پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۴۰۵۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۸

کدام خوراکی‌ها را در بهار نخوریم؟

حامد کیمیاگر ضمن معرفی مواد غذایی مفید در فصل بهار طی هشداری به مردم گفت: مصرف نوشیدنی‌های گازدار و سوسیس به دلیل اینکه به دستگاه گوارش آسیب می‌رسانند و باکتری‌های مفید بدن را از بین می‌برند، مضر و زیان آور است پس از مصرف آن‌ها باید به صورت جدی خودداری شود.
شعار سال: فصل بهار از نظر گرمی و سردی، تری و خشکی در اعتدال است و هیچ‌یک از وضعیت‌های فوق غلبه ندارد با این وجود طب سنتی اسلامی، طب آیورودیک و طب سنتی چینی همگی بر پاک سازی بدن از مواد زائدی که از خوردن غذا‌های انرژی‌زا و گرم در فصل زمستان ایجاد شده‌اند و با گرم شدن تدریجی هوا در بهار و تابستان تبدیل به سموم و مواد شدیداً مضر می‌شوند، تاکید دارند به همین منظور برای لذت بردن از طراوت بهاری و جلوگیری از سستی و افزایش غلظت خون، پیش رفتن به سمت یک رژیم غذایی سبک را توصیه می‌کنند، اما شاید برای شما هم سوال باشد که در این فصل به ویژه در ایام نوروز که وقت بیشتری برای استراحت و رسیدن به خودمان و بدنمان داریم باید چه مواد غذایی را استفاده کنیم؟

حامد کیمیاگر، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با تاکید بر اینکه در فصل بهار باید غذا‌های سبک مصرف کرد، گفت: در فصل بهار باید از غذا‌های سبک و زود هضم استفاده شود و افراد از خوردن غذا‌های سنگین خودداری کنند چرا که این فصل برای کاهش وزن فصل خوبی است پس باید غذا‌های سبک خورد تا بتوان از شر چربی‌های اضافه خلاص شد حتی پیشنهاد می‌شود برای پاکسازی کبد نیز افراد گاهی در این فصل روزه بگیرند.
 
هر فرد در فصل بهار و در روز باید سه بار از غذا‌های گیاهی استفاده کند

او افزود: برای اینکه بدن در فصل بهار بتواند ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم را به دست آورد، بهتر است بیشتر از سبزیجات و میوه‌ها استفاده شود چرا که مصرف میوه‌ها و سبزیجات هر فصل در همان فصل می‌تواند بیش از پیش مفید باشد و به پاکسازی بدن از سموم تجمع یافته کمک کند همچنین مصرف سبزیجات باعث می‌شود افراد کاهش وزن داشته باشند، زیرا با خوردن سبزیجات، احساس سیری بیشتری حس می‌شود بنابراین میل به غذا خوردن کمتر می‌شود به طور کلی هر فرد در فصل بهار و در روز باید سه بار از غذا‌های گیاهی مثل میوه و سبزیجات استفاده کند.

کیمیاگر با تاکید بر مصرف غذا‌های گرم تصریح کرد: کالری غذا‌های پخته شده نسبت به غذا‌های خام و خشک کمتر است پس بهتر است افراد در فصل زیبای بهار به خوردن غذا‌های گرم روی بیاورند مثلاً یک کاسه عدسی پخته شده برای صبحانه بسیار مفید است و باعث می‌شود از ریزه خواری جلوگیری شود.

این متخصص تغذیه مصرف شکلات و چای سبز را پیشنهاد کرد و گفت: پیشنهاد می‌شود افراد به جای مصرف نوشیدنی‌های مضر مانند نوشابه که دارای شکر فراوانی است، چای سبز و آب فراوان بنوشند چرا که یک لیوان چای سبز، هیچ کالری را به بدن اضافه نمی‌کند و اتفاقا ماده‌ای به نام «کتچین» در چای سبز وجود دارد که دارای خواص ضد التهابی و ضد سرطانی است، به کسانی هم که طعم چای سبز را دوست ندارند توصیه می‌کنم یک لیوان چای سبز طعم دار، مثلاً با طعم گلابی و البته خیلی خنک را در یک ظهر داغ بهاری بنوشند.

او ادامه داد: شکلات با درصد زیاد کاکائو حاوی منیزیم، پتاسیم و آهن است و میزان سروتونین را افزایش می‌دهد پس با خوردن یک تکه شکلات علاوه بر کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی، فشارخون و حتی دیابت و در کل افزایش سلامتی، می‌توان شادتر زندگی و اشتهای کاذب را سرکوب کرد.
 
فصل بهار مزاج معتدل مایل به گرمی و تری دارد

کیمیاگر در ادامه به مصرف میان وعده و نوشیدنی‌هایی که در بهار مناسب است اشاره کرد و گفت: در فصل بهار برای حذف سموم تجمع یافته و مواد هضم نشده در بدن، چای زنجبیل تازه و داغ، شربت‌های لیمو، نارنج، آلبالو، به، غوره، انار، سکنجبین، کاسنی و زرشک پیشنهاد می‌شود همچنین برای میان وعده بهتر است افراد تنقلات گرم مانند گردو و انواع شیرینی‌ها را مصرف نکنند بلکه از میوه‌های تازه مثل زردآلو، انجیر، انگور، آلو، انواع توت‌ها به همراه بادام خام و فرنی، تمر هندی ترش یا شیرین، کاهو یا سکنجبین استفاده کنند.

این متخصص تغذیه در پاسخ به این سوال که در فصل بهار چه مواد غذایی را نباید مصرف کرد؟ افزود: مصرف نوشیدنی‌های گازدار به دستگاه گوارش آسیب می‌رساند، زیرا اسید فسفریک و قند تصفیه شده آن منجر به کشته شدن باکتری‌های خوب روده و سوزش معده می‌شود و بسیار چاق کننده است پس باید از مصرف نوشابه خودداری شود همچنین سوسیس‌ها حاوی نیترات هستند و باعث کشتن باکتری مفید در دستگاه گوارش می‌شوند و ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهند پس از مصرف آن‌ها نیز باید خودداری شود.

او در ادامه گفت: باتوجه به اینکه فصل بهار مزاج معتدل مایل به گرمی و تری دارد، در این فصل باید از مصرف غذا‌هایی با مزاج گرم و‌تر که موجب تشدید مزاج فصل می‌شوند، پرهیز شود.

کیمیاگر در پایان تاکید کرد: افراد باید در فصل بهار برای کمک به پاکسازی کبد از غذا‌های با طبع گرم، تلخ و به ویژه شور اجتناب کنند همچنین بهتر است گوشت قرمز کمتری مصرف شود و غذا‌هایی که هم طبخ می‌شود چرب و تند نباشند.


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۴۰۰، کد خبر: ۱۱۵۰۸۱۶، borna.news
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
0
0
اطلاعات خوبی بود که میشه نهایت استفاده رو برد
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین