شعارسال: تارنمای نشریه ایندیپندنت در این گزارش با اشاره به وقوع به یکباره صدها فقره جرم ناشی از تنفر ثبت شده مرتبط با دوره ی پس از همه پرسی 23 ژوئن در بریتانیا شامل انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلندشمالی، نوشت: وقوع این جرام که عمدتا در انگلیس صورت گرفته است، نشان می دهد که جرائم ناشی از تنفر افزایش چشمگیری داشته است.
ایندیپندنت افزود: این جرائم که سبب انشقاق جامعه بریتانیا شده است مواردی همچون «وادار کردن افراد به انگلیسی صحبت کردن برای اثبات نژاد انگلیسی»، «حملات عمدی از جمله پرتاب مدفوع سگ علیه اتباع خارجی»، «کشیدن روسری یک دختر محجبه در گلاسکو در حالی که به او گفته شده است: آشغال هایی مثل تو باید از مرد سفید پوست تبعیت کنید» را شامل می شود.
ایندیپندنت ادامه داد: موسسه روابط نژادی در گزارشی که با استناد به یافته های گروه های مدافع حقوق بشر منتشر شده است، 'ترزا می' نخست وزیر جدید انگلیس را به دلیل ایجاد «فضای تنفر» در کشور که منجر به افزایش جرائم نژاد پرستانه شده، متهم کرده است.
این نشریه به نقل از گزارش یاد شده نوشت: خانم «می» کسی است که در دوران تصدی وزارت کشور انگلیس خطاب به مهاجران غیرقانونی گفت ‘یا به خانه هایتان بازگردید و یا دستگیر خواهید شد’. بنابراین در چنین فضایی که ریشه در موضع گیری های سیاسی دارد، بروز چنین جرائمی جای تعجب ندارد.
ایندیپندنت افزود: این گزارش به طور خاص اشاره می کند که دست کم در یک چهارم جرائم ثبت شده واژه هایی همچون «به خانه هایتان بازگردید» و یا «ترک کنید» به کار برده شده است.
این نشریه خبری به نقل از گزارش موسسه روابط نژادی اضافه کرد: ‘بنابراین غیر منطقی نیست که طرفداران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که تمرکز اصلی شان بحث مهاجرت است در راستای سیاست های دولت و ادامه خشونت علیه بیگانگان عمل کنند.’
در همین حال «اندی برنهام» وزیر کشور کابینه در سایه در گفت وگو با ایندیپندنت نیز ضمن تائید یافته های این گزارش گفت: کاملا مشخص است که دولت انگلیس، به ویژه 'ترزا می ' نخست وزیر جدید کشور مسئول تشدید فضای تنفر در جامعه هستند.
وی عنوان کرد: موضع گیری «ترزا می» در خصوص عدم تضمین وضعیت حقوقی اتباع اروپایی پس از همه پرسی 23 ژوئن کاملا مشهود است؛ و لذا نتیجه این رویکرد سبب شده است که به کودکان در خیابان و یا مدرسه ای که در آن بزرگ شده اند گفته می شود که به کشورشان بازگردند.
برنهام تصریح کرد: «می» وعده داد که می خواهد کشور را متحد کند اما در عمل خلافش را انجام داده است.
این عضو ارشد حزب کارگر گفت: این انگلیسی نیست که ما می شناسیم. این رفتار ها سبب شده است که انگلیس به مکان دیگری برای زندگی تبدیل شود.
ایندیپندنت در ادامه نوشت: بنا بر گزارش های منتشر شده هیچ گوشه ای از بریتانیا از جرائم ناشی از تنفر و نژاد پرستی پس از همه پرسی 23 ژوئن در امان نبوده است.
این نشریه خبری افزود: این گزارش ها نشانگر آن است که 76 درصد جرائم شامل اظهارات رکیک کلامی و 14 درصد حملات فیزیکی بوده است.
ایندیپندنت با اشاره به برخی جرائم ناشی از تنفر، نوشت: در شهر «یول» در منطقه سامرست، گزارش شده است که یک مرد لهستانی وادار شده تا برای نشان دادن اصالتش به زبان انگلیسی صحبت کند اما چون نتوانسته، تا به سر حد مرگ مورد ضرب و شتم قرار گرفته و چشمانش را از دست داده است.
این نشریه خبری ادامه داد: یک سفارش اینترنتی مربوط به یک رستوران لوکس در لندن نشان می دهد که سفارش دهنده در حاشیه سفارش خود نوشته است: من گارسون انگلیسی می خواهم. لطفا گارسون اروپایی سر میز من نفرستید.
ایندیپندنت نوشت: «پریسکا کومارومی» از نویسندگان گزارش موسسه روابط نژادی می گوید که نتیجه همه پرسی 23 ژوئن به برخی از مردم این ذهنیت را داده است که شرم و حیا را در قبال اقدامات نژادپرستانه کنار بگذارند.
آخرین گزارش های پلیس انگلیس حاکی از افزایش نزدیک به 50 درصدی جرائم ناشی از تنفر علیه مهاجران و اقلیت های مذهبی ازجمله مسلمانان در این کشور، از بعد رأی شوک آور انگلیسی ها به برگزیت در 23 ژوئن ( سوم تیرماه ) است.
براساس آمار جدید منتشر شده توسط پلیس انگلیس، از زمان برگزاری همه پرسی تا اواسط جولای گذشته، بیش از 6 هزار جرائم ناشی از تنفر در انگلیس، ولز و ایرلند شمالی گزارش شده است.
گزارش پلیس انگلیس بیانگر آن است که در روز 25 ژوئن، یک روز بعد از اعلام نتایج همه پرسی، 289 مورد جرائم ناشی از تنفر در این کشور گزارش شده است.
براساس گزارش های منتشر شده ، اقدامات بیگانه ستیزانه از جمله حملات فیزیکی پس از همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا پنج برابر شده است و مسلمانان و مهاجران شرق اروپا از جمله لهستانی ها قربانیان و هدف اصلی آن بوده اند.
در این میان، دولت جدید محافظه کار انگلیس وعده داده است ضمن سخت تر کردن قوانین ، به اقداماتش برای مقابله با جرائم علیه اقلیت های مذهبی و نژادی خواهد افزود.
وزارت کشور انگلیس اخیرا اعلام کرد که اعتباری معادل 2.4 میلیون پوند را برای مقابله با جرائم ناشی از تنفر خصوصا علیه مراکز مذهبی از جمله مساجدو کنیسه ها اختصاص داده است.
این وزارتخانه اعلام کرد که هدف از این اقدام تلاش برای حمایت و اعتماد بخشی به قربانیان این قبیل جرائم است.
'امبر رود' وزیر کشور جدید انگلیس در این رابطه گفت: جرائم ناشی از تنفر علیه قومیت ها، نژادها و یا مذاهب در کشور ما هیچ جایگاهی ندارد و بایستی برچیده شود.
وی افزود: در حالی که این قبیل جرائم علیه افرادی که برای زندگی به کشور ما آمده اند رو به رشد است، من مشخصا اعلام می کنم که ادامه شرایط غیر قابل قبول است و ما آن را تحمل نمی کنیم.
در همین حال شورای مسلمانان بریتانیا و کمیسیون حقوق بشر اسلامی نیز در بیانیه هایی جداگانه افزایش فضای تنفر و اسلامی هراسی در انگلیس را محکوم کرده اند.
«شجاع شفیع» دبیر کل شورای مسلمانان بریتانیا (ام سی بی) در بیانیه ای، نسبت به افزایش بیگانه هراسی و حملات علیه اقلیت های قومی ناشی از تحرکات طرفداران برگزیت هشدار داد و خواستار مقابله دولت با پیامدهای اجتماعی آن شده است.
وی در این بیانیه با اشاره به 'موارد بی شماری' از گزارش های مربوط به آزار و اذیت مسلمانان و دیگر اقلیت ها بعد از اعلام نتیجه همه پرسی، خواهان نمایش همبستگی در مقابل این حملات شده است.
هواداران ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا برخی از حامیان برگزیت ازجمله نایجل فاراژ رهبر حزب ضد اروپایی و ضد مهاجر یوکیپ را متهم می کنند که با دامن زدن به موضوع مهاجرت در کانون تبلیغات خود برای همه پرسی 23 ژوئن، به احساسات نژادپرستانه و بیگانه ستیزانه دامن زدند.
در همه پرسی 23 ژوئن ( سوم تیرماه ) 51.9 درصد مردم به خروج از اتحادیه اروپا و 48.1درصد آنها به ماندن در این اتحادیه رأی دادند.
در جریان همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ، موافقان برگزیت 17 میلیون و 410 هزار و 742 رأی و مخالفان برگزیت 16 میلیون و 141 هزار و 241 رأی آورده اند.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 8مرداد1395، کدخبر: 82168417: www.irna.ir