پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۸۳۳۵
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۶
یک پژوهشگر ارشد مسائل منطقه ضمن تشریح آخرین وضعیت درگیری‌ها در قره‌باغ اظهار کرد: به نظر می‌رسد هر دو بازیگر یعنی آذربایجان و ارمنستان هنوز برای آتش بس اقناع نشده‌اند و هر کدام از طرفین از وضعیت موجود رضایت کامل ندارند.
شعار سال: فرزاد رمضانی بونش در خصوص آخرین تحولات قره‌باغ و این‌که مجددا آتش بس از سوی طرفین نقض شده است، گفت: طی یک ماهی که از درگیری در منطقه قره‌باغ می‌گذرد باید این مقطع را دوره نوینی از جنگ بین آذربایجان و ارمنستان بر سر مساله‌ی قره باغ دانست، در واقع این بحران بعد از دهه ۹۰ پرحجم‌ترین بحران بین دو کشور است.

وی تصریح کرد: در این شرایط آنچه مشخص است این‌که به نظر می‌رسد هم جمهوری آذربایجان و هم نیرو‌های ارمنستان و قره‌باغی از وضعیت موجود رضایت کامل ندارند. آذربایجان تصورش این بود که با حمایت دیپلماتیک و سیاسی ترکیه و تلاش‌های زیادی که انجام داده بتواند از نظر سرزمینی مناطق بیشتری را از دست نیرو‌های ارمنی آزاد کند و آن‌ها را به آذربایجان برگرداند با توجه به این‌که موفقیت حداقلی به دست آورده معتقد است با وضعیت کنونی این توانایی وجود دارد که بخش‌های مهم‌تری را از دست نیرو‌های ارمنستان خارج کند.

این پژوهشگر ارشد منطقه همچنین بیان کرد: بنابراین در هرگونه مذاکره صلح آذربایجان از این اهرم استفاده می‌کند. اما از سوی دیگر به نظر می‌رسد در معادله آذربایجان و ارمنستان تعداد بازیگران منطقه‌ای به نفع ارمنستان باشد. در واقع طی یک ماه گذشته بخش‌های زیادی از جنوب منطقه قره باغ و همچنین بخش‌هایی از شمال به دست نیرو‌های آذربایجان افتاده و ظاهرا نیرو‌های ارمنی از این موضوع ناراضی هستند.

رمضانی بونش در ادامه اظهار کرد: معتقدم ظاهرا هر دو بازیگر یعنی جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای آتش بس هنوز اقناع نشده‌اند و برخی از بازیگران یا گروه‌هایی هستند که ممکن است همخوانی کامل با نیرو‌های باکو برای پذیرش آتش بس نداشته باشند به ویژه ترکیه که طی این مدت تلاش‌های زیادی انجام داد و به نظر می‌رسد آنان بیشتر از نیرو‌های آذربایجان مایل هستند که به جنگ و فشار بیشتر به نیرو‌های ارمنی وارد کنند. این وضعیت موجب شده تا در هفته‌های اخیر تداوم بحران و نقض آتش بس را شاهد باشیم.
 
استقبال برای حضور ایران به عنوان یک میانجی‌گر از سوی ارمنستان 

وی در رابطه با نقش و اثرگذاری گروه مینسک در حل بحران قره‌باغ گفت: طی سه دهه گذشته گروه مینسک نتوانسته به راه‌حل جامعی برای مساله‌ی قره‌باغ دست یابد. این موضوع از سوی بسیاری از جریانات آذربایجان و ترکیه مطرح بوده که تداوم رویکرد کنونی به نفع ارمنستان و تثبیت شرایط نیز به نفع آن‌ها خواهد بود لذا در چنین شرایطی آذربایجان تمایل دارد فرمول جدیدی را به کار بگیرد.

این کارشناس ارشد مسائل منطقه همچنین بیان کرد: به نظر می‌رسد جمهوری آذربایجان حضور ترکیه را شرط مهم برای هرگونه میانجیگری و حتی هنوز در گروه مینسک مدنظر دارد و ارمنی‌ها هم چندان مایل به پذیرش آن‌ها نیستند. البته تداوم تنش‌ها بعد از نسل‌کشی ارامنه همچنان سایه خودش را به روابط ارمنستان و ترکیه گسترده است.

وی ادامه داد: علاوه بر این باید گفت حضور روسیه به عنوان بازیگر مهم در قفقاز جنوبی به گونه‌ای بوده که هرچند تلاش کرده این تلقی ایجاد نشود که مسکو از ارمنستان حمایت می‌کند، اما این رویکرد مسکو چندان با منافع باکو در قره‌باغ همخوان نیست.

رمضانی بونش همچنین بیان کرد: حضور ایران به عنوان بازیگر مهم و یک میانجی‌گر با استقبال بیشتری از سوی ارمنستان مواجه است، اما به نظر نمی‌رسد باکو چندان نگاه مثبتی به حضور و میانجی‌گری در این مساله داشته باشد. از نظر باکو، ترکیه با توجه به پیوند‌های گوناگون طائفه‌ای با آذربایجان و حمایت‌های همه‌جانبه‌ای که از این بحران داشته می‌تواند در هرگونه مذاکره‌ای حضور داشته باشد.


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: ۶آبان ۱۳۹۹، کد خبر:۹۹۰۸۰۶۰۲۹۵۹، isna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۶
0
0
هرچي كه هست ايران بايد با حفظ امنيت مرز هاي خودش اين مساله رو كنار بذاره تا خودشون با هم حل كنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۶
0
0
هرچي زودتر بايد اين مناقشات به پايان برسه و دست تركيه از درگيري ها در اين منطقه كوتاه بشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۶
0
0
قره باغ يك بهانه بود توسط اسرائيلي ها براي ناامن تر كردن مرز هاي شمال غربي ما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۶
0
0
آخه تا کی قراره این دو کشور به جنگ های بچگانه خودشون تو این عصر ادامه بدن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۶
0
0
به نظر منم ایران نیاز نیست تا در مناقشات قره باغ دخالتی کنه چون خودمون کار زیاد داریم واقعا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
0
0
امیدوارم این مناقشه هرچی که هست به هرعلتی که هست تموم بشه برای مردم خدا افرین نگرانم
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین