وی اظهار کرد: در شرایط کنونی منطقه شرایط حساسی دارد؛ البته در منطقه با ثبات فاصله چندانی نداریم و مردم منطقه ما برنده و پیروز واقعی این جریان خواهند بود. نظم جدید در غرب آسیا تفاوت جدی با نظم بازیگران قبلی خواهد داشت و نظم جدید استکبار ستیز و بومی خواهد بود.
وزیر دفاع در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه «نظم غربی و حاکم کردن دیکتاتورها به پایان رسیده است» تاکید کرد: مقاوت ملتهای ایران، سوریه، عراق و یمن و شکست طرح تجزیه منطقه نشان دهنده این است که غرب دیگر محور امنیت سازی در منطقه نیست. امروز دوران هژمونی و تسلط غرب به پایان رسیده است و آنها باید به خواست ملت های منطقه تن دهند.
حاتمی گفت: در صورت تداوم دنیای استکبار بر روند گذشته، جز اخراج آنها از غرب آسیا، نتیجه دیگری نخواهد داشت. پیام روشن ما به دوستان و همسایگان آن است که زمان همکاری مشترک برای رفع مشکلات منطقه فرا رسیده و صلح و ثبات حق همه ملتهای منطقه است.
وی افزود: هیات حاکمه آمریکا در یک بن بست گیر افتاده است و حاضر به سرمایه گذاری در منطقه نیست و با این دیدگاه به تجارت امنیت روی آورده است؛ همه شاهد بودند آمریکاییها عراق را در مقابل داعش تنها گذاشتند، اما جمهوری اسلامی عراق را بدون چشمداشت کمک کرد و این کمک یک برادر به برادر دیگر بود.
وزیر دفاع با بیان اینکه «ما در منطقه برای کمک به برادران سوری به دعوت دولتشان شتافتیم و تا ریشه کنی تروریسم کنارشان می مانیم»، اظهار کرد: برخی همپیمانان آمریکا در منطقه که به او دل خوش کرده اند بدانند خروج آمریکا از تعهدات بین المللی خود این پیام را دارد که شما را هم در لحظات حساس کنار می گذارند. آمریکا بازیگری خود شیفته و غیر قابل اعتماد است و تصمیماتش یک جانبه است.
وزیر دفاع گفت: آمریکا در برجام با قلدری به تعهداتش پشت کرد؛ این رویداد نمونه ای برای جهان از بد عهدی آمریکا بود و امروز آنها اعتبار خود در جهان را از دست داده اند. آنها در خصوص توانمندی دفاعی ایران با سیاستهای دوگانه و مزورانه حرف می زنند. به واقع کدام منطقی میپذیرد که در برابر اظهارات کسانی که عادت به تهدید دارند و کشتار دارند ساکت باشیم. آیا باید در برابر کسی که به زیر ساخت های سایبری ما حمله می کند آرام نشست؟ پاسخ ما به آنان و حامیانشان این است که الان زمان مناسبی برای آزمودن اراده ما نیست.
حاتمی در پایان تاکید کرد: کشورهای منطقه با همکاری و هماهنگی می توانند امنیت و ثبات را به غرب آسیا برگردانند. راهبرد نظامی ایران بازدارندگی فعال است و به دنبال رقابت تسلیحاتی با هیچ کشوری نیستیم. الگوی پیشنهادی ما برای کشورهای منطقه همکاری و هماهنگی بر اساس اصول اسلام است و کشورهای مرتجع با دامن زدن به اختلافات و ایجاد آشوب نمی توانند امنیت خود را تامین کنند.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از جامعه خبری تحلیلی الف ، تاریخ انتشار: 17 دی 1397 ، کدخبر: 3971017092 ، www.alef.ir