
شعار سال: احمد بخشایشی روز سه شنبه در خصوص مساله آزمایش هسته ای کره شمالی و این که آیا برجام می تواند در این زمینه الگویی برای پیونگ یانگ باشد، اظهارکرد: در زمان بوش توافقی همانند برجام در مساله کره شمالی انجام و قرار شد مقداری سوخت فسیلی به کره شمالی بدهند و در مقابل آن، این کشور فعالیت هسته ای خود را دنبال نکند.
وی ادامه داد: اما وقتی اوباما در آمریکا به قدرت رسید صبر استراتژیک در مقابل کره شمالی پیش گرفت و هر بار برای این کشور محدودیت قائل شدند.
عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: پنج کشور صاحب حق اتم و حق وتو دوست ندارند دیگر کشورها سلاح اتمی به دست آورند واین کشورها موشک های قاره پیمایی که روی آنها سلاح هسته ای قرار می گیرد، داشته باشند؛ طبیعی است روسیه و چین هم دوست نداشته باشند اما از سوی دیگر تمایلی هم ندارند کره شمالی تحت فشار قرار گیرد.
بخشایشی تصریح کرد: این بار کره شمالی عقب نشینی نمی کند چرا که ترامپ سر و صدا راه می اندازد، دبه درآورده و شلوغ بازی می کند تا طرف مقابل را بترساند اما کره شمالی متوجه شده است که با این کار نیاز به بقا دارد یعنی باقی ماندنش در این کار است.
وی همچنین گفت: اگر در آینده کشورهای جهان مخصوصا چین بقای کره شمالی را تضمین کنند که دیگر آمریکا، کره جنوبی و ژاپن برای این کشور محدودیتی قائل نشوند، شاید مذاکره ای کنند وگرنه قصه برجام شامل حال کره شمالی نمی شود.
وی درخصوص احتمال راه افتادن جنگی میان آمریکا و کره شمالی تاکید کرد: جنگی اتفاقی نمی افتد که اگر بوقوع بپیوندد وحشتناک خواهد بود و در این میان آمریکا ضرر می کند.
کارشناس امور بین الملل افزود: در صورت جنگ، برای کره شمالی مشکلی به وجود نمی آید. چرا که کشوری محدود و بسته است و در سلاح هسته ای پیشرفت کرده است و آمریکایی ها هم آنقدر عاقل هستند که وارد جنگ با کره شمالی نشوند.
وی تاکید کرد: شاید عده ای ترامپ را تحریک کنند که فشار بیاورد تا کره شمالی عقب نشینی کند ولی ترامپ همانطور که در توئیت های خود نشان می دهد، بیشتر چین را مقصر می داند که 'برو جلو، چرا کار خراب است و چرا کره شمالی به حرف تو گوش نمی دهد.' اما در نهایت ترامپ عقب نشینی خواهد کرد.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری جمهوری اسلامی ، تاریخ انتشار 14 شهریور 96، کدمطلب:82655907، www.irna.ir