پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۸۵
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۰
روزنامه آراز آذربایجان در شماره روز شنبه خود، ابعاد مختلف راه اندازی مرکز مطالعات تجاری آذربایجان غربی در عراق را بررسی کرده است.

شعار سال: در این مطلب می خوانیم: به نظر می رسد که می توان با حذف قوانین دست و پاگیر تجاری زمینه بهبود وضعیت در حوزه تجارت خارجی استان آذربایجان غربی را فراهم کرد. چرا که این استان موقعیت فوق العاده جغرافیایی بدلیل قرار گرفتن در مسیر ترانزیت کالا به ترکیه و عراق را دارد.

سال گذشته با توجه به ظرفیت های مناسب استان آذربایجان غربی، یک میلیارد دلار صادرات از استان شده است و با برنامه ریزی های انجام شده، امسال میزان صادرات سازمان صنعت، معدن و تجارت به بیش از این مقدار می رسد.

مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی همچنین چندی پیش اعلام کردند که امید می رود با ایجاد زیرساخت های لازم و ایجاد دهکده لوجستیک، گام های اساسی در زمینه توسعه اقتصاد، صنعت و معدن برداشته شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفته است که امسال صادرات آذربایجان غربی به بیش از یک میلیارد دلار می رسد و باید در چند ماه باقی مانده به پایان سال با تلاش بیشتر میزان صادرات استان در حوزههای مختلف افزایش یابد.

این در حالی است که صادرات محصولات کشاورزی استان آذربایجان غربی به دلیل قطب کشاورزی بودن استان و موقعیت بسیار استراتژیک آن اهمیت فوق العاده ای دارد و باید کاربو ترمینال در فرودگاه ارومیه راهاندازی شود تا شرایط صادرات محصولات کشاورزی بهتر فراهم شود.

به نظر می رسد باید تدبیری اندیشیده شود تا مرکز مطالعات تجاری استان آذربایجان غربی در کشور عراق تأسیس شود و تحقق این مهم نیازمند 20 هزار دلار هزینه در ماه است.

شرایط اقتصادی استان آذربایجان غربی ایجاب می کند که دولت عنایت ویژه ای نسبت به تولید کنندگان و همچنین صادرکنندگان داشته باشد. چرا که در حال حاضر وضعیت موجود اقتصادی، نوسانات ارز و سایر گرفتاری های بازار موجب شده تا صادرات با مشکلات عدیده ای مواجه شود و در صورت عدم رفع مشکل، بسیاری از بازارهای بزرگ از جمله ترکیه و عراق که روی آن سرمایه گذاری شده ، به مرور از دست رود.از سوی دیگر علاوه بر مشکلات خارجی، برخی مسائل داخلی و تصمیمات غیر کارشناسی باعث شده تا تولید به وسیله قوانین و مقررات متنوع داخلی سخت شود و این اتفاق در بلند مدت ضربه مهلکی به اقتصاد خواهد زد.

در چنین شرایطی خریداران عمده خارجی که به دنبال یک تجارت بی دردسر، تحویل به موقع کالا به راحتی رقبایی مانند ترکیه را جایگزین استان ما می کنند و بازاری که به سختی به دست آمده است، به راحتی از دست می رود.

ابلاغ یک بخشنامه غیر کارشناسی و اعمال محدودیت یا ممنوعیت برای صادرات یک کالا، به فوریت سهم ما از یک بازار را در اختیار رقبا قرار می دهد.

ما به کشورهایی مانند ژاپن، مالزی، استرالیا، روسیه، اوکراین، عربستان، ایتالیا، آلمان، اتریش و حتی چین صادرات داریم ، باید توجه داشت که نفوذ در برخی از این بازارها مانند ژاپن و چین کاری بسیار دشوار و زمان بر بوده است. ایران پتانسیل بسیار بالایی در صنعت نساجی دارد ، حالا شما تصور کنید اگر موانع تولید برداشته شود، تولیدکنندگان با چه توانی می توانند در بازارهای بین المللی حضور یابند.

برای باقی ماندن در بازارهای دشوار جهانی برنامه حضور قدرتمند در نمایشگاه های برتر فرش و کفپوش دنیا را دنبال می کنیم. یکی از حمایت های دولتی بحث جوایز صادراتی است که با وجود اینکه اندک است، اما همان هم پرداخت نمی شود. در اکثر نقاط دنیا برای حمایت از صادرات هزینه های شرکت در نمایشگاه های بین المللی تا حد زیادی توسط دولت تامین می شود. مثلاً در ترکیه دولت 50 درصد همه هزینه های شرکت در نمایشگاه، تبلیغات خارجی، هزینه سفر و حتی هزینه چاپ کاتالوگ ها را هم پرداخت می کند.

در حال حاضر در بازارهای بین المللی با رقابت بسیار ناعادلانه ای روبرو هستیم و براساس اهداف کمّی پیش بینی شده، صادرات کالاهای غیرنفتی در برنامه پنجم توسعه باید به رقم 80 میلیارد دلار برسد و برای رسیدن به هدف باید صادرات بیش از گذشته حمایت شود.

این در حالی است که آذربایجان غربی با داشتن حدود یک هزار کیلومتر مرز مشترک با سه کشور ترکیه، جمهوری آذربایجان و عراق از مزیت بالای توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی بهره می برد که در این بین توجه به زمینه های تولید کالاها و محصولات کشاورزی استان از جایگاه خاصی در توسعه صادرات آذربایجان غربی برخوردار است.

کارشناسان اقتصادی ایجاد زمینه های لازم برای توسعه صادرات غیرنفتی را از اولویت های استان عنوان می کنند و معتقدند که دستگاه های اجرایی نیز باید برای حل مسائل و مشکلات موجود در گمرک های استان باید همکاری لازم را داشته باشند.

زیرساخت های فیزیکی دیگر نظیر راه، تجهیزات و وسایل حمل و نقل، تاسیسات گمرکی در کنار قوانین و مقررات سهل و آسان برای صادرات از زمینه هایی هستند که به اعتقاد فعالان اقتصادی می توانند در گسترش فضای تجاری و اقتصادی با کشورهای همجوار تاثیر داشته باشند.

این در حالی است که تخلیه و بارگیری مجدد کالا مهم ترین مشکل صادرات است که این امر سبب پایین آمدن کیفیت کالا و بالا رفتن هزینه تمام شده کالاهای صادراتی می شود. البته در صورتی که صادرات کالا به صورت مستقیم از مبداء به مقصد انجام شود در کیفیت کالا تاثیر میگذارد و از ضایعات جلوگیری می کند.این در حالی است که 52 درصد کل صادرات گمرکات آذربایجان غربی در سال گذشته به کشورهای خارجی، به کشور عراق اختصاص داشت و در این مدت بیشترین میزان صادرات به کشور عراق با حجمی معادل یک میلیون و 56 هزار و 728 تن کالا و به ارزش دلاری 205 میلیون و 505 هزار دلار به کشور عراق صادر شده است.

با اندكي اضافه و تلخيص برگرفته از وب سایت خبرگزاری ايرنا، تاریخ انتشار: 31 مرداد 1394، کد مطلب: 81728978 (4830899):www. irna.ir


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین