1. قطعهبندی مرغ توسط واحدهای عرضه و خارجکردن مرغ از حالت بسته بندی و فروش آن به صورت فله ممنوع است.
2. در صورت درخواست خریدار نسبت به قطعه بندی مرغ، تنها در حضور وی قطعه بندی صورت گرفته و بطور کامل تحویل شود.
3.گوشت بوقلمون باید به صورت قطعه بندی شده و در بسته بندی مجاز عرضه شود و هرگونه فروش لاشه کامل بوقلمون و یا قطعه بندی آن در واحد ممنوع است.
4. عرضه مرغ فله باید در بستهبندیهای کشتارگاه و با تاریخ تولید و پلمپ انجام شود.
5.در موارد زنده فروشی ماهی، صید ماهی تنها در حضور مشتری و به تعداد درخواست انجام شده و از صید بیش از حد ماهی خودداری شود.
6.فرآوردههای خام دامی هرچه سریعتر به یخچال انتقال داده شده و از عرضه در خارج از یخچال خودداری شود.
7.برودت 0 تا 4 درجه برای فرآوردههای خام دامی تازه و ماهی و 18- برای فرآوردههای منجمد تامین شود.
8. از نگهداری آلایش حذفی و فرآوردههای تاریخ گذشته در مراکز عرضه به هر عنوان خودداری شود.
9. از منجمد کردن فرآوردههای تازه و دیفراست فرآوردههای منجمد خودداری شود.
وی در پایان از عموم مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف احتمالی، مراتب را از طریق شماره 4 رقمی 1512 و یا سامانه پیامکی 50001512 به اداره کل دامپزشکی اطلاع رسانی کنند.
* نظارت دامپزشکی قزوین بر مواد اولیه کارخانجات تولید کنسرو ماهی
عیسی غیاثیزدی رئیس دامپزشکی قزوین اظهار داشت: در 6 ماه نخست امسال بر ورود بیش از 410 تن انواع ماهی به شهرستان قزوین برای مصارف صنعتی توسط دامپزشکی شهرستان قزوین نظارت و مجوز استفاده صادر شد.
وی افزود: با توجه به نظارت دامپزشکی بر محموله های ماهی وارد شده به شهرستان، کارشناسان واحد نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی این اداره نسبت به بررسی شرایط بهداشتی ماهیهای وارد شده به شهرستان برای مصارف صنعتی (کنسرو ماهی تن) اقدام می نمایند.
غیاثیزدی در ادامه با اشاره به وجود 2 واحد فعال تولید کنسرو ماهی تن در شهرستان قزوین و نظارت بر فعالیت این کارخانجات توسط اداره دامپزشکی گفت: عدم رعایت شرایط بهداشتی در حمل ماهیهای تن میتواند سبب تولید آمین بیولوژیک هیستامین در ماهی شده که در صورت مصرف اینگونه ماهیها در صنایع کنسرو، میتواند سبب ایجاد حساسیت شدید در مصرفکنندگان شود.
* دستفروشی شیرخام در بوئین زهرا ممنوع است
مهدی مهرزاده رئیس دامپزشکی بوئینزهرا اظهار داشت: نامشخص بودن منبع تهیه، عدم امکان تامین برودت و عرضه شیر در ظروف غیر بهداشتی عمده مشکل فروش شیر به صورت دستفروشی است.
وی گفت: عدهای سودجو با عناوین مختلف از جمله شیر طبیعی و ارگانیک، اقدام به فروش خارج از ضابطه شیر خام میکنند، در حالیکه براساس بررسیهای بهعمل آمده این شیرها فاقد کیفیت بهداشتی بوده و دارای بار میکروبی بالاست.
مهرزاده بیان کرد: عمده ترین مشکلات این شیوه عرضه، فروش شیر در بیدونهای پلاستیکی و فلز ، عدم تامین برودت 0 – 4 درجه سانتیگراد برای شیر، نامشخص بودن منبع تهیه بسیاری از مخاطرات است که میتواند خطر جدی برای سلامت مصرف کنندگان ایجاد کند.
رئیس دامپزشکی بوئینزهرا تاکید کرد: از آنجا که فروش شیر خام بهصورت دورهگردی و دستفروشی ممنوع است با افراد متخلف برخورد قانونی صورت خواهد گرفت و به عموم مردم توصیه میشود ازخرید هرگونه شیر فله به ویژه به صورت دستفروشی و خارج از زنجیره سرد، جدا خودداری کنند.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار: 16 آبان 1395، کدخبر: 1232353 ، www.tasnimnews.com