پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۴۴۲۱
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۸
افزایش تحریم‌های بین‌المللی علیه روسیه و ادامه پیوستن کشور‌های مختلف به این کارزار تحریمی، سرنوشت مرکز چهارگانه امنیتی شامل عراق، روسیه، ایران و سوریه را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است، این در حالی است که کارشناسان سیاسی و امنیتی در سایه وجود «ائتلاف راهبردی» میان بغداد و مسکو معتقدند مرکز امنیتی مذکور تاثیری از تحریم‌های یاد شده نخواهد پذیرفت.
شعار سال: «احسان الشمری»، رئیس اندیشکده سیاسی عراق در گفتگو با العالم الجدید تصریح کرد: حضور اخیر یکی از مسئولان ارشد عراقی در مرکز چهارگانه بیانگر این مطلب است که مرکز یاد شده فعال است و بغداد به تعامل خود با کشور‌های یاد شده ادامه خواهد داد لذا من معتقدم که فعالیت‌های این مرکز تاثیری از تحریم‌ها نخواهد پذیرفت به خصوص که مرکز چهارگانه از زمان جنگ علیه داعش تاسیس شده است.

«قاسم الاعرجی»، مشاور امنیت ملی عراق در ۲۴ فوریه گذشته در مرکز چهارگانه تبادل اطلاعات امنیتی در بغداد با سفرای روسیه، سوریه و ایران دیدار و تاکید کرد همکاری مشترک در این مرکز منجر به وارد آمدن ضربات قوی و بازدارنده به تروریسم و سرکردگان آن شده است و نقشی ویژه در ارائه اطلاعات و حل و فصل بسیاری از مسائل داشته است.

به گفته الاعرجی، تداوم فعالیت مرکز چهارگانه تبادل اطلاعات حائز اهمیت است، زیرا مناسبات تنگاتنگ موجود میان این کشور‌ها را در میانه شرایط دشوار و حساس کنونی تقویت خواهد کرد.

این تحولات همزمان با حمله روسیه به اراضی اوکراین و اعمال تحریم‌های سنگین علیه مسکو از اغلب کشور‌های جهان صورت می‌گیرد.

الشمری افزود: این ضرورت وجود دارد که در ساختار مرکز هماهنگی همسو با مرحله جدید بازنگری صورت گیرد همچنین تلاش عراق برای رعایت اصل بی‌طرفی منجر به تداوم وجود این مرکز شده است.

وی در ادامه بر لزوم ارائه رویکردی جدید از سوی عراق در تعامل با این مرکز در سایه تداوم انزوای سه کشور عضو مرکز یاد شده (روسیه، ایران و سوریه) به ویژه پس از جنگ روسیه و اوکراین تاکید کرد.

ائتلاف چهارگانه میان عراق، روسیه، ایران و سوریه برای هماهنگی امنیتی با هدف مبارزه با داعش و از دل ائتلاف مرکز همکاری امنیتی در سال ۲۰۱۵ میلادی تشکیل شد.

عراق پیش از این از طریق مرکز چهارگانه تبادل امنیتی، اطلاعاتی را در اختیار روسیه قرار داد که منجر به خنثی‌سازی یک عملیات تروریستی در کلیسایی در شبه جزیره کریمه شد.

در همین ارتباط، «فاضل ابو رغیف»، کارشناس امنیتی عراقی به العالم الجدید گفت: عراق پایگاه داده و اطلاعاتی درباره گروه‌های تروریستی دارد که در جهان نظیر ندارد، زیرا القاعده و داعش در اراضی عراق ظهور یافتند همچنین بیش از ۶۲ گروه تندرو وابسته به سلفی‌های جهادگرا از سال ۲۰۰۴ میلادی تا به امروز در این کشور تشکیل شده لذا دستگاه اطلاعاتی عراق اطلاعات بسیاری درباره این تروریست‌ها در اختیار دارد؛ امری که این کشور را به منبع و بانک اطلاعاتی از همه تندرو‌ها و افراطی‌های خارجی و عراقی تبدیل کرده است.

ابو رغیف تاکید کرد: تنها در استان نینوا اطلاعات کامل بیش از ۸۰ هزار تروریست وجود دارد لذا با توجه به این اطلاعات، همه کشور‌ها جهت استفاده از این داده‌ها ناچار به مراجعه به عراق هستند.

وی اظهار داشت: عراق هم می‌تواند از این داده‌ها به سود خود استفاده کند یعنی در قبال ارائه این اطلاعات، می‌تواند دستگاه‌ها و تجهیزات پیشرفته و حرفه‌ای برای بکارگیری در دستگاه اطلاعاتی طلب کند.

ابورغیف در پایان گفت: روسیه ائتلاف راهبردی با عراق دارد و عقیده تسلیحاتی ارتش عراق طی چند دهه روسی بود، اما پس از سال ۲۰۰۳ میلادی، ارتش عراق رو به غرب کرد و اکثر تسلیحات کنونی امریکایی است.

طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر دستگاه اطلاعاتی عراق موفقیت‌های چشمگیری کسب کرده و توانسته چندین سرکرده گروه تروریستی داعش را یا از پای درآورد یا دستگیر کند از جمله مهمترین این موفقیت ها، ارائه اطلاعات به ائتلاف بین المللی و هلاکت عبدالله قرداش سرکرده داعش در سوریه بود.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از پایگاه خبری شفقنا، تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰، کد خبر: ۱۳۳۰۲۹۷، www.fa.shafaqna.com
اخبار مرتبط
برگزیده ها
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین