پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۱۶۳۶
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۹
سید محمدعلی ابطحی در یادداشتی نوشت: متاسفانه سابقه تاریخی نشان داده است که دستگاه‌های تبلیغاتی رسمی و سیستم‌های عمل کننده در حاکمیت به این نوع سخنان رهبری کمتر توجه می‌کنند.
شعار سال: در این یادداشت آمده است.

سخنان رهبری معظم با ائمه جمعه را باید مانیفست آسیب شناسانه از وضعیت کشور دانست.

متاسفانه سابقه تاریخی نشان داده است که دستگاه‌های تبلیغاتی رسمی و سیستم‌های عمل کننده در حاکمیت به این نوع سخنان رهبری کمتر توجه می‌کنند.

رهبری یک دهه قبل در اوج اتفاقات و ماجرا‌های تلخ بعد از انتخابات ۸۸ یک جمله کلیدی در مورد دفع حداقلی و جذب حداکثری فرمودند، شاید به جا باشد دفتر معظم له و یا بخش‌های مختلف حاکمیتی گزارشی بخواهند که در این مورد سخنان استراتژیک رهبری چه کردند؟

تریبون‌های رسمی و غیر رسمی، سیستم‌های امنیتی واطلاعاتی، چه اقداماتی انجام دادند؟

یک بار پس از همان سخنان به یکی از مسئولان اطلاعاتی گفتم احساس من این است که برای دفع نیرو‌های مختلف جامعه که باید حداقلی باشد ساختمان فرضی چند طبقه با اتاق‌های پر از نیرو‌های فعال مشغولند، ولی اتاق فرماندهی فرضی جذب حداکثری نه مسئولش مشخص است ونه کسی در اتاق‌های آن رفت وآمد دارد ونه چراغی روشن است. این یعنی گزینشی برخورد کردن با سخنان ایشان از سوی کسانی که معتقدند تابع محض رهبری هستند.

سخنان رهبری در مورد ائمه جمعه نیز یکی از آن سخنانی است که اگر جدی گرفته شود می‌تواند منشاء وحدت بیشتر جامعه در این شرایط سخت باشد.

باید ستاد نماز جمعه که عمدتا مخاطب اجرایی کردن این مانیفست هستند، از هم اکنون راه کار‌های عملی پیدا کنند.

تاکید بر پدری کردن ائمه جمعه و ایجاد فضای مهربانانه‌ای که هرکس قصد کسب معنویت دارد و می‌خواهد حلقه وصل خودش را با دین نگه دارد بتواند در آن شرکت کند، جدی‌ترین راه انسجام داخلی است.

رهبری بر اساس واقعیت موجود دینداری حداکثری را در آحاد جامعه نمی‌بیند. در زمان هیچ یک از انبیاء و امامان هم همه جامعه رفتار دینی حداکثری نداشته اند. اساسا آن‌ها که چنین هستند که نیاز زیادی به امر به تقوی ندارند. امر به تقوی و اقامه جمعه برای ایجاد وحدت و همدلی دینداران حداقلی است که در آن فضای معنوی رشد کنند.

اشاره رهبری به سخنانی که زنان کم حجاب را هم مثل فرزندان خودشان می‌دانند و یادرخواست از ائمه جمعه که در سایر روز‌های هفته هم رفتارشان مهربانانه و دعوت به دین باشد و یا پرهیز دادن امامان جمعه از ورود در مسایل اقتصادی وهرچه که اقشاری از جامعه را از خیمه دینداری و معنویت بیرون می‌کند نیاز التیام بخش و اتحاد آفرین امروز جامعه است که فقط در چارچوب نماز جمعه نیست. استراتژی فرهنگی سیاسی کل جامعه باید تلقی شود.

در سابقه تاریخی هست که وقتی رهبری معظم از این دست سخنان می‌گویند، افراطیونی که منافع آن‌ها در این رفتار‌ها نیست به توجیهات مختلف دست می‌زنند تا این استراتژی رهبری کمتر مورد توجه نسل آسیب دیده جوان قرار بگیرد؛ و نهایتا شورای مرکزی ائمه جمعه اگر گزینشی به به سخنان رهبری توجه نمی‌کند وظیفه دارد، بر ستاد‌های نماز جمعه و انتخاب ائمه جمعه نظارت کند تا این رسالتی که رهبری بر آن تاکید کرده اند عملی شود.

نماز جمعه در سراسر کشور ظرفیت آن را دارد که بر محور معنویت بتواند خیمه گسترده‌ای را بگستراند که هر هفته بیش از هفته قبل زیر آن مردم - با هر گرایشی - جمع شوند.

اشتباهات گذشته زیاد است. به جای پرداخت به آن‌ها من اعتقاد دارم که باید به عملیاتی شدن این سخنان در اینده توجه کرد.

اهمیت مضاعف این سخنان در این است که در شرایطی که عوامل گسست پیوند‌های ملی زیاد شده و اقشار مختلف جامعه روبروی یکدیگر قرار می‌گیرند ایراد شده ونشان از ترسیم خط رفتار سیاسی جامعه دارد.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری اقتصادنیوز، تاریخ انتشار:۶ مرداد ۱۴۰۱، کدخبر:۵۱۱۲۳۹، www.eghtesadnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین