پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۷۲۴۳۸
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۱
دست اندازی های غیر کارشناسی از جمله آسیب هایی است که همواره جاذبه های طبیعی مناطق مختلف کشور را تهدید می کند و احتمال بروز خسارت های زیست محیطی جبران ناپذیر به این مناطق را افزایش می دهد؛ دست اندازی هایی که اکثراً در آنها ملاحظات و مطالعات زیست محیطی رعایت نمی شود و صرفاً با هدف توسعه اقتصادی در دستور کار قرار می گیرند.

شعارسال: یکی از جاذبه های طبیعی زیبای کشور که همه سالانه میزبان هزاران گردشگر است و دست اندازی های انسانی در آن نگرانی های زیست محیط فراوانی ایجاد کرده تالاب استیل در استان گیلان و شهرستان آستارا است؛ تالابی در روزهای گذشته با یورش بدون اجازه بولدوزرهای شهرداری آستارا برای قطع کامل بخش شمالی و جنوبی اش خبرساز شد و نگرانی های فراوانی را در بین دوست داران محیط زیست ایجاد کرد.

شهرداری آستارا به دنبال آنچه که طرح جامع گردشگری تالاب استیل عنوان کرد، بدون کسب موافقت سایر ارگان ها از جمله اداره حفاظت از محیط زیست و با ادوات عمرانی_تخریبی از جمله بولدوزر وارد تالاب استیل شد و احداث یک جاده در ضلع جنوبی این تالاب را در دستور کار خود قرار داد.

بلافاصله پس از این ورود نیروهای شهرداری به تالاب استیل، نهادهایی مثل فرمانداری و اداره کل محیط زیست شهرستان مخالفت خود را با این اقدام اعلام کردند و دستور توقف طرح از سوی فرمانداری صادر شد.

حالا و با گذشت چند روز از آن حادثه بار دیگر خبری از قول فرماندار شهرستان آستارا منتشر شده است که از لزوم اجرای طرح های گردشگری در سطح شهرستان و از تصویب طرح گردشگری تالاب استیل حکایت دارد؛ خبری که بار دیگر دوست داران محیط زیست را در شهرستان آستارا نگران و این شائبه را ایجاد کرد که نکند بالاترین نهاد اجرایی آستارا خود محور مدیریت یک طرح ضد محیط زیستی در این شهرستان است.

بررسی جزئیات طرح شهرداری آستارا حکایت از دست اندازی های خطرناکی دارد که اگر ملاحظات زیست محیطی در آن رعایت نشود، قطعاً به طبیعت این منطقه خسارت وارد می کند؛ خسارت هایی که شاید آثار آن در آینده نزدیک نمایان نشود اما در آینده دور هزینه های سنگینی بر دوش مردم منطقه بگذارد.

در طرح گرشگری شهرداری برای تالاب استیل جدا از موضوعاتی نظیر جاده آسفالته، پارکینگ، پل، پیاده راه، دکل برق و نظایر آن مهم ترین نگرانی موجود قطع بخش شمالی و جنوبی تالاب با خاکریز بود؛ خاکریزی که برای اتصال بخش جنوب و شمال تالاب در آن تنها یک لوله تعبیه شده است و دقیقاً شبیه به میان گذری است که در دریاچه ارومیه زمینه نابودی این دریاچه را فراهم کرد.

«ابوالفضل آبشت» مدیر تالاب های بین المللی ایران در مورد اقدامات جدیدی که در تالاب استیل در جریان است، گفت: متأسفانه در کشور ما غالب طرح های توسعه ای به دلیل بخشی نگری نهایتاً منجر به تخریب و نابودی محیط زیست می شوند. سازمان محیط زیست تحت هیچ شرایطی با بهره برداری مخالف نیست ولی مسئله مهم این است که هرگونه بهره برداری از جاذبه های طبیعی باید یک بهره برداری خردمندانه و پایدار باشد.

آبشت ادامه داد: در مورد اقداماتی که در تالاب استیل در جریان است، محیط زیست گیلان مشخصاً اعلام کرد که این طرح باید به تأیید میراث فرهنگی و گردشگری و اداره کل محیط زیست برسد و سپس به کلیه دستگاه ها برای نهایی سازی ارسال شود.

وی تأکید کرد: در حال حاضر طرح کنونی نواقصی دارد که همکاران بنده تأکید دارند، این نواقص باید رفع و برای نگرانی ها پاسخ منطقی یافته شود.

یونس رنجکش فرماندار آستارا نیز در رابطه با حواشی پیش آمده برای طرح های گردشگری شهرستان آستارا و تالاب استیل، گفت: در روزهای گذشته شهرداری آستارا بدون کسب اجازه از فرمانداری و سایر نهادهای مرتبط مثل محیط زیست و میراث فرهنگی اقدام به اجرای طرح های گردشگری خود کرد که ما سریعاً جلوی آن را گرفتیم و موضوع تا اتخاذ پیوست های زیست محیطی متوقف شد.

رنجکش در مورد نگرانی هایی بخاطر ایجاد خاکریز در میان تالاب و جداسازی بخش جنوبی و شمالی آن ایجاد شده است، افزود: ایجاد خاکریزی که در میان تالاب است، کار شهرداری نیست و در سال 1362 توسط اداره شیلات ایجاد شد. ما هم قبول داریم که این خاکریز به این شکل که بخش شمالی و جنوبی تالاب را از هم جدا کند درست نیست. و همین دلیل من به شما قول می دهم در سریع ترین وقت ممکن دستور بدهم همکارانم نسبت به جمع کردند این خاکریز و اتصال دوباره بخش جنوبی و شمالی تالاب اقدام کنند.

فرماندار آستارا در مورد اخباری که پیرامون تصویب طرح گردشگری تالاب استیل منتشر شده است، نیز افزود: ما با کلیات طرح های گردشگری مخالف نیستیم و این موضوع مثل سایر مناطق کشور برای توسعه شهرستان ما یک موضوع اجتناب ناپذیر است. تالاب استیل، بدون اینکه بخواهیم در آن طرح های زیر ساختی اجرا کنیم، سالانه میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی است که به دلیل نبود امکانات رفاهی لازم به این منطقه خسارت وارد می کنند.

وی در پایان تأکید کرد: ما می خواهیم در قابل طرح های گردشگری ضمن افزایش امکانات رفاهی برای گردشگران، زمینه توسعه اقتصادی شهرستان را فراهم کنیم ولی به این موضوع هم واقف هستیم که در این مسیر نباید از ملاحظات زیست محیطی غافل شویم.

سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت تابناک، تاریخ انتشار: 5مرداد1396، کدخبر: 715973: www.tabnak.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین