پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۴۷۸۳۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۶
خانم لیلا واثقی فرماندار شهر قدس در مصاحبه‌ای به صراحت اعلام کرده است که دستور شلیک به مهاجمین به فرمانداری شهر قدس را صادر کرده است.

شعارسال: کامبیز نوروزی، حقوقدان، در یادداشتی تلگرامی با عنوان «لزوم تحقیق از فرماندار شهر قدس و دستور تیر او» نوشت:

خانم لیلا واثقی فرماندار شهر قدس در مصاحبه‌ای به صراحت اعلام کرده است که دستور شلیک به مهاجمین به فرمانداری شهر قدس را صادر کرده است. او می‌گوید:

“معترضان در را شکستند و وارد شدند. سینه سپر می‌کردند و می‌گفتند اگر می‌توانید ما را بزنید. چون می‌دانستند نیروی انتظامی دستور شلیک ندارد… به نیروی انتظامی دستور دادم به هر کس که وارد ساختمان فرمانداری شد شلیک کنند.”

این اولین موردی است که بطور مشخص معلوم می‌شود دستور تیر توسط چه کسی صادر شده است. خانم واثقی صادقانه سحن گفته است. اما در این صداقت و صراحت نوعی تبختر و خوی خشونت دیده می‌شود.

در هر حال لازم است از این ماجرا تحقیق و بررسی کامل به عمل آید. آیا شرایط برای دستور تیر فراهم بوده است؟ آیا نیروی انتظامی مستقر در مجل مجاز به تبعیت از دستور او بودند. نتیجۀ دستور تیر چه بوده؟ آیا کسی با این دستور مجروح یا کشته شده است؟ مقررات انتظامی در این موارد چه می‌گوید؟ آیا بدون دستور تیر امکان حراست از ساختمان فرمانداری نبود؟

او گفته است مأموران حفاظت فرمانداری برای حفاظت از شهرداری رفته بودند. مضمون این حرف خانم واثقی می‌تواند این باشد که اگر آنها در محل فرمانداری می‌بودند احتمالاً قادر به مهار مهاجمین می‌شدند. به عبارت دیگر اگر در مواجهه با مهاجمین به شکل حرفه‌ای و اصولی با نیروی کافی رفتار می‌شد، نیازی به شلیک گلوله نبود. آیا گزارشی که او می‌دهد درست است؟ در اینصورت چرا برای تدارک دفاع از ساختمان فرمانداری نیروی کافی گسیل نشد. شاید با حضور مأمور محافظتی کافی، کار بدون شلیک یا دستور تیر فبصله می‌یافت. به این ترتیب غیر از خانم واثقی از کسان دیگری هم باید تحقیق شود که در آن محل مسوولیت انتظامی داشتند.

دستگاههای نظارتی، خصوصاً دستگاههای نظارتی دولت، نمی‌توانند از این نمونۀ روشن به سادگی عبور کنند. باید تحقیقات دقیق و کافی انجام شود و میزان مسوولیت مقامهای شهر قدس روشن شود و چنانچه رفتاری غیرقانونی یا خارج از اصول مدیریت بحران داشتند با آن برخورد شود.

این نمونه می‌تواند مدخلی باشد برای تحقیق‌های فراگیرتر از سایر مناطق و ابعاد و ابهامات حوادث شهرهای مختلف.

فرماندار قدس در مصاحبه با روزنامه‌ی ایران، گفته است که بعد از ورود این افراد به فرمانداری، نیروی انتظامی دو تا تیر هوایی شلیک کرد و این باعث شد شلوغی بیشتر شود و لذا معترضان آمدند داخل.

تعداد بازدید : 14

شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت انصاف نیوز، تاریخ انتشار: 11آذر1398 ، کدخبر: 201395: www.ensafnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۳
0
0
انقدر ادم کشتن راحت شده! انقدر همه چی بی قانون شده که هر کی از راه میرسه برای خودش هر دستوری می خواد بده. جون ادما مگه کم چیزیه که با پررویی تمام میگید که حکم تیر هم دادید!
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین