پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۰۰۳۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۸
وعده دادن های درست و نادرست انتخاباتیف یک واقعیت غیر قابل انکار نمایندگان است. گروهی از صدق دل وعده می دهند و گروهی هم منافق صفتی می کنند. حال چگونه باید نماینده خود را انتخاب کنیم که مجلس شورای اسلامی کارآمدتری داشته باشیم و تصمیمات آن باعث بهبود وضعیت زندگی ما ایرانیان و تحکیم مبانی دینی و اعتقادی و ارزش‌های فرهنگ ایرانی در جامعه و ارتقای هر چه بیشتر جایگاه ایران در نظام بین‌الملل گردد؟

شعار سال: مجلس شورای اسلامی ‌رکن اصلی تصمیم‌گیری و اداره امور کشور محسوب شده و دو وظیفه کلی قانونگذاری و نظارتی دارد. نمایندگی مجلس، مسئولیتی است که برای احراز آن علاوه بر شرایط عمومی، مانند عقل و بلوغ و باید ۷ شرط قانونی دیگر را نیز دارا بود؛ و انتخاب کنندگان نمایندگان مجلس همه ایرانیان عاقل بالای ۱۸ سال هستند.حال چگونه باید نماینده خود را انتخاب کنیم که مجلس شورای اسلامی کارآمدتری داشته باشیم و تصمیمات آن باعث بهبود وضعیت زندگی ما ایرانیان و تحکیم مبانی دینی و اعتقادی و ارزش‌های فرهنگ ایرانی در جامعه و ارتقای هر چه بیشتر جایگاه ایران در نظام بین‌الملل گردد؟

مجلس به عنوان یکی از ارکان اصلی نظام از جایگاهی ویژه و تاثیر گذاری برخوردار است، شاید بهترین جمله برای درک جایگاه واقعی مجلس سخن امام (ره) باشد که فرمودند: مجلس در راس امور است حال نهادی با این سطح اهمیت باید جایگاه افراد کاردان، متعهد، با شعور، تحصیل کرده و دغدغه مند باشد و مردم پیش از حضور در اتخابات باید شایستگی این افراد را بررسی کنند.
اگر بگوییم در نه دوره گذشته انتخابات مجلس هیچ گاه به حساسیت دوره فعلی نبوده ،اغراق نکرده ایم، امروز به لطف برخی جریانات در مجلس مردم به خوبی درک کرده اند که عدم مشارکت در انتخابات و یا نداشتن دقت کافی در این زمینه می تواند چه هزینه های هنگفتی را به کشور تحمیل کند و چه افرادی را وارد این نهاد مهم تصمیم گیری کند لذا این ضرورت وجود دارد که در این فرصت باقیمانده تا شروع کارزار رسمی انتخابات تمامی مردم نهایت دقت را در شناخت کاندیدای اصلح خود به عمل آورند. زمان زیادی به انتخابات مجلس دهم نمانده و دو وظیفه ی خطیر ، دو تکلیف اساسی بر دوش همه ما است:

* تکلیف اول: اصل حضور مردم در انتخابات

اولویت اول اصل انتخابات. بعنوان نمایشگاهی از مردم سالاری دینی حکومت اسلامی و ضرورت برگزاری آن با شور و حرارت بالاست.

*تکلیف دوم: انتخاب.

حال ، فرد حاضر شده و رأی میدهد ، اما به چه کسی ؟! اینجا تکلیف دوم مطرح است.رأی دادن به بهترین. فرد ، صالح ترین فرد پس تکلیف دوم انتخاب صالح ترین است.انتخاب اصلح ..... . اصلح. اسم تفضیل است ، یعنی در مقایسه. مفهوم پیدا میکند، یعنی از بین چند صالح. بهترین را انتخاب کردن
انتخاب اصلح. تکلیف مهم دوم است.اما مسئله ای که مطرح است ، بحث انتخاب. است.یعنی ما باید از بین چند فرد صالح ، بهترین را ، اصلح را ، انتخاب کنیم.اما چگونه؟ساز و کار این انتخاب. مهم چیست؟چگونه به بهترین گزینه و بهترین جواب برسیم؟

*راه یافتن فرد اصلح چیست؟

بدیهی است که برای یافتن این سؤال و هر سؤال دیگری در حوزه مسائل نظام و انقلاب باید به نماد نظام و علمدار انقلاب یعنی ولی فقیه رجوع کرد

نظر رهبر انقلاب در این باره تأمل برانگیز است:

همچنان که اصل انتخابات یک تکلیف الهى است، انتخاب اصلح هم یک تکلیف الهى است. قبلًا هم گفتیم که تفاضل و لو کم باشد، در این قضیه بسیار است. باید بگردید، بین خودتان و خدا حجّت پیدا کنید؛ یعنى بتوانید از راهى بروید که اگر خداى متعال پرسید شما به چه دلیل به این فرد رأى دادید، بتوانید بگویید به این دلیل. بین خودتان و خدا، دلیل و حجّتى فراهم کنید و بعد با خیال راحت بروید رأى بدهید .
باید خودتان تحقیق کنید، ملاحظه کنید، دقت کنید، از انسانهای مورد اعتمادتان بپرسید، تا به اصلح برسید و اصلح را انتخاب کنید نگاه کنید، تشخیص بدهید، اصلح را بشناسید و برای ادای تکلیف، اسم او را به صندوق رأی بیندازید.

 

*اهمیت رأی خود را بدانیم

هر رأی می‌تواند در تعیین سرنوشت انتخابات و در ادامه، در تعیین سرنوشت یک طرح و لایحه مؤثر باشد؛ زیرا این یک یک آرای ماست که به نفع کاندیداها خوانده می شود و در نهایت یکی از آنان که بیشترین آرا به نام او نوشته شد، به عنوان منتخب مردم منطقه به مجلس راه می یابد و این تک تک آرای نمایندگانی که همه ما انتخاب کرده ایم است که در رد یا تصویب یک طرح یا لایحه شمارش می شود و در نهایت با تصویب یا رد آن طرح، زندگی ما بدان پیوند می خورد؛ بنابراین، با به یاد داشتن این ضرب المثل ها که قطره قطره جمع گردد، وانگهی دریا شود. و از ماست که برماست.، اهمیت رأی خود را بدانیم.

*مغلوب و مقهور تبلیغات نشویم!

در انتخابات، کاندیداهای متعدد با شهرت و توانایی‌های تبلیغاتی مختلف به رقابت با یکدیگر می‌پردازند و سعی می کنند تا با جلب توجه مردم، آرای آنان را به نام خود کنند. طرح های گرافیکی رنگارنگ، شعارهای گوناگون و جذاب، توزیع بروشورهای حاوی زندگی و سوابق علمی ـ شغلی کاندیداها و وعده های انتخاباتی، پخش هدایای تبلیغاتی و اخیراً تبلیغات تصویری در رسانه های مداربسته بخش خصوصی و سایت ها از مهمترین روش های تبلیغات کاندیداهاست.

روشن است که هر کاندیدا با تبلیغات خود، قصد دارد تا به ما بقبولاند که او. فرد شایسته برای ورود به مجلس است؛ اما در لا به لای این حجم عظیم تبلیغات، این ماییم که باید مقهور نشویم و کسی را که شایسته نمایندگی ما در مجلس شورای اسلامی است، انتخاب کنیم.

با ذکر برخی شیوه ها و ادعاهای رایج کاندیداها در تبلیغات، پیشاپیش تأمل در آنها، شناخت واقعیت و انتخاب کاندیدای اصلح را مورد تأکید قرار می دهیم.

ادعای از طبقه متوسط، ساده زیست بودن یا مستقل از احزاب و گروه های ذی نفوذ: اگر کاندیدایی با تبلیغات بسیار پرهزینه.، خود را این گونه معرفی کند، مصداق این ضرب المثل است: قسم حضرت عباس را باور کنیم یا دم خروس را.؟!

* ذکر نسب خانوادگی:

برادر، فرزند، نواده یا عروس یا داماد شهید یا یک شخصیت مشهور دینی، علمی، فرهنگی یا سیاسی بودن از جمله تبلیغاتی است که برخی از کاندیداها در تبلیغات خود از آن استفاده می کنند. این نسبت هر چند می تواند نشانه مقبولیت اجتماعی فرد باشد، نباید ما را از ملاکهای فردی وی غافل کند؛ زیرا از فضل پدر، پسر چه حاصل! ملاک ما برای انتخاب وی برای نمایندگی مجلس، باید حسن شهرت خود او و توانایی ها و شایستگی های فردی وی باشد.

* سوابق شغلی متعدد:

برخی از کاندیداها با ذکر سوابق شغلی بسیار برای خود، آن را نشانه تخصص و توانایی خود معرفی می کنند که این مسأله نیز جای تأمل دارد؛ اگر این سوابق شغلی، دراز مدت.، در حوزه تخصصی فرد.، به سوی مسئولیت های مهم تر و بالاتر. و با موفقیت چشمگیر. باشد، نشانه توانایی و کفایت وی است؛ اما اگر شغل های پی در پی وی، در حوزه های گوناگون و بدون ارتباط با تخصص وی.، کوتاه مدت.، با فراز و نشیب. و بدون دستاورد خاص. باشد، مزیت محسوب نمی شود.

* احراز چند شغل:

یکی دیگر از شیوه های تبلیغاتی مرسوم کاندیداها، ذکر چند مقام و مسئولیت به عنوان شغل های فعلی. است. با توجه به اهمیت مسئولیت نمایندگی مجلس ـ که به تنهایی وقت بسیاری می طلبد ـ چند شغل دیگر داشتن نه تنها مزیت نیست، بلکه در صورت تداوم این شغل ها در دوره نمایندگی، فرد را از انجام وظیفه نمایندگی بازمی دارد؛ زیرا به گفته خواجه نظام الملک طوسی در سیاستنامه: کسی که به دو کار مشغول باشد، پیوسته یک کار ناکرده آید یا هر دو کار..

* مستقل یا حزبی بودن:

همه کاندیداها در سه دسته مستقل.، مورد حمایت گروه ها. و عضو حزب. جای می گیرند و هر یک به نوعی سعی می کنند این موضوع را به عنوان یک مزیت تبلیغ نمایند؛ در حالی که هیچ یک از این سه موضوع به خودی خود مزیت نیست و باید به شاخص های دیگر نگریست:
عضو حزب بودن. بنا بر آیه شریفه یدالله مع الجماعه. عاملی مثبت است، به شرط آن که هدف حزب از رسیدن به قدرت، تأمین منافع ملت باشد و این کاندیدا نیز در انسجام، برنامه ریزی و اداره آن حزب تأثیرگذار و از نظر تعهدات ملی وفادار باشد.
مورد حمایت گروه ها بودن. در صورتی مزیت است که این حمایت به خاطر طرح ها و برنامه های ارائه شده از سوی کاندیدا، حمایت وی از اهداف قانونی گروه یا عضویت وی در آن باشد.
مستقل بودن. نیز به سابقه و رویکرد کاندیدا بستگی دارد؛ اگر کاندیدایی پس از سال ها فعالیت در گروه ها و احزاب و به رغم تمایل به عضویت در حزب و جناح یا جلب حمایت گروه ها، موفقیتی در آن حاصل نکرد، و از روی ناچاری به صورت مستقل واردِ انتخابات شد؛ مستقل بودن نشانه مقبولیت کمتر وی نسبت به رقبای درون گروهی یا درون حزبی است؛ اما اگر کاندیدایی سرشناس، مشهور و موفق به دلیل پافشاری بر دیدگاه هایی که بدان اعتقاد دارد، حضور در لیست انتخاباتی احزاب یا حمایت مالی افراد و گروه ها را نپذیرفت، مستقل بودن نشانه استواری و پایبندی او به تعهدات اخلاقی، ارزشی و ملی است. ضمن این که باید اذعان کرد اکثریت قریب به اتفاق کاندیداهای جوان، به رغم برخورداری از ملاک های یک نماینده شایسته، در گروه ها، جناح ها و احزاب پذیرفته نمی شوند و با داشته های فردی خود به مردم روی می آورند. (برگرفته شده از سحنرانی روز ۱۲ دی ۱۳۸۶ دبیرکل ائتلاف کاندیداهای مستقل سراسر کشور در جمع مردم یزد)

 

*نقاط قوت امروز را منهای نقاط ضعف موجود داشته باشد

این را همه بدانند که آنچه ما برای نماینده مجلس آینده نیاز داریم، عبارت است از امتیازاتی که امروز وجود دارد، منهای ضعف هائی که وجود دارد. این را همه توجه کنند؛ نماینده هر دوره‌ای باید امتیازات کسبی و ممکن‌‌الحصول نماینده قبلی را داشته باشد، ضعف های او را نداشته باشد.

هر کسی بالاخره نقاط قوّتی دارد و نقاط ضعفی دارد نمایندگان ــ چه نماینده امروز، چه نماینده فردا ــ نقاط قوّتی دارند و نقاط ضعفی هم دارند. همه‌ی ما همین جوریم؛ نقاط قوّتی داریم، نقاط ضعفی داریم. آن چیزهائی که امروز برای مجلس و برای نماینده نقاط قوّت محسوب میشود، اینها باید در نماینده بعدی وجود داشته‌ باشد، اینها را باید در خود تأمین کند؛ آن چیزهائی که امروز نقاط ضعف شناخته میشود ــ که ممکن است شما بگوئید، من بگویم، دیگری بگوید ــ این نقاط ضعف را باید از خود دور کند.

یعنی ما در سلسله‌‌ی مجلس هایی که پشت سر هم می‌آیند، باید رو به پیشرفت باشیم، رو به تعالی و تکامل باشیم، تدریجاً بهترین های خودمان را بفرستیم؛ هر کسی می‌آید، پایبند به انقلاب، پایبند به ارزشها، پایبند به منافع ملی، پایبند به نظام اسلامی، پایبند به عقل جمعی، پایبند به تدبیر باشد.

اینگونه باید این کشور را اداره کرد. کشور، کشور بزرگی است؛ ملت، ملت باعظمتی است؛ مسائل تشویق کننده و مبشّر، فراوان است؛ مشکلات هم بر سر راه هر ملتی، و از جمله بر سر راه ما وجود دارد. آن کسانی که آماده‌ی این میدان میشوند، باید با کمال قوّت، با کمال قدرت، با توکل به خدا، با اعتماد به توانائی‌های این ملت پیش بروند(مستفاداز بیانات گوهربار مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی ۹۲/۱/۱ در باب انتخابات ریاست جمهوری

همان گونه که از نمایندگان می خواهیم خدا و قیامت را به یاد داشته باشند و برای رضای خداوند کار کنند، خود نیز رضایت خداوند را در انتخاب کاندیدای مورد نظر در دل. داشته باشیم و ملاک رأی دادن خود را تعلقات طایفه ای یا شهری در نظر نگیریم و به فرموده حضرت امام خمینی (ره) در انتخاب وکلای خود رضای حق را بر رضای خود مقدم داریم..

با اندكي اضافه و تلخيص برگرفته از سايت خبري تحليلي جوان پرس، تاریخ انتشار: 15 بهمن 1394، کد مطلب: -:www. javanpress.ir

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۴
0
0
واقعا نمیشه نماینده اصلح رو انتخاب کرد مردم دیدشون بد شده از بس وعده هایی دادن که عمل نشده م.ق71
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۸
0
0
مردم خوب من
قبل از اینکه خواستید انتخابات مجلس یا ریاست جمهور انتخاب کنید .
فردی باید انتخاب کنید که دروغگو و وعده های دروغ و انقلابی نما نباشد
کسی که در این سالها نام حیوان به دنیا آمدند رای ندهید.
سال موش سال میمون سال بز سال مار سال گاو رای ندهید
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین