وی گفت: میانگین زمان رسیدن اورژانس موتوری بر بالین بیمار تقریبا ۶ دقیقه است این اورژانس به دلیل ترافیک و کوچه های صعب الاعبور برای کلانشهرها تعریف شده است در اورژانس موتوری هدف ما زود رسیدن بر بالین بیمار است ولی در اورژانس هوایی هدف ما زود رساندن بیمار به بیمارستان است.
وی از کشوری شدن پویش نه به مواد محترقه توسط استان آذربایجان شرقی خبر داد و ادامه داد: پویش نه به مواد محترقه خطر ساز به احترام شهدای آتش نشان را در استان شروع کردیم و خوشبختانه تا به امروز نتیجه مطلوب در کاهش حوادث نشان می دهد هماهنگی های خوبی با رسانه ها و جامعه مجازی صورت گرفت و نهایت در وزارت به عنوان پویش کشوری انتخاب شد.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان در خصوص طرح امداد نوروزی نیز گفت: همانطور که می دانید این طرح همه ساله اجرا می شود درکل استان تمامی پایگاه ها ی جاده ای برای اطمینان و آرامش خاطر مسافران از ۲۵ اسفند الی ۱۴ فروردین درحال آماده باش خواهند بود.
رجایی از وجود ۱۰۵ پایگاه فعال شهری و جاده ای در کل استان خبرداد و در ادامه افزود: امسال همزمان با دهه فجر چهار پایگاه جدید در محدوده شهرستان اهر ، پایگاه شهری میانه ، پایگاه شهری سهند و یکان کهریز مرند افتتاح شد.
وی با اشاره به پایگاه های سلامت استان نیز گفت: ۱۲ پایگاه سلامت در استان وجود دارد یک سری از کمپ هایی در نقاط پرتردد مسافران تشکیل می شود که در این پایگاه ها بروشورها و تقویم وکیف های سلامت و … به عنوان پکیج به مسافران داده می شود و در کنار اینها بررسی و رسیدگی به مشکلات سرپایی مسافران در این پایگاه ها انجام می شود.
وی اورژانس پیش بیمارستانی ، اورژانس بیمارستانی و کارگروه حوادث غیرمترقبه و پدافند غیرعامل را از مهم ترین حوزه های فعالیتی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی عنوان کرد و افزود: در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی سه مولفه نیروی انسانی ، حوزه آمبولانس و تجهیزات پزشکی و فضای فیزیکی حرف اول را می زند اگر این موارد مهیا باشند حوزه پیش بیمارستانی گسترش پیدا می کند.
وی همچنین اضافه کرد: درحوزه نیروی انسانی با اقداماتی که امسال انجام گرفت در یک مقطع زمانی ۶۸ نفر در قالب نیروی شرکتی استخدام شدند و در یک مقطع زمانی دیگر ۱۷۰ نفر در قالب استخدام پیمانی انجام گرفت که در سال ۹۶ آغاز به کار خواهند کرد با به کارگیری این نیروها هیچ گونه دغدغه کمبود نیروی انسانی نخواهیم داشت.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان در ادامه گفت: در بحث آمبولانس و تجهیزات پزشکی ۱۱۰ دستگاه آمبولانس بنز از طرف دانشگاه علوم پزشکی تبریز خریداری شده است و برای اولین بار ۱۰ دستگاه آمبولانس دو دیفرانسیل برای مناطق صعب الاعبور در کل استان توزیع شد این آمبولانس های خریداری شده مجهز هستند و مشکلی از بابت تجهیزات ندارند.
رجایی از کمبود فضای فیزیکی و پایگاه اورژانس در سطح شهر خبرداد و افزود: در حال حاضر ۲۲ پایگاه فعال در سطح شهر تبریز وجود دارد که امیدواریم در آینده به ۳۷ پایگاه برسانیم.
وی با اشاره به اورژانس پیش بیمارستانی نیز گفت: در این حوزه سامانه اتوماسیون ۱۱۵ برقرار است از لحظه تماس فرد با اورژانس تمامی مراحل ثبت و ضبط می شود این امکان فقط برای سطح شهر تبریز می باشد.
وی اضافه کرد: در بحث بی سیم و ارتباطات مشکلاتی وجود داشت که با پیگیری های انجام شده بی سیم های دیجیتالی خریداری شد و تا عید نوروز نصب و راه اندازی خواهد شد.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان در خصوص نوسازی اورژانس های بیمارستانی اظهار کرد: اورژانس بیمارستان امام رضا ، شهدا و سینا وجود در بخش نوسازی با توجه به فرسوده بودن در اولویت هستند که سال قبل اورژانس جدید بیمارستان سینا راه اندازی شد و اورژانس بیمارستان های سینا و امام رضا نیز در حال انجام می باشند.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری تحلیلی دارا خبر، تاریخ انتشار: 24 اسفند 1395، کدخبر: 21268، www.daranews.ir