پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۶۵۸۷۳
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۳
زیبا کلام تاکید کرد: مگر آن زمان که اصولگرایان و احمدی نژاد با سیاست های تهاجمی و رادیکالشان در راس امور بودند، دانشمندان هسته ای ما ترور نشدند؟ ما باید در همان دوره مدعی می شدیم که دانشمندانمان به دلیل سیاست های بسته و تهاجمی آنها اتفاق افتاده است؟
شعارسال: واقعیت این است که برای تروریست ها سیاست های تند یا ملایم ما اهمیتی ندارد و آنها هرزمان که بتوانند به ما و دیگر کشورها ضربه می زنند.

در گیرودار حادثه تروریستی مجلس و حرم حضرت امام(ره) و در میان نگرانی های مردمی از اخبارهای ضد و نقیضی که منتشر می‌شد، اتفاق جالب توجه‌ای که رخ داد تسویه حساب های سیاسی بود که در آن روز انجام می شد و عده‌ای تلاش می کردند اصلاح‌طلبان و انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور را دلیل اصلی این جملات معرفی کنند.

روز چهارشنبه قطعا یکی از پرحادثه ترین چهارشنبه های دو دهه اخیر بود. روزی که تروریست های داعش با حضور در بهارستان و حرم امام(ره) اقدام به تیراندازی به سمت مردم کردند. حادثه ای که موجب به شهادت رسیدن 17نفر از مردم عادی و نیروهای نظامی شد.

اما در این میان و در بحبوحه خبری، شبکه های اجتماعی هم غوغایی بود. خبرها می آمدند و گاهی تائید و گاهی با فاصله کمی تکذیب می‌شد. ولی این تمام ماجرا نبود. برخی واکنش ها به حادثه تروریستی آن روز حاکی از تسویه حساب های سیاسی بود. حساب‌های که بعضا از ایام انتخابات باقی مانده بود و بعضی ها از مدت‌ها قبل از انتخابات تسویه نشده بود.

تقریبا چراغ اول را احمد توکلی نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی روشن کرد. او در اولین واکنش خود به حملات تروریست‌ها در صفحه رسمی خود در توییتر نوشت: «وقتی خبر حمله داعش، این خونریزان متحجر پیرو اسلام آمریکائی را شنیدم، گفتم چشم آقای کرباسچی و مانند او روشن. روح شهدای مدافع حرم شاد»

این سرآغاز موج جددیدی در شبکه های اجتماعی بود که از سوی کاربران اصولگرای شبکه های اجتماعی به راه افتاد. آنها با باب کردن #سایه_جنگ و #سازش_هزینه_دارد، حمله به دولت و اصلاح طلبان را کلید زدند. این کاربران که غالبا با عکس ها و پرفایل های دخترانه در شبکه های اجتماعی فعال هستند، تاکید داشتند که انتخاب روحانی و توافق هسته ای موجب حمله داعش به تهران شده است.

یکی از کاربران در این باره نوشت: «جناب روحانی یه وقت زشت نباشه سایه جنگ رو اون قدر دور کردین که به قلب پایتخت رسیده! لازم نبود دیگه این قدر دورش کنین، راضی نیستیم!» یا توییت یکی دیگر از کاربران که به نوعی محتوای آن تبدیل به گزارش مفصلی در سایت 598 شد. این کاربر شبکه های اجتماعی نوشت: «عزیزانی که می‌گفتن نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران تشریف بیارید که شرایط فدا شدنتون اماده است.»

مضمون این توییت کمی بعد محتوای یک یادداشت در سایت 598 شد و نویسنده آن نوشت: «زمانی که در فتنه 88 شعار نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران که البته شعار حقی بود که از زبان باطلیون سر داده می شد را می شنیدیم از همان موقع احساس خطر کردیم که اگر این جماعت که فقط جلوی پای خود را می بینند و دیگر هیچ زمام امور را بدست گیرند باید منتظر فجایعی باشیم که کمترین آن به قربانگاه فرستادن عزیزانمان باشد . امروز مجلس شورای اسلامی و حرم امام خمینی(‌ره)مورد حملات تروریستی قرار گرفت.»

در این میان رای دهندگان به حسن روحانی هم مورد حمله قرار گرفتند. بطوری که برخی نوشتند: این 23میلیون نفری که به روحانی رای دادن اگه قر و فرشون تموم شد، بیان از مرزهای تهران دفاع کنن.»

بعد از اینها روزنامه کیهان مسئله را بیش از پیش رسمی کرد و به نقل از داریوش سجادی، تحلیلگر خارج نشینی که معمولا پای ثابت رسانه هایی مانند تسنیم و کیهان و امثالهم است،نوشت: آقای روحانی این بازتاب عملکرد نسنجیده شما است. داریوش سجادی می‌نویسد: وقتی در انتخابات تصویری از ایران ارائه کردید که در آن سپاه به لسان شما به اتهام موشک‌بازی تضعیف شد و کل 38 سال گذشته را زیر سؤال بردید ترجمه و بازتاب این دواعی نزد آمریکا و عربستان و اسرائیل یعنی فرصت‌خوبی است تا بتوان این گسل رو با چالش امنیتی فعال کرد. تصور کردید آمریکایی‌ها شیفته شما شده و به پابوس‌تان می‌آیند. با لطائف‌الحیل رأی ربایی کردید و اکنون عملیات تروریستی در قلب تهران نتیجه نخست آن بازی‌ها برای پیروزی در انتخابات است.

* اگر رئیسی پیروز انتخابات بود تروریست ها حمله نمی کردند؟!

در همین خصوص صادق زیبا کلام تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با فرارو گفت: به نظر من متاسفانه و بازهم متاسفانه عده ای از حوادث 17خرداد درحال بهره برداری سیاسی و تسویه حساب های جناحی و حزبی هستند. آنها معتقدند که حملات تروریستی به حرم و مجلس نتیجه رای 24میلیون ایرانی به آقای روحانی بوده است یا اینکه سیاستمداری به نام احمد توکلی به یک چهره سیاسی دیگر به نام غلامحسین کرباسچی می گوید 17خرداد نتیجه سیاست ها و دیدگاهی شما است. واقعا این یعنی چه؟

وی افزود: واقعا چه ارتباطی میان حمله داعش به مجلس و حرم حضرت امام با پیروزی آقای روحانی دارد که برخی در روزنامه خود آن را مطرح کرده اند؟ چه ارتباطی میان برجام و مذاکرات طاقت فرسا و سنگین آقای دکتر ظریف با حمله داعش به تهران دارد؟ اگر یک جریان سیاسی معتقد به تنش زدایی در سیاست خارجی و تعامل با جهان است چرا باید او را متهم کنیم که حادثه تروریستی نتیجه سیاست های آنها است؟

این استاد دانشگاه تصریح کرد: برخی مدعی شدند چون از یک نهاد نظامی به واسطه ورود به عرصه سیاسی و اقتصادی انتقاد شده است، آن را ضعیف کرده اند حالا تروریست ها تا تهران آمده اند! مگر می شود یک نهاد نظامی با انتقاد ضعیف شود؟ اصلا اگر جای آقای روحای، آقای رئیسی پیروز انتخابات بود تروریست ها حمله نمی کردند؟

زیبا کلام تاکید کرد: مگر آن زمان که اصولگرایان و احمدی نژاد با سیاست های تهاجمی و رادیکالشان در راس امور بودند، دانشمندان هسته ای ما ترور نشدند؟ ما باید در همان دوره مدعی می شدیم که دانشمندانمان به دلیل سیاست های بسته و تهاجمی آنها اتفاق افتاده است؟ واقعیت این است که برای تروریست ها سیاست های تند یا ملایم ما اهمیتی ندارد و آنها هرزمان که بتوانند به ما و دیگر کشورها ضربه می زنند.

* برخی از حادثه تروریستی 17خرداد خوشحال شدند

داریوش قنبری نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با فرارو عنوان کرد: واقعا جای تاسف دارد که مردم کشورمان مصیبت دیده اند و عده ای به دنبال تسویه حساب های سیاسی خود هستند. حتی برخی تا حدی خوشحالی و به دولت حمله می‌کردند که گویی آنها هم با تروریست ها همکاری داشته اند.

وی ادامه داد: این افراد درحالی به دولت حمله و انتقاد می کردند که دولت هم در اتفاقات روز چهارشنبه مورد حمله قرار گرفته است. با این تفاسیر چگونه می توان با دیدن چنین رفتارهایی این افراد را خودی دانست؟

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: در تمامی کشورها اختلافات و رقابت های سیاسی وجود دارد و این جز عادی ترین مسائل و البته مشترکات تمامی کشورها است اما آنها از شرایط بحرانی که جان بسیاری به خطر افتاده است یا عده‌ای جان خود را از دست داده اند استفاده نمی کنند تا رقیب خود را زیر سوال ببرند.

او تاکید کرد: در تمامی کشورها زمانی که حوادثی از این دست رخ می دهد همه تلاش می کنند با همدلی و همیاری یکدیگر و خانواده‌های آسیب دیدگان به نوعی تسکین دهنده دردها باشند اما ما روز چهارشنبه و حتی بعد از آن هم شاهد بودیم که برخی از حامیان جریان اصولگرایی همچنان به دنبال سو استفاده از آن حادثه تلخ بودند.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: کاربران شبکه اجتماعی که در این روزها، حملات ترریستی به مجلس و حرم را دستاویز قرار داده اند تا به دولت و اصلاح طلبان حمله کنند، نمایندگان همان دیدگاه و گفتمانی هستند که در چندین انتخابات اخیر مردم آن را کنار زدند و اجازه ندادند وارد نهاد های اجرایی و مجلس شوند.

قنبری درپایان گفت: چنین رفتارهایی به هیچ عنوان از امثال حسین شریعتمداری بعید نیست اما تعجب من از آقای احمد توکلی است که همیشه به عنوان یک چهره معقول و میانه رو شناخته می‌شد. لزومی نداشت چهارشنبه و حملات تروریستی را بهانه تسویه حساب جناحی و حزبی کند.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری فرارو، تاریخ انتشار: 20 خرداد 1396، کدخبر: 318665، www.fararu.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین