شعارسال: حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز می گوید: برای ارتقای سطح سیاسی و فعالیت های مختلف در کشور، بازنگری برای هر دو جریان خصوصا اصولگریان لازم است. اصولگرایان نیاز به بازنگری جدی در عملکردشان دارند. در ادامه مشروح این گفت و گو را می خوانید:
اصولگرایان و احزاب درون جریان نشان دادند که بیشتر کارکردی انتخاباتی دارند و نزدیک به این نوع وقایع مهم دست به کار می شوند برای برون رفت از این وضعیت چه باید کرد؟
این مصیبت برای همه هست و مصیبت عامی است که همه جریانهای سیاسی جمهوری اسلامی را در بر گرفته است. نزدیک به دوران انتخابات، همه فعال می شوند و بعد از آن همه به دنبال کارخود می روند.
ما حزبی که همواره و به شکل مستمر و نه تنها در انتخابات فعال باشد، یا نداریم و یا کمتر داریم و این فاجعه ای است که برای همه احزاب وجود دارد. گروه ها و احزاب در این راستا باید یک سامان دهی جدید داشته باشند چرا که تشکل های فعلی همه فصلی هستند و نمی توانند مشکلات کشور را حل کنند.
من معتقدم که احزاب و تشکل ها باید در طول سال فعال باشند و نیروها را شناسایی کنند، انتقاد،راهنمایی،دفاع واقع بینانه و ... کنند که همه اینها لازمه کاکرد احزاب است اما متاسفانه در حال حاضر و در کشور ما چنین احزابی وجود ندارند و اگر هم باشند تعدادشان کم است .
کادرسازی یکی از وظایف احزاب است اما در حال حاضر هیچیک از گروه ها به این موضوع ورودی نداشتند که بخواهند افرادی را به صحنه بیاورند و اینها نقص و آسیبی است که وجود دارد و لازمه آن این است که مسئولین تشکل ها یک بازنگری در کارشان انجام دهند و اصلاحاتی را بوجود بیاورند.
یعنی عملکرد احزاب باید تقویت شود تا قوی تر در عرصه سیاسی کشور ظهور و بروز داشته باشند....
احزاب باید فراگیر شوند و از طرفی نیز در طول سال فعال باشند و هر کجا انتقادی وجود دارد واقع بینانه انتقاد کنند و هر کجا حمایتی لازم است، حمایت کنند و... یک جریان سیاسی باید در صحنه حضور فعال داشته باشد که متاسفانه این حضور فعال نیست و حتما باید بازنگری انجام شود.
اصولگرایان ناکامی هایی را در انتخابات های اخیر داشتند به نظر شما همتی در این جریان برای بازنگری وجود دارد؟ و حزب یا گروهی می تواند سردمدار چنین کاری باشد؟
من معتقدم هر یک از دو جریانی که در کشور وجود دارد نیاز به بازنگری دارند و برای ارتقای سطح سیاسی و فعالیت های مختلفی که در کشور هست، بازنگری برای هر دو جریان خصوصا اصولگریان لازم است. اصولگرایان نیاز به بازنگری جدی در عملکردشان دارند.
گردهم آمدن های تشکیلاتی مانند جمنا هم موجب نشد که انسجام مدنظر در میان این جریان ایجاد شود، آیا نباید سازوکار جدیدی برای سروسامان دادن به این جریان تدوین شود که بخواهد این انسجام را اولا ایجاد و در نهایت حفظ کند؟
جمنا، کار ارزشمندی بود اما حفظ جمنا کار دشواری است. لذا باید همه ارکان این جبهه تلاش کنند تا زحماتی که کشیده شده را ارج نهند و تنها اصلاحاتی در آن ایجاد کنند. در غیر اینصورت اصل موضوع جمنا یک کار بسیار ارزشمندی بود که صورت گرفت و حتما بایددر جمنا همبازنگری شود.
معتقدید تشکلی مانند جمنا می تواند همه اصولگرایان،احزاب و طیف های این جریان را زیر چتر خود بیاورد؟
بله، من معتقدم که اگر در جمنا بازنگری شود و اصلاحاتی در آن صورت گیرد می تواند همه اصولگرایان را جمع کند و تا کنون هم موفقیت هایی داشته و در شرایط فعلی بدست آوردن 16 میلیون رای کار ارزشمندی بود و اگر بتوانند همین سرمایه را هم حفظ کنند کار بزرگی کرده اند.
بزرگان قوم اصولگرایان به فکر شکل دهی سازمان مشخصی برای ایجاد وحدت در میان اصولگرایان هستند؟ یا صحبتی در این خصوص مطرح نشده است؟
همه دلسوزان به دنبال این هستند که تشکل اصولگرایی شکل خوبی بگیرد و فعال باشد و در صحنه حضور داشته باشد و این مسئولیت سیاسی، فرهنگی و از سویی نیز شرعی است و ما در مقابل خون شهدا و انقلابیونی که جانشان را فدا کردند مسئولیم و بزرگان اصولگرا باید تلاش کنند، ضمن اینکه برای حفظ نظام هر نوع امکانی را در کنار هم بچینند تا نظام با قدرت و قوت فعالیت کند.
با توجه به انفعال هایی که احزاب بعد از انتخابات ها دارند و شما نیز به آن اشاره کردید، در جریان اصولگرایان آیا حزبی وجود دارند که بخواهد برای باز کردن گره های موجود در این جریان تلاش کند؟
من معتقدم اگرتمامی جریانات اصولگرا تلاش کنند در قالب جمنا و یا شبه جمنا می توانند همه را در کنار هم قرار دهند و در این شرایط قطعا کار بزرگی انجام شده که اگر چنین نشود هم مسئول هستند
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت اعتماد آنلاین، تاریخ انتشار: 12 شهریور 1396، کدخبر: 141579، www.etemaadonline.ir