پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۵۶۷
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۳
نیویورک تایمز گزارش داد: افزایش تلفات نیروهای امنیتی افغانستان منجر به عدم توانایی این نیروها در میادین نبرد شده و زنگ خطری را در میان مقامات رده بالای دولت و حامیان غربی آن از جمله ایالات متحده به صدا درآورده است.

شعار سال: شماری از نیروهای امنیتی افغانستان در منطقه «چاه انجیر» ولایت هلمند پس از گذاشتن اسلحه‌شان به زمین از سوی طالبان قتل عام شدند.

این سربازان پس از آن که در محاصره طالبان قرار گرفتند و هیچ کمکی دریافت نکردند فکر کردند که گفت و گو با طالبان و گذاشتن اسلحه به زمین بهترین گزینه برای زنده ماندن است.

یک مقام ارشد امنیتی افغانستان گفته است: این حادثه یکی از بدترین قتل عام نیروهای امنیتی افغانستان در جنگ طولانی فراموش شده دراین کشور بوده است، دراین حادثه حدود 100 نیروی امنیتی افغانستان ازسوی طالبان که از هر طرف هجوم برده بودند به قتل رسیدند.

نیویورک تایمز نوشت: این قتل عام که در نزدیکی شهر لشکرگاه مرکز ولایت هلمند رخ داده ، نشانه دهنده یک بحران رو به رشد در میان نیروهای مسلح افغانستان است.

این نیروها متحمل تلفات زیادی از سوی گروه شورشی طالبان شده و سبب افزایش مشکلات در احیا و استخدام نیروهای امنیتی افغانستان شده است.

یک مقام ارشد امنیتی افغانستان که لیست تلفات نیروهای امنیتی افغانستان را مشاهده کرده به نیویورک تایمز گفته است که از ماه مارس تا ماه آگوست سال جاری میلادی 4500 سرباز امنیتی افغانستان کشته شده و حدود 8 هزار نفر دیگر زخمی شده اند.

به گفته این مقام ارشد امنیتی افغانستان در ماه آگوست ارتش و پلیس ملی افغانستان بیشترین تلفات را متحمل شده اند وحدود 2800 تن این نیروها کشته و زخمی شده است.

به گفته این مقام های افغانستانی افزایش تلفات در میان نیروهای امنیتی افغانستان و سبب عدم توانایی این نیروها در میادین نبرد شده و زنگ خطری را در میان مقامات رده بالا دولت افغانستان و همچنین حامیان غربی آن، از جمله ایالات متحده ایجاد کرده است.

شکست در استخدام نیروهای جدید

اکنون چندین ماه است که پلیس و ارتش ملی افغانستان برای رسیدن به همان اهداف روند استخدام تازه با شکست مواجه شده است.

با این حال ارتش افغانستان هنوز هم همان روند تعادل مثبت روند استخدامش را حفظ کرده است اما به نظر میرسد که پلیس افغانستان با مشکلات جدی دراین روند مواجه است.

رقم متوسط تلفات دربین نیروهای پلیس 2 تا 4 برابر نسبت به استخدام این نیروها می باشد، و گفته میشود که تا آخر سال جاری رقم این نیروها به 10 هزار نفر کاهش یابد.

به طور نمونه در ماه آگوست شمار کسانیکه تازه در پلیس استخدام شده به 650 نفر میرسد اما در همین ماه شمار کشته شدگان،بازداشتی ها و یا ترک وظیفه در بین این نیروها به 1300 تن می رسد.

«هارون چخانسوری» سخنگوی اشرف غنی به نیویورک تایمز گفته که علاوه بر تلفات درمیان نیروهای امنیتی افغانستان روند استخدام این نیروها یکنواخت و به حالت عادی به پیش میرود و این روند هنوز با ثبات و مستحکم است.

نیویورک تایمز نوشت: اما مقامات نظامی غربی میگویند که در فصل جنگی فعلی تعداد استخدام دربین نیروهای امنیتی افغانستان با نوساناتی همراه بوده است و جنگ دراین کشور در فصل سرد کاهش می یابد اما در فصل بهار و تابستان افزایش پیدا می کند.

به گفته این مقام های غربی درحقیقت دیگر فصل جنگی در افغانستان یک روند متعارف را به خود گرفته و با موج شدید نبردها در تمام فصل در این کشور به نیروهای امنیتی افغانستان فرصت را نداده تا به خود بیایند و تجدید قوا کنند.

این وضعیت سال قبل به خوبی در هلمند قابل مشاهده بود و ادامه درگیری ها دراین ولایت نیروهای ارتش این کشور را به شدت برای استخدام نیروی تازه نفس اسیب پذیر ساخته بود.

حتی این نیروها در ولایت هلمند که در فصل سرمای سال گذشته برای آموزش مجدد فرستاده شده بودند به سرعت دوباره به میدان ها نبرد بازگردانده شدند.

ضعف رهبری، فساد اداری

«کریستوفر کولیندا» یک فرمانده پیشین نیروهای آمریکایی که اکنون در حال نوشتن یک گزارش از آنچه در افغانستان آموخته برای اداره بازرسی ویژه آمریکا درامور بازسازی افغانستان است میگوید که بیشتر مشکلات درمیان نیروهای امنیتی افغانستان ضعف رهبری، فساد اداری است واین نیروها بیشتر متضرر شده و روحیه جنگی شان را ازدست داده اند.

وی می گوید که من این استدلال را قبول ندارم که رقم تلفات در بین نیروهای امنیتی افغانستان ناپایدار است، من تجربه جنگ در کنار این نیروها را دارم، اما اگر نیروهای امنیتی افغان به گونه اساسی رهبری شوند آنها به خوبی از پس هرگونه مشکلات برمی آیند و حاضر به تحمل فداکاری های زیادی هستند.

نیویورک تایمز نوشت: نگرانی های اصلی این است که مردم در افغانستان دیگر نسبت به رهبران دولت بی باور شده و آماده نیستند که خودشان را به خاطر این رهبران به خطر بیاندازند و در خطر نبرد قرار گیرند. گزارش ها درباره روحیه ضعیف در میان نیروهای امنیتی و روند کاهش در استخدام این نیروها نگران کننده است.

درحالی که دولت وحدت ملی به رهبری اشرف غنی در تلاش ایجاد اصلاحات در میان نیروهای امنیتی افغانستان است اما بیشتر اشرف غنی مشغول چانه زنی و اختلافهای سیاسی با عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه است و ایجاد اصلاحات در صفوف این نیروها را تحت الشعاع قرار داده است.

اختلاف سران دولت وحدت ملی

«عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان که بخشی اصلی از بدنه حکومت به شمار میرود بارها با اشرف غنی روی بعضی مسایل باهم اختلاف پیدا کرده اند و حتی این اختلاف ها درسطح عمومی رسیده است.

در کنار دیگر اختلاف ها یکی از اختلاف ها بین هر دو رهبر دولت وحدت ملی چگونگی ایجاد اصلاحات در سیستم انتخاباتی بوده است که سبب بی احساسی در بین مردم شده و هر 2 رهبر را از همان اهداف اصلیشان منحرف ساخته است.

پاکستان و حمایت مالی شبه نظامیان

چخانسوری شدت گرفتن نبردها درماه اخیر را می پذیرد اما می گوید که گروههای شورشی حمایت های مالی و لجستیکی شان را پاکستان به دست می اورند و اسلام اباد را متهم به جنگ نیابتی وان هم از طریق گروه طالبان در افغانستان می کند.

چخانسوری می گوید که ما شواهد کافی دراین زمینه داریم، به طور نمونه شدت گرفتن نبردها در ارزگان و قندوز است و گروههای شورشی در این ولایات با همکاری ژنرالال ها و جنگجویان خارجی دست به حملات تهاجمی میزنند.

وی می گوید: این گروه از بیرون افغانستان منابع مالی و تسلیحاتی شان را به دست می آورند. جنگ افغانستان در بیرون از مرزهای این کشور توسط کارشناسان نظامی مدیریت میشود و این مسئله خیلی واضح است.

در هفته های گذشته نبردها در ولایت ناآرام هلمند به ویژه در اطراف لشکرگاه مرکز این ولایت شدت گرفته است و شورشیان در تلاش نزدیک شدن به این شهر هستند و نیروهای کماندوی افغانستان مشغول نبرد و دفع این حملات هستند

این گزارش می افزاید: هم چنین بعضی کارشناسان بر این باروند که استفاده بیش از حد نیروهای ویژه یا همان کماندوی افغانستان در نبردهای فعلی این کشور سبب ناکارامدی این نیروها در افغانستان خواهند شد.

ازسویی هم «شیرمحمد آخندزاده» سناتور قدرتمند ولایت هلمند می گوید که نیروهای ارتش و پلیس افغانستان حدود 300 نیروی امنیتی را درمنطقه چاه انجیر به حال خودشان رها کرده بودند و این نیروها درمحاصره قرار داشتند و بارها خواستار کمک های هوایی شده بودند اما هیچ کسی به این درخواست های آنان توجه نکرد.

آخندزاده می افزاید: حدود 100 تن که بیشترشان پلیس و نیروهای سرحدی بودند کشته شدند و این منطقه به دست طالبان سقوط کرد.

حکومت دیگر نیروهای امنیتی از جمله کسانی که به منظور حفاظت از مرزها در دیگر نقاط گماشته شده بودند را برای ایجاد یک کمربند امنیتی در اطراف شهرلشکرگاه جابجا کرد.

قتل عام ناجوانمردانه سربازان در چاه انجیر

ازسویی هم شماری از مقام های ارشد امنیتی در جلسات خصوصی تائید کرده اند که حدود 100 نیرو در چاه انجیر کشته شده اند اما بعضی از این مقام ها شمار این کشته شدگان را 200 نفر خوانده اند اما سخنگویان وزارت دفاع و کشور به شدت این گفته ها را رد کرده اند.

الله داد یک فرمانده نیروهای 30 نفری پلیس که در نزدیکی چاه انجیر موقعیت داشته می گوید که طالبان این نیروها را برای چند روز در محاصره قرار داشتند و زمینه عبور و مرور را برای این نیروها دشوار ساخته بود.

وی می افزاید که درنهایت این سربازان مجبور به شروع مذاکره با طالبان شدند و طالبان در مقابل به آن ها وعده داده بود که درصورت گذاشتن اسلحه شان به زمین راه را برای انها آزاد می سازد تا آنها خودشان را به لشکر گاه برسانند.

این فرمانده پلیس می افزاید ساعت 2:30 شب سه شنبه زمانیکه این نیروها شروع به عقب نشینی می کنند طالبان برخلاف وعده قبلی شان بر این نیروها حمله ور شده آنها را قتل عام می کنند.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار 24 مهر 95 ، کد مطلب: 13950724000100:www.farsnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین