شعار سال: انجیر میوهای مقوی و شیرین بوده که در قرآن به آن قسم خورده شده است. انجیر درختی است با برگهای زرد و پنجهای و به رنگ سبز خاکستری که بلندی آن تا شش متر میرسد و به دلیل عدم مقاومت در مقابل سرمای شدید، در مناطق معتدله و گرمسیر کشت میشود. درخت انجیر معمولا از سال چهارم شروع به میوه دادن میکند و تا سن بیست سالگی میوه میدهد.
مواد مغذی موجود در انجیر
انجیر، قند زیادی دارد. ۵۰ درصد انجیر خشک را قند تشکیل میدهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و ویتامینهای C , B , A است. انجیر منبع غنی فیبر غذایی میباشد. انجیر منبع غنی فیبر غذایی و نیز منبع خوبی از منیزیم، کلسیم، فسفر و ویتامینهای C , B , A است.
خواص جادویی انجیر
۱- از انجیر میتوان در رژیمهای غذایی مخصوص از قبیل رژیم کم چربی، کم سدیم، پرفیبر، کاهش وزن، دیابتی و حتی رژیم غذایی مدیترانهای استفاده کرد.
۲- انجیر مقدار بسیار کمی چربی دارد و مانند سایر میوهها بدون کلسترول است.
۳- ۴۰ گرم انجیر تازه یا یک چهارم لیوان از خرد شدهی آن، معادل یک واحد میوه است.
۴- ۵/۱ عد انجیر خشک معادل یک واحد میوه یا ۱۵ گرم کربوهیدرات است که کربوهیدرات آن از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است.
۵- انجیر، حاوی فیبر بالایی است و هر واحد آن ۲۰ درصد نیاز روزانه را تأمین میکند که بیش از هر نوع میوه تازه یا خشک میباشد.
۶- انجیر بیش از سایر میوهها املاح دارد. ۴۰ گرم انجیر تازه دارای ۲۴۴ میلی گرم پتاسیم (۷ درصد نیاز روزانه)، ۵۳ میلی گرم کلسیم (۶ درصد نیاز روزانه) و ۲/۱ میلی گرم آهن (۶ درصد نیاز روزانه) میباشد.
پزشکان درباره خواص انجیرمی گویند، انجیر تازه از میوههایی است که از خوردن آن خون خوب با کیفیت معتدل پدید میآید. این میوه از مواردی است که میتوان از آن در درمان یبوست استفاده کرد و از عوارض جانبی مسهلها مثل ناسازگاری مزاجی، وابستگی، تحریک شدید روده، گشادی کولون، دل پیچه و استفراغ در امان بود.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از ایلنا، تاریخ انتشار: ۴آبان ۱۳۹۹، کد خبر: ۹۸۵۷۲۳، ilna.news