هرسال در این مواقع با پایان فصل صید تن ماهیان در آبهای جنوبی کشور خصوصا در منطقه سیستان و بلوچستان و آبهای چابهار ، حجم ماهی کم میشود و از طرفی میزان تقاضای کارخانهها نیز بالا میرود که در نهایت این عوامل منجر به افزایش قیمت ماهی میشود. افزایش قیمت ماهی نیز طبیعتا بر قیمت کنسرو آن اثرگذار خواهد بود.

شعارسال:مدیرکل بهبود کیفیت سازمان شیلات با اشاره به افزایش ۲۰۰۰ تومانی قیمت کنسرو ماهی، پیرامون این افزایش قیمت توضیحاتی ارائه کرد.
*** علت افزایش قیمت کنسرو ماهی
عیسی گلشاهی درباره علت این افزایش قیمت، اظهار کرد:
هرسال در این مواقع با پایان فصل صید تن ماهیان در آبهای جنوبی کشور خصوصا در منطقه سیستان و بلوچستان و آبهای چابهار ، حجم ماهی کم میشود و از طرفی میزان تقاضای کارخانهها نیز بالا میرود که در نهایت این عوامل منجر به افزایش قیمت ماهی میشود. افزایش قیمت ماهی نیز طبیعتا بر قیمت کنسرو آن اثرگذار خواهد بود.
*** توقف صید چندماهه
وی ادامه داد: سال گذشته نیز در همین ایام با افزایش قیمت مواجه شدیم که پس از آغاز فصل صید و جبران کسریها از طریق وارداتی که توسط برخی از کارخانهها صورت گرفت، قیمتها متعادل شد.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران، اضافه کرد:
فصل صید در آبهای کشور از اوایل شهریور آغاز میشود و تا اوایل اردیبهشت سال بعد ادامه مییابد و پس از آن به دلیل وزش بادهای موسمی در دریای عمان، لنج ها امکان صید ندارند و به همین دلیل صید چندماه متوقف میشود.
*** وابستگی قیمت ماهی خام و کنسرو ماهی
وی در ادامه با اشاره به قیمت کنسرو ماهیها، گفت:
قیمت قبلی کنسرو ماهی حدود ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان بود که در فروشگاههای زنجیره ای با توجه به توافقی که با سندیکای کنسرو کشور شده بود بین ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان به فروش میرسید. البته این در حالی بود که قیمت ماهی خام کنسرو نشده در آن زمان حدود ۱۵ تا ۱۶هزار تومان بود ولی در حال حاضر که قیمت ماهی خام کنسرو نشده به ۳۰هزار تومان رسیده طبیعتا قیمت کنسرو نیز افزایش مییابد. درحال حاضر نیز قیمت کنسرو ماهی تولیده شده کارخانههایی که از ماهی تن جدید خریداری میکنند، حدود ۱۷ هزار تومان است.
*** افزایش قیمت در همه بخشها
وی با بیان اینکه وقتی کارخانه ها تولیداتشان کم میشود یا تقاضای مصرف محصولاتشان پایین میآید واردات انجام نمیدهند، گفت:
حدود ۲۵درصد از ظرفیت مورد نیاز کارخانهها از واردات تامین میشود که با کاهش تقاضا در این ایام، کارخانهها از ظرفیت واردات ماهی استفاده نکردند و ذخیرهسازی نیز صورت نگرفت. علت این موضوع هم به خاطر شرایط ویژهای بود که با شیوع کرونا در کشور ایجاد شد. یعنی کارخانهها قابلیت پیش بینی و ذخیره سازی نداشتند. البته این نکته را نیز باید اضافه کرد که به طور کل هزینهها از صید تا صنایع افزایش یافته و این افزایش قیمت در محصول نهایی خودش را نشان میدهد.
*** تعادل در قیمتها
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران در پایان، گفت: امیدواریم در یکی دوماه آینده با اندکی واردات، افزایش قیمت کنسرو ماهی را با حمایت از تولیدکنندگان کنترل کنیم تا با شروع فصل صید، مجددا قیمتها متعادل شود.
شعارسال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری صنایع ،تاریخ انتشار: 25 اردیبهشت 1399،کدخبر: 174203 ،www.sanayepress.com