پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۶۴۰۰
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۶
نظام مهندسی کشاورزی باید نظامی پویا باشد. کلانتری: احداث ۵۰ هزار هکتار گلخانه در کشور کارشناسی نیست
شعارسال: عیسی کلانتری در گردهمایی نقش سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی در اجرای سیاست‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه، اظهارکرد: دیگر وقت آن رسیده که نظام مهندسی کشاورزی با واقعیات مواجه شود.

وی اعلام کرد: سالانه بیش از ۸۰ میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، این در حالی است که سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص کشور تنها ۹ درصد است.

کلانتری با اشاره به اینکه به جز کیوی هیچ یک از محصولات کشاورزی ما توان رقابت در بازارهای جهانی را ندارند، افزود: همچنین در مقایسه با دنیا، مواد غذایی در ایران با اختلاف بیش از ۵۰ درصد قیمت در سطح عمده فروشی و بیش از ۲۰۰ درصد در سطح خرده فروشی تهیه و مصرف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه علم کشاورزی با رشته‌های فیزیک، شیمی، بیوشیمی و زیست شناسی رابطه دارد، گفت: دانش آموخته های رشته کشاورزی باید در تصمیم گیری‌ها به جنبه‌های اقتصادی، سیاسی و حقوق شهروندی توجه کرده و به وظیفه ملی و اجتماعی خود عمل کنند.

کلانتری خطاب به فارغ التحصیلان رشته کشاورزی، گفت: در مسائل کشاورزی و آب با استادان دانشگاه و متخصصان امور مشورت کنید و به هیچ وجه زیر بار کار غیرعلمی و غیر کارشناسی نروید.

وی با اشاره به این که نظام مهندسی کشاورزی باید نظامی پویا باشد، گفت: نظام مهندسی نباید از بیان واقعیت‌ها ترسیده و آینده کشور را به منافع حال بفروشد.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در خصوص بحران کم آبی در کشور، گفت: میزان بارش در ایران یک سوم آمار جهانی و تبخیر آن دو و نیم برابر آمار جهانی است.

وی با اشاره به برنامه ۱۰ ساله ستاد احیای دریاچه ارومیه، گفت: در ۲ سال نخست، هدف تثبیت وضعیت دریاچه بود و از این پس مراحل احیاء آغاز شده که هفت میلیارد دلار هزینه در بر دارد، از این رو باید بودجه لازم برای این مهم تأمین شود.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه به علت تغییر اقلیم و سیاست گذاری و برنامه‌ریزی نادرست، کشور دچار بحران شده است، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۴۴ کشور دارای ۱۳۲ میلیارد متر مکعب آب تجدید پذیر بود که امروزه به ۸۸ میلیارد متر مکعب رسیده‌است.

کلانتری با اشاره به استفاده بی‌رویه از منابع آبی چاه‌های مجاز و غیرمجاز، گفت: در کشورمان از چاه‌های غیرمجاز حدود هفت میلیارد و ۴۹۰ میلیون مترمکعب و از چاه‌های مجاز حدود هشت میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب به صورت غیرمجاز آب برداشت می‌شود.

وی ادامه داد: حق نداریم در راستای توسعه پایدار به بهانه اشتغال، تولید و کشاورزی ، بیش از ظرفیت منابع استفاده کنیم و بی‌توجه به حقوق نسل‌های آینده باشیم.

گردهمایی یکروزه نقش سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی در اجرای سیاست‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه در سالن اجتماعات پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمالغرب و غرب کشور در تبریز برگزار شد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت خبری دهقان نیوز، تاریخ انتشار: جمعه 1 آبان 1395، کدخبر: - ، www.dehghannews.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین