جاده قم تهران تا دریاچه نمک می باشد که همه این مسیر ها قشلاق و میان بند را تشکیل می دهد

وی افزود:میان بند جایی است که مرتع معتدل محسوب می شود و 15 روز بعد از عید نوروز قابل چرا می باشد.

محسنی گفت:قبلا عشایر و روستائیان درگیری هایی داشتند که چند سالی این مشکل تا حدودی حل شده است چرا که فاصله های قشلاق و ییلاق را با جی پی اس مشخص کرده اند و مسئولان دستگاه قضاء و نیروی انتظامی بر آن نظارت دارند

وی عنوان کرد:گله از قم و دامنه مره که حرکت می کند به روستای چشمه شور می رسد و از آبگاه استفاده می کنند البته در کنار عباس آباد هم آبگاه دیگری وجود دشت که توسط بانویی زحمت کش و سالخورده دام ها سیراب می شدند که بعد از فوت این بانو این منطقه سرسبزی خود را از دست داد.

این دامدار قمی تصریح کرد:سپس دام ها در مسیر به سمت فرج آباد شاه سون ها و زرند ساوه هم دام ها سیراب می شوند و در حاجی آباد معمار و دامنه کوه وبه خشک رود از مراتع ییلاقی و میان بند می رسند.که یک ماه در آن جا مستقر می شوند

وی بیان کرد:متاسفانه منابع طبیعی نیروی کافی برای نظارت ندارد چرا که 150 روستا در مسیر وجود دارد که نمی توانند به طور کافی نظارت کنند و در مسیربه طور غیر قانونی کشت شده و مانع از حرکت ما می شوند.

در این جلسه نیز قاسم نور محمدی زند نیز در رابطه با حرکت ایل زند به سمت قشلاق عنوان کرد:ایل زند نیز در قسمت های کوه یزدان زندگی می کردند و این جا قشلاق بوده و به سمت رحمت آباد در دلیجان می رفتند

وی گفت:ما در پشت گردنه محلات و میرفتیم و مسیر را تا علی آباد ادامه می دادیم و تا کوه سفید استان مرکزی می پیمودیم و بعد به سمت قنات های خمین می رفتیم و بعد از خمین نیز تا ورچه و عسلک و میان سرا و خلیل آباد حرکت می کردیم.

این دامدار قمی خاطرنشان کرد:حرکت دام ها ما تا ازنا در استان لرستان نیز می رسید و حتی از آن جا هم می گذشتیم که به طور کلی با وسایل و لوازم 35 روز در راه بودیم و جایی مستقر می شدیم حتی در مسیر رودخانه ای بود که باید بدون پل گله را عبور می دادیم که دشواری های زیادی داشت هر گله ای تا 7 قاطر همراه داشت تا مسیر های صعب العبور را بگذرانیم .

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، تاریخ 24 آذر 95، کد مطلب: 959-22714-5: www.qom.isna.ir

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۷
0
0
آنقدر به این راه ها دست اندازی شده که زندگی ایلی آروم آروم داره فراموش می شه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین