پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۱۰۹
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۶
سالانه 140 هزار تن قارچ درکشور تولید می شود که منبع غنی غذایی و سرشار از انواع ویتامین های B و مواد مغزی است.
شعار سال:قارچ درسبد مصرف سرانه ایرانی ها جایگاه چندان مناسبی ندارد و میانگین مصرف سرانه 1.2 کیلوگرم است در حالی که این عدد در جهان به 2.5 تا 3 کیلو گرم می رسد.
ایران از لحاظ تولید قارچ خوراکی جایگاه هشتم را در جهان به خود اختصاص داده است اما در بخش بازارهای صادراتی سهم بسیار ناچیزی دارد و به گفته رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی میزان کل صادرات قارچ درسال گذشته حدود 20 هزارتن بوده است
.
محمد حسن افشار ، مازاد تولید قارچ تولید قارچ خوراکی را 44 هزار تن اعلام کرد و افزود: مصرف داخلی قارچ خوراکی 96 هزار تن است که 44 هزارتن این محصول کشاورزی مازاد است که باید برای هدایت آن به بازارهای صادراتی منطقه و جهان برنامه ریزی شود
.
وی گفت: تولیدکنندگان قارچ خوراکی برای رسیدن به این اعداد تلاش زیادی کردند و برای حمایت از آنها باید درزمینه صادرات قدم های اساسی برداریم
.
رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی را مهمترین راهکار جلوگیری از صنایع شدن محصول و صادرات آن به بازار های جهانی دانست و افزود: برای صادرات قارچ به صورت خام و تازه خوری مشکلات فنی زیادی در حمل ونقل هوایی و زمینی داریم اما می توانیم با ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و تبدیل آن به قارچ کنسروی ، برای بازاریابی اقدام کنیم
.
افشاگر گفت : قارچ امروزه در جهان عنوان طلای سفید را دارد و بازارهای جهانی برای جذب این محصول زمینه بسیاری خوبی دارد
.
وی پایین بودن میانگین مصرف سرانه قارچ خوراکی را از دیگر عوامل افزایش مازاد تولید دانست و افزود: قارچ ماده ارزشمند غذایی است و می تواند در بسیاری مواضع جایگزین دیگر محصولات پروتئینی شود بنابراین اگر با ترویج فرهنگ مصرف میانگین مصرف سرانه را به 2 کیلوگرم برسانیم مصرف داخلی کشور به
160 هزار تن می رسد آن وقت کمبود عرضه نیز خواهیم داشت.
رئیس انجمن تولید کنندگان قارچ خوراکی گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده در برنامه ششم توسعه قرار است تولید قارچ به 250 هزار تن برسد بنابراین لازمه تحقق این برنامه توجه به صادرات است
.
افشار افزود: هم اکنون قیمت هر کیلوگرم قارچ بصورت نازه خوری در بازارهای جهانی 2.5 دلار است در حالی که قیمت قارچ کنسروی 3.5 تا 4 دلار است بنابراین می توانیم با صادرات قارچ فراوری شده در آمد خوبی بای تولید کنندگان و کشور ایجاد کنیم
.
وی همچنین از تفاوت قیمت قارچ از درب واحد تولیدی تا بازار انتقال کرد و گفت: در فروردین امسال قیمت هر کیلو قارچ خوراکی درب واحد تولیدی هر کیلو
3500 تومان خریداری شده که به ضرر تولید کننده است و آن وقت مصرف کنندگان هر کیلو قارچ خوراکی را در بازار 7 هزارتومان و بیشتر می خرند و متاسفانه تفاوت قیمت تولیدتا توزیع که برای هر کیلو قارچ دست کم 3500 تومان است نصیب واسطه ها و دلالان می شود.
مهدی خسروجردی کارشناس فنی انجمن تولید کنندگان قارچ نیز دلال بازی و واسطه گری را مهم ترین مشکل بازار نابسامان قارچ خوراکی دانست و گفت: هزینه تمام شده برای تولید هر کیلوگرم قارچ خوراکی حدود 6 هزار تومان است درحالی که هر کیلو قارچ از تولید کننده 4 تا 4500 تومان توسط دلالان خریداری می شود
.
وی افزود: قیمت خرید هر کیلوگرم قارچ خوراکی هر روز سیرنزولی دارد بطوری که امروز یازدهم اردیبهشت 95 ، قارچ خوراکی با قیمت هر

کیلوگرم
2 هزارتومان از تولید کننده خریداری می شود این درحالی است که مصرف کننده برای خرید هرکیلو قارچ دست کم 7 هزار تومان پرداخت می کند.
کارشناس فنی انجمن تولید کنندگان قارچ خوراکی گفت: از آنجا که تولید کنندگان امکان نگهداری قارچ را ندارند و تعداد صنایع تبدیلی و تکمیلی هم برای تولید کنسرو و دیگر فراورده های قارچ بسیار محدود است ، تولید کننده بناچار محصول خود را باقیمت بسیار کمتر از قیمت تمام شده به دلالان می فروشد
.
خسروجردی افزود: وضعیت بازار این محصول بسیار نابسامان است و دلالان نیز از این وضعیت سود استفاده می کنند به همین علت بسیاری از تولید کنندگان به تدریج از چرخه تولید خارج می شوند و توان ادامه کار را ندارند
.
وی همچنین از وجود تقلب و سوء استفاده درعرضه قارچ بسته بندی شده خبرداد و گفت: متاسفانه در بخش عرضه قارچ فله هیچ کنترلی نیست نه سازمان تعزیرات حکومتی و نه هیچ دستگاه دیگری خود را مسئول نمی داند بنابراین دلالان با بسته بندی و قطعه بندی قارچ و حتی با استفاده از برند های معروف قارچ های فله ای را در شرایط غیر بهداشتی بسته بندی و با قیمت گران عرضه می کنند
.
کارشناس فنی انجمن تولید کنندگان قارچ خوارکی افزود: مکاتبات زیادی با نهادهای مسئول داشتیم اما هیچ نتیجه ای نگرفتیم و انجمن تولید کنندگان نیز بازوی اجرایی برای مقاومت در برابر دلالان ندارد
.
خسروجردی ازشرایط نابسامان بورس غیر قانونی قارچ در شهروندان انتقاد کرد و گفت: قارچ به صورت فله در این محوطه که به عنوان پارکینگ عمومی فعالیت می کند از ساعت 5 تا 7:30 قیمت گذاری و معامله می شود و راهبران این معاملات نیز عهده دلال اند و درشرایط نامناسب قارچ را قیمت گذاری و خرید می کنند
.
کارشناس فنی انجمن تولیدکنندگان قارچ خوراکی افزود: متاسفانه برای بعد از تولید هیچ مکان مناسبی برای عرضه محصول نداریم و اجازه غرفه های میادین تره بار نیز از توان تولیدکننده خارج است بنابراین عده ای ناشناس ، گردانندگان اصلی بازار قارچ خوراکی در کشور هستند ، آنها قارچ را قیمت کمتر از قیمت تمام شده از تولید کننده می خرند و مستقیم در رستوران ها و هتل ها عرضه می کنند
.
خسروجردی گفت: تولید کنندگان و مصرف کنندگان زیان دیدگان اصلی واسطه گری و دلال بازی در بازار قارچ خوراکی هستند
.
با اندکی تلخیص و اضافات ، برگرفته از خبرگزاری صدا و سیما ، تاریخ انتشار: 12 اردیبهشت 1395کدمطلب : 1117272
www.iribnews.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین