پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۹۲۶۹۵
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۰
اراضی کشاورزی پلدختر در حالی تشنه بر لب رودخانه کشکان مانده‌اند که ایستگاه‌های پمپاژ آب این شهرستان باگذشت سال‌ها هنوز عملیاتی نشده‌اند.

شعار سالپروژه‌های ایستگاه‌های پمپاژ آب و شبکه آبیاری آن‌ها در پلدختر اجرانشده و دشت‌های کشاورزی پلدختر تشنه آب هستند، پروژه‌هایی که در صورت اجراشدن برای۲هزار و۶۴۵پلدختری اشتغال ایجاد می‌کرد و می‌توانست کشاورزی این شهرستان را متحول کند.

رضا میرزایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان با اشاره به روند احداث ایستگاه پمپاژهای آب نیمه‌تمام شهرستان پلدختر اظهار داشت: یکی از این ایستگاه‌ها «دشت جایدر» است که باهدف افزایش سطح زیر کشت، افزایش میزان تولیدات کشاورزی، احیا و گسترش فعالیت‌های کشاورزی، افزایش راندمان آبیاری و همچنین جلوگیری از مهاجرت در حال احداث است.

پیشرفت۵۲درصدی ایستگاه پمپاژ «دشت جایدر» بعد از۹سال

وی مساحت شبکه این ایستگاه پمپاژ را دو هزار و۵۴۰هکتار عنوان کرد و گفت: از مجموع مساحت شبکه آبیاری تحت‌فشار این ایستگاه پمپاژ هزار هکتار اجراشده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان پیشرفت فیزیکی کل طرح را۵۲درصد عنوان کرد و گفت: عملیات اجرایی این ایستگاه پمپاژ آب از مهرماه سال۸۸آغازشده است.

میرزایی با اشاره به کارهای انجام‌شده در این طرح بیان داشت: در ایستگاه پمپاژ مرکزی، احداث سازه محل استقرار پمپ‌ها و مکش، احداث اتاق‌های برق و کنترل و محوطه‌سازی انجام‌شده و در ایستگاه پمپاژ ثانویه نیز شماره‌های یک و پنج ازلحاظ سازه‌ای در حال اجرا است.

وی محل تأمین اعتبار این طرح را از محل اعتبارات ملی - استانی اعلام کرد و افزود: میزان اعتبار هزینه شده برای این پروژه۳۱۰میلیارد ریال بوده و اعتبار موردنیاز برای تکمیل الکترومکانیکان و اجرای شبکه آبیاری و زهکشی آن۲۵۰میلیارد ریال است.

در صورت تأمین اعتبار فاز اول پروژه نیمه اول سال آینده افتتاح می‌شود

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان بابیان اینکه ایستگاه پمپاژ آب «دشت جایدر» برای جمعیت بهره‌بردار به تعداد پنج هزار نفر احداث‌شده است گفت: میزان اشتغالی که در صورت بهره‌برداری ایجاد می‌شود هزار و۲۷۰نفر است.

میرزایی بابیان اینکه اعتبار مصوب این طرح در سال گذشته۱۰میلیارد و۳۰۰میلیون تومان بوده که تخصیص شش‌ماهه آن سه میلیارد تومان بوده است گفت: مقررشده که از محل اعتبارات ارتقای شاخص مبلغ شش میلیارد تومان به پروژه اختصاص یابد.

وی بیان داشت: در صورت تأمین اعتبار فاز اول این ایستگاه پمپاژ به مساحت شش هزار هکتار در نیمه اول سال۹۷به بهره‌برداری می‌رسد.

تجهیزات ایستگاه پمپاژ «دشت واشیان» درگرو گمرک

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان با اشاره به ایستگاه پمپاژ «دشت واشیان» در شهرستان پلدختر نیز گفت: پیشرفت فیزیکی این پروژه۷۰درصد است و عملیات اجرایی آن در هفته دولت سال۸۳آغازشده است.

میرزایی با اشاره به کارهای انجام‌شده در ایستگاه پمپاژ مرکزی این پروژه بیان داشت: احداث سازه محل استقرار پمپ‌ها و مکش، احداث اتاق‌های برق و کنترل انجام‌شده است و در بخش محوطه‌سازی نیز کار نصب الکتروپمپ ها مانده که به دلیل بدهی در گمرک بندرعباس بودند.

وی با اشاره به کارهای انجام‌شده در ایستگاه پمپاژ ثانویه این پروژه نیز گفت: خط انتقال برق از پست برق «بابازید» تا ایستگاه اولیه تکمیل‌شده است و خط انتقال برق ایستگاه اولیه به ثانویه به علت نبود اعتبار نیمه‌تمام باقی‌مانده است.

۲۳۵میلیارد ریال اعتبار برای «دشت واشیان» نیاز است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان محل تأمین اعتبار این ایستگاه پمپاژ را از اعتبارات تملک دارایی استانی اعلام کرد و گفت: تاکنون۱۵۵میلیارد ریال برای این پروژه هزینه شده و برای تکمیل الکترومکانیکال و اجرای شبکه آبیاری و زهکشی آن نیز۲۳۵میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

میرزایی با اشاره به اینکه در سال۹۳مبلغ۲۵میلیارد ریال برای این پروژه مصوب شد که هیچ‌گونه تخصیص برای آن نداشتیم تصریح کرد: در سال۹۴نیز هفت هزار و۵۰۰میلیون ریال برای پروژه اعتبار تخصیص پیدا کرد و در سال۹۵نیز۱۵میلیارد ریال برای آن مصوب شد که بازهم تخصیصی برای آن صورت نگرفت.

وی جمعیت بهره‌بردار از این ایستگاه پمپاژ را چهار هزار نفر عنوان کرد و گفت: در صورت تأمین اعتبار۲۳۵میلیارد ریالی این پروژه در پایان سال۹۷به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان با تأکید بر اینکه الکتروموتورهای اصلی این ایستگاه پمپاژ بعد از دو سال از گمرک شهید رجایی ترخیص و حدود دو ماه است که به محل ایستگاه «بابازید» انتقال داده‌شده است گفت: ایستگاه ثانویه این پروژه نیز به‌طور کامل اجرایی شده است.

«چم مهر» پشت سد تأمین اعتبار

میرزایی همچنین با اشاره به‌به ایستگاه پمپاژ «چم مهر» شهرستان پلدختر گفت: این ایستگاه پمپاژ برای تأمین آب کشاورزی هزار و۲۵۰هکتار اراضی کشاورزی احداث‌شده و محل تأمین آب آن نیز از رودخانه کشکان است.

وی بابیان اینکه طول مسیر آب‌رسانی این ایستگاه پمپاژ دارای پیشرفت فیزیکی۹۰درصدی است گفت: همچنین پیشرفت فیزیکی شبکه این پروژه صفر درصد است و زمان آغاز آن نیز سال۸۱بود است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان بابیان اینکه ایستگاه پمپاژ این طرح به‌صورت کامل شامل ساختمان نصب پمپ و الکتروپمپ و مسیر آب‌رسانی آن و احداث شبکه صلی آن انجام‌شده است گفت: اعتبار هزینه شده برای این طرح۱۱میلیارد تومان بوده است.

میرزایی بیان داشت: کارهای باقی‌مانده در این پروژه شامل احداث شبکه فرعی آبیاری به میزان هزار و۲۵۰هکتار است که اعتبار موردنیاز آن۲۱میلیارد تومان است.

وی گفت: در صورت بهره‌برداری از این پروژه۶۳۵فرصت شغلی در شهرستان ایجاد می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان تأکید کرد: در صورت تأمین اعتبار موردنیاز به میزان۲۱میلیارد تومان این پروژه در پایان سال۹۷افتتاح می‌شود.

برنامه‌ریزی برای افتتاح طرح‌ها طی امسال و سال آینده

سید موسی خادمی استاندار لرستان در این رابطه بابیان اینکه یکی از مسائل و پروژه‌های مهم شهرستان پلدختر وجود تعدادی ایستگاه پمپاژ نیمه‌تمام است، گفت: اگر این پروژه‌ها به بهره‌برداری برسند حدود۱۰هزار هکتار از اراضی این شهرستان آبی می‌شوند.

وی بابیان اینکه حیف است این پروژه‌ها که به‌طور عمده پیشرفت فیزیکی بالای۵۰درصد دارند سال‌ها است که معطل‌مانده‌اند، گفت: در این راستا امسال و سال آینده برنامه ر ریزی کرده‌ایم که همه این پروژه‌ها را به نتیجه لازم برسانیم.

خادمی گفت:این ایستگاه‌های پمپاژ آب جزو۱۰۰پروژه اصلی استان بوده که تعریف کرده‌ایم.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی سفیر افلاک، تاریخ انتشار 21 آبان 96، کدمطلب: 12585 ، www.safireaflak.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین