شعارسال: نخستین مناظره یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ در حالی از رسانه ملی پخش شد که در تصویر پشت سر کاندیداهای انتخاباتی به اشتباه کوه فوجی یاما ژاپن به عنوان نماد ایران معرفی شده بود نه کوه دماوند! صحنه پردازی آن برنامه به گونهای طراحی شده بود که در پشت سر کاندیدای ریاست جمهوری و در رو به روی دوربین ها، نمایی از یک کوه و پرچم ایران قرار گیرد تا نشان دهنده اقتدار و افتخار ایران و ایرانیان باشد. اما کوهی که عکس آن پشت سر نامزدها منعکس شد، کوه فوجی یامای ژاپن بود نه کوه دماوند!
بنظر میرسد که این اشتباه، مجددا در تریبون اولین نشست خبری مسعود پزشکیان (رئیس جمهور چهاردهم جمهوری اسلامی ایران) با خبرنگاران و اصحاب رسانه، به وقوع پیوسته و تصویر کوه فوجی یاما بجای دماوند منعکس شده است.
بررسی دو عکس کوه دماوند در ایران و کوه فوجی یامای ژاپن نشان میدهد این دو کوه از نظر شکل فرم قلهها با یکدیگر متفاوت بوده به نحوی که قله کوه فوجی یاما دایرهای (تا حدی پهن) و قله دماوند دارای شیب تند است. کتاب عکس "دماوند" اثر "نصرالله کسرائیان" بدلیل انعکاس عکسهای زیادی از کوه دماوند با زاویههای گوناگون، میتواند منبع خوبی برای قضاوت درباره این نماد ملی باشد. از این نوع اشتباه نه تنها در تلویزیون بلکه در جاهای دیگر نیز تکرار شده و میشود. به عنوان مثال عکس کوهی که در بیلبورد فرودگاه امام خمینی در زمان افتتاح این فرودگاه در جاده قم نصب شده بود نیز مربوط به کوه فوجی یاما بود نه دماوند.
جا دارد در انعکاس این نماد طبیعی و نشانگان عرفی اقتدار ملی همانند انعکاس درست آرم قرمز رنگ الله در وسط پرچم جمهوری اسلامی ایران، دقت عمل کافی صورت پذیرد.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون