پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۵۳۸۶۷
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۷
پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از آرایه‌ای از الکترودها دستگاهی برای ثبت عضلات بدن عرضه کردند که از آن می‌توان در بررسی مشکلات سیستم عصبی- عضلانی و بیماری‌های حرکتی بهره برد.

شعارسال: دکتر محمدعلی احمدی‌پژوه، استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری عنوان این طرح را دستگاه الکترومایوگرام (EMG) نام برد و افزود: این دستگاه برای ثبت فعالیت عضلات بدن استفاده می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه این دستگاه دارای کاربردهای فراوانی است، خاطرنشان کرد: این دستگاه در حوزه‌هایی چون تشخیص مشکلات حرکت و طب فیزیکی کاربرد دارد.

احمدی‌پژوه با تاکید بر اینکه دستگاه الکترومایوگرام طراحی شده از نوع مالتی الکترود است، توضیح داد: دستگاه ساخته‌شده مجهز به الکترودهای زیاد بوده و قادر است گزارشی از حرکت عضلات از سطح پوست ارائه دهد.

مجری طرح با تاکید بر اینکه با استفاده از این دستگاه می‌توان اطلاعات کاملی از عضلات و ‌حرکات آن ارائه داد، خاطرنشان کرد: یکی از کاربردهای این دستگاه، بر روی دست‌های مصنوعی است؛ به گونه‌ای که با استفاده از این دستگاه امکان فرمان دادن به دست مصنوعی فراهم خواهد شد.

وی به بیان اهمیت ساخت این دستگاه پرداخت و یادآور شد: با استفاده از این دستگاه قادر به ثبت همزمان از یک آرایه الکترودی سطحی و در نتیجه اطلاعات زمانی و مکانی از فعالیت عضلانی هستیم.

استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به عملکرد این دستگاه اضافه کرد: معمولا الکترودهای استاندارد سطحی حساس به موقعیت هستند و استفاده از تعداد زیادی الکترود به جای یک جفت الکترود می‌تواند این مشکل را کاهش دهد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر امکان اعمال تحریک از سطح پوست نیز برای ایجاد فعالیت در عضلات از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو از این دستگاه می‌توان در بررسی مشکلات سیستم عصبی- عضلانی، بیماری‌های حرکتی، بررسی رفلکس‌ها و همچنین کنترل پروتزها استفاده کرد.

احمدی‌پژوه با تاکید بر اینکه این دستگاه با استفاده از دانش بومی ساخته شده است، گفت: از این دستگاه می‌توان در کلینیک‌های تشخیصی و همچنین کنترل اندام‌های مصنوعی که نیاز به فرمان دادن دارند، استفاده کرد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایسنا ، تاریخ انتشار خبر 13 اسفند 1395، کدمطلب: 95121207992 ،www.isna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین