پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۶۸۳۰
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۷
رییس شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه نماینده سازمان ملل در امور یمن در حال وضعیت‌سنجی منطقه است، گفت: ادراک مقامات عربستان و امارات درباره بی‌فایده بودن جنگ در یمن مهم است. آن‌ها باید بدانند که این جنگ اتلاف سرمایه است و باید در فضای جدید دست از کشتار در یمن بردارند.
شعار سال: «سیدکمال خرازی» با اشاره به حضور مارتین گریفیتس، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن در تهران و گفتگو‌های وی با مقامات ایران گفت: گریفیتس احساس می‌کند شرایط جدیدی ایجاد شده  و می‌تواند وظیفه خود را به عنوان نماینده سازمان ملل در امور یمن ایفا کند.

رییس شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به جنگ یمن گفت: بی‌فایده بودن این جنگ بعد از ۶ سال برهمه ثابت شده و سعودی‌ها به این نتیجه رسیدند که این بحران راه حل نظامی ندارد.

 وی با بیان اینکه مسائل انسانی جنگ یمن فاجعه آمیز است، افزود: روزانه تعداد زیادی انسان بی‌گناه در یمن کشته و زخمی می‌شوند با این حال همچنان عملیات نظامی عربستان و امارات  در یمن ادامه دارد.

رییس شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه آمریکایی‌ها با شروع دولت جوبایدن موضع جدیدی گرفتند و می‌خواهند به جنگ یمن پایان دهند، گفت: آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها در موضوع یمن شریک جرم هستند با این حال اگر آن‌ها صادق باشند و با قطع ارسال سلاح وهمکاری اطلاعاتی با عربستان در موضوع یمن سیاست خود را تغییر دهند این موضوع یک تحول مثبت است وگریفیتس هم این شرایط را مثبت می‌داند و با سفر به تهران وعربستان به دنبال وضعیت‌سنجی منطقه برای حل این بحران است.

وی بیان داشت: ادراک مقامات عربستانی و اماراتی برای بی‌فایده بودن جنگ در یمن مهم است، آن‌ها باید بدانند این جنگ اتلاف سرمایه و جنایت علیه بشریت است و در فضای جدید دست از کشتار در یمن بردارند.

خرازی گفت: نماینده سازمان ملل در امور یمن طرح آتش‌بس، ارسال کمک‌های انسانی و در نهایت گفتگو‌های سیاسی را برای حل این بحران پیشنهاد می‌کند، البته مسائل انسانی و رفع محاصره یمن در اولویت است و رفع محاصره سبب می‌شود کشور‌ها بتوانند کمک‌های انسانی خود را به یمن ارسال کنند.

وزیر پیشین امور خارجه گفت: ایران با توجه به محاصره نتوانست کمک‌های انسانی برای مردم یمن ارسال کند و تنها ۳۰ تن مواد دارویی و پزشکی در شرایط کرونایی برای یمن ارسال کرد. شرایط در این کشور بسیار تاسف‌بار است وامیدواریم گریفیتس بتواند با توجه به شرایط جدید در راستای پایان دادن به این بحران گام بردارد.  

خرازی با تبیین مواضع جمهوری اسلامی در مورد یمن گفت:  قطع همکاری و عدم ارسال سلاح آمریکایی‌ها به منطقه مقدمه‌ای برای پایان دادن به بحران یمن است برای اینکه یمنی‌ها بتوانند با مذاکره و گفتگو درباره‌آینده سیاسی خود تصمیم گیری کنند.

وی با اشاره به دیدار خود با گریفیتس افزود: در دیدار با نماینده سازمان ملل در امور یمن  به او گفتم حوثی‌ها چیزی فراتر از حق ذاتی خود نمی‌خواهند. آن‌ها می‌خواهند به نسبت جمعیت و قدرت در حکومت آینده سهیم باشند و این حکومت هم از طریق مذاکرات یمنی - یمنی و بدون دخالت کشور‌های خارجی باشد.

رییس شورای راهبردی روابط خارجی خاطرنشان کرد: وظیفه سازمان ملل فراهم کردن بستر مذاکرات یمنی- یمنی است تا مردم این کشور نسبت به آینده  خود تصمیم بگیرند و ما حاضریم هر گونه کمکی را در این فرایند انجام دهیم.  

وی در پاسخ به سوال اینکه آیا سعودی‌ها اراده‌ای برای پایان جنگ در یمن با توجه به شرایط جدید دارند، گفت: باید ببینیم عکس العمل سعودی‌ها چیست. فضای متفاوتی ایجاد شده و اتفاقا من به نماینده سازمان ملل در امور یمن گفتم باید در سفرتان به عربستان موضع سعودی‌ها را در نظر داشته باشید که آیا آمادگی برای تغییر رویه خود دارند یا خیر.

خرازی اضافه کرد: باید صبر کرد ومنتظر ماند تا ببینیم عکس العمل سعودی‌ها نسبت به تلاش‌های جدید چیست و طبیعتا زمان این نتیجه را مشخص خواهد کرد.

آمریکایی‌ها با تحریم برجام را به این روز انداختند

خرازی همچنین بیانات رهبر انقلاب در مورد مساله برجام و رفع تحریم‌ها را بسیاردقیق و مناسب عنوان کرد و گفت: اگر قرار باشد آمریکایی‌ها بدون اینکه تحریم را بردارند، بخواهند وارد برجام شوند و یا گفت و گویی انجام شود طبیعتا میدانی برای چانه زدن و باج‌خواهی آن‌ها فراهم می‌شود.

 وی ادامه داد: آمریکایی‌ها با اعمال تحریم‌ها برجام را به این روز انداختند بنابراین در درجه اول باید تحریم‌ها را بردارند و به شرایط قبل از شروع تحریم برگردند و آن وقت می‌توانند به برجام بیایند و ما بعد از آن تعهدات خود را اجرا خواهیم کرد.

رییس شورای راهبردی روابط خارجی خاطرنشان کرد: ما عجله‌ای برای این کارنداریم. سیاست ما خوداتکایی است و مردم ایران آمادگی پذیرش ذلت را ندارند. لازمه عزت کشور این است که بر اساس این موضع آن‌ها برگردند تا ایران هم در قبال برگشت آن‌ها به تعهدات خود برگردد و گرنه میدانی برای باج‌خواهی پیدا می‌شود که مصلحت کشور دراین نیست.

خرازی یادآورشد: موضع ما در برجام مشخص است و آمریکایی‌ها باید موضع خود را نسبت به این مساله مشخص کنند تا زمینه برای بازگشت به برجام فراهم شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص. اضافات برگرفته از ایرنا، تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۹۹، کد خبر: ۸۴۲۲۲۵۴۹، irna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین