شعار سال: در حالیکه شیوع بیماری کرونا موجب شد تا بسیاری از مردم استفاده از خودروی شخصی را برای تردد و مسافرت انتخاب کنند شاهد هستیم که واحدهای صنفی مسافربری و مسافربران متحمل خسارت ۱۰۰ درصدی شده اند. به دلیل کاهش مسافرت ها، استفاده از خودروی شخصی، تعطیلی مدارس و دانشگاهها و... اکثر کارگران و کارکنان مسافربریها به زیر خط فقر رفته اند و بسیاری دیگر نیز با کمترین ظرفیت ممکن به فعالیت ادامه میدهند.
گلایه واحدهای مسافربری در بحبوحه بحران کرونا این است که دولت هیچ گونه حمایتی از آنها نکرده و سازمان امور مالیاتی هم دست از سر این صنف برنمی دارد.
به گفته رئیس اتحادیه مسافربری استان تهران بیش از ۶۰ درصد از کارگران در این بخش به زیر خط فقر سقوط کرده اند و در شرایط سخت زندگی خود را میگذرانند. به گفته کارگران این صنف آنها توان جبران هزینههای زندگی را ندارند چه رسد به اینکه مالیات اضافه بپردازند.
فعالان این صنف بر این باورند که در تمام دنیا به اصناف کمک میشود. مالیات شغلی رانندهها رقم ناچیزی است یعنی کسی که راننده اتوبوس یا مینی بوس است، سالیانه یک مالیات ناچیزی برایش در نظر میگیرند، از سازمان امور مالیاتی تقاضا کردیم که این رقم را از رانندگان دریافت نکنند. حمل و نقل شاهرگ حیاتی هر مملکتی است به طور مثال در سیستان و بلوچستان مشغول کاشت هندوانه هستند و در تهران هندوانه را، مصرف میکنیم یعنی این بار توسط کامیون منتقل میشود و کامیونی که قبلا لاستیک را ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان خریداری میکرد و اکنون ۱۵ تا ۱۷ میلیون تومان هزینه لاستیک میدهد ناچارا باری که از شهرهای جنوبی وارد تهران میشود نیز با قیمتی گرانتر به دست مصرف کننده میرسد.

علی انصافی، رئیس اتحادیه مسافربری استان تهران در رابطه با وضعیت گفت: با توجه به افزایش تمام هزینهها باید فکری به حال فعالان این صنف شود. هر سال با رشد ۴۰ درصدی هزینه کارگران و کارکنان واحدهای مسافربری روبرو هستیم و این در حالی است که از سال گذشته تاکنون این صنف درآمد چندانی نداشته است.
انصافی افزود: با شروع بحران کرونا و برقراری محدودیتها و تعطیلیهای مداوم صنف مسافربری با کاهش درآمد مواجه هستند بنابراین صدمات و زیانهای فراوان ویروس کرونا بر بدنه بسیاری از صنوف بخصوص صنف مسافربری قابل مشاهده است.
علی انصافی خاطرنشان کرد: صنف مسافربری از جمله صنوف آسیب دیده در شرایط کرونا بوده است بطوری که با تعطیلی مدارس، دانشگاهها و تورهای مسافرتی، فعالیت بسیاری از رانندگان و دارندگان وسایل نقلیه مسافربری که عضو این اتحادیه بوده اند تهدید شده و در نهایت به تعطیلی کامل رسیده اند. این شرایط به قدری سخت شده که رانندگان، قادر نیستند حداقل معیشت خود و خانواده خود را تامین کنند.
رئیس اتحادیه مسافربری استان تهران در ادامه عنوان کرد: از دولت خواستیم تنها سه ماه از حق بیمه رانندگان ما را بپردازند یا مالیات شغلی اتوبوسها را لغو کنند، ولی به درخواست ما توجهی نشد. این در حالی است که دولت خودش باعث شده که وضعیت کرونا به اینجا برسد. در ایام عید نوروز هیچ جا را تعطیل نکردند و پلیس جلوی مسافران را نگرفت. وقتی دولت اصناف را تعطیل میکند باید خسارت آن را هم بپردازد.
به گفته انصافی، بیش از ۶۰ درصد از اعضای این صنف به جهت فعالیت در سرویس مدارس، دانشگاهها، خوابگاههای دانشجویی، ادارههایی که به دلیل رعایت پروتکلهای ستاد کرونا مبادرت به انجام دور کاری شدند از لیست فعالیت کاملاً خارج شدند. تنها ۴۰ درصد از رانندگان واحدهای صنفی اتحادیه که در بیمارستان ها، پالایشگاه و برخی از کارخانجات فعال بودند مشغول به کار میباشند.
متاسفانه شرایطی پیش آمده که اتوبوسها مسافری ندارند. به دلیل بحرام کرونا همه ترجیح میدهند با خودروی خود مسافرت کنند و در این شرایط اتوبوسها با کمترین ظرفیت خود و در بسیاری موارد با ۵ تا ۱۰ مسافر حرکت میکنند. اتوبوسها ۳۰ تا ۴۰ نفر ظرفیت دارند و با این تعداد مسافر هیچ کدام از هزینههای مسافربران جبران نمیشود.
شعار سال؛ با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از کسب و کار، تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰، کد خبر: -، www.kasbokarnews.ir