پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۶۷۶۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۵
توانمندی موشکی و اتمی ایران، دیگر برای قویترین کشورها نیز امری مسلم و پذیرفته شده است. اما جمهوری اسلامی ایران برای تقویت توان دفاع همه جانبه ، نیازمند تقویت فوری خود در چند حوزه پدافندی و توانمندی هوایی است. موضوعی که تصمیم گیران کشور را بدین نتیجه رسانیده که دیگر نمی توان روی وعده های نقد و نسیه روسیه در این خصوص حساب باز کرد. بر همین قاعده، بنظر می رسد که سفر امیر حمید واحدی به چین و بازدید از نمایشگاه توانمندی های هوایی ، بی ارتباط با این موضوع نباشد. امیر حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که به چین سفر کرده است، از نمایشگاه نظامی این کشور بازدید کرد.

شعارسال: بعد از توسعه موشکی و اتمی جمهوری اسلامی ایران، نوبت به توسعه جهشی کشور در دو حوزه پدافندی و رزم هوایی رسیده است. حوزه پدافندی با طراحی انواع رادار‌ها و تور‌های بومی در حال تقویت شدن است. سامانه باور ۳۷۳، نمونه‌ای از توسعه دستاورد‌ها در این حوزه است. هرچند که برای دستیابی به توانمندی داخلی معادل s۴۰۰ روسی، راه سخت و زمانی قابل تامل در پیش داریم.
دومین حوزه نیازمند تحول یابی سریع، حوزه هوانوردی نظامی با تاکید بر ساخت جنگنده‌های بومی دارای قابلیت و توان رزم رقابتی و یا تجهییز کشور به جنگنده‌های خریداری شده از سایر کشور‌ها به جهت پر کردن خلا‌های احتمالی و ممانعت از آسیب دیدگی اقتدار هوایی کشور است. بنظر می‌رسد که سفر فرمانده نیروی هوایی ارتش به کشور چین در همین راستا صورت پذیرفته باشد.

بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از جنگنده جی ۱۰ چین + برنامه ریزی ایران برای تقویت سریع اقتدار در حوزه هوایی

امیر حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که به چین سفر کرده است، از نمایشگاه نظامی این کشور بازدید کرد.

تعداد بازدید : 5

وی در نمایشگاه نظامی چین از انواع تسلیحات و جنگ‌افزار‌ها از جمله از جنگنده جی-۱۰ نیروی هوایی چین بازدید کرد و قابلیت‌های این جنگنده را مورد بررسی قرار داد.

توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:

چنگدو جی-۱۰ یک هواپیمای جنگنده چندمنظوره بوده که توسط شرکت چنگدوی چین برای ارتش چین طراحی و تولید شده و در غرب به «اژد‌های نیرومند» معروف است، این پرنده قادر است تا به‌طور هم‌زمان به عنوان یک جنگنده و یک هواپیمای تهاجمی برای اجرای عملیات در هرگونه شرایط آب و هوایی در شب و روز، ایفای نقش کند. طراحی این هواپیما در اواخر دهه ۱۹۸۰ به عنوان پاسخی به دو جنگنده میگ-۲۹ و سوخو-۲۷ شوروی و با الهام‌گیری و تکامل جنگنده چنگدو جی-۹ آغاز شد. جی-۱۰ در سال ۱۹۹۸ اولین پرواز خود را انجام داد و تولید انبوه آن از سال ۲۰۰۲ آغاز شد. پاکستان هم سفارش این جنگنده را داد، اما بعد‌ها با تکمیل شدن پروژهٔ جی اف ۱۷ خود، خرید جی ۱۰ را لغو کرد. تعداد ساخت شده از این هواپیمای جنگنده، طبق منابع انگلیسی به ۴۰۰ عدد می‌رسد.
هواپیمای چنگدو جی-۱۰ شباهت بسیار زیادی به جنگنده آی‌ای آی لاوی ساخت کشور اسرائیل دارد. پروژه لاوی که یک کپی از جنگنده جنرال داینامیکس اف-۱۶ فایتینگ فالگن بوده‌است، آغاز راه هواپیماسازی اسرائیل شناخته می‌شود. ایالات متحده فناوری ساخت جنرال داینامیکس اف-۱۶ فایتینگ فالگن را در اختیار اسرائیل گذاشت تا این کشور راه پیشرفت در صنعت هوایی را سریعتر بپیماید.

بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از جنگنده جی ۱۰ چین + برنامه ریزی ایران برای تقویت سریع اقتدار در حوزه هوایی

در سال ۲۰۰۷ میلادی، «سانگ ونکونگ» طراح جنگنده جی-۱۰ هرگونه ارتباط با پروژهٔ لاوی اسرائیل را رد و تکذیب کرده است. وی همچنین ادعا نمود که جی-۱۰ درواقع توسعه‌یافته از پروژهٔ جی-۹ مربوط به دهه ۶۰ میلادی است. نیروی هوایی چین نیز سخنان این طراح چینی را در سال ۲۰۱۲ تأیید کرد. گرچه ارزیابی‌های آمریکا چیز دیگری را نشان داده و این کشور، اسرائیل را بشدت بازخواست نموده که چرا اسرائیل بعنوان یک متحد آمریکا، فناوری پیشرفتهٔ آمریکایی را در اختیار چین قرار می‌دهد. این موضوع باعث شد که اسرائیل بخاطر فشار‌ها از سوی آمریکا، فروش هواپیمای آواکس پیشرفتهٔ ساخت اسرائیل با نام EL/M-۲۰۷۵ به چین را به‌کلی لغو کند؛ زیرا این آواکس کاملاً طراحی شده در ایالات متحده است، ولی مونتاژ اسرائیل می‌باشد. در سال‌های بعد موارد بحث‌برانگیز دیگری در مورد هواپیما‌های جی-۳۱ و چنگدو جی-۲۰ نیز مطرح شده‌است.

بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از جنگنده جی ۱۰ چین + برنامه ریزی ایران برای تقویت سریع اقتدار در حوزه هوایی

جنگنده «جی ـ ۲۰» چینی مناسب ایران؛ موانع فروش رفع شد؟
سال‌های پیش و پس از سفر رئیس جمهور چین به ایران و انعقاد سند همکاری راهبردی میان ایران و چین، بحث در زمینه فروش جنگنده چینی به ایران مطرح شد. برخی رسانه‌ها در آن زمان گمانه‌هایی در خصوص فروش جنگنده چینی به ایران را مطرح کرده بودند. رفع تحریم‌های موشکی و تسلیحاتی ایران از سوی سازمان ملل در اکتبر ۲۰۲۳ نیز مجددا این گمانه‌ها را تقویت کرده است. حتی برخی رسانه‌های چینی از جمله «چاینا اینفورمیشن» مطرح کرده بودند که با برداشته شدن تحریم‌ها علیه ایران، جنگنده چینی «چنگدو جی-۱۰» (Chengdu J-۱۰) چند منظوره گزینه‌ای مناسب برای ایران خواهد بود.
در سال ۲۰۲۱ نیز برخی رسانه‌ها از جمله «ساوت چاینا مورنینگ پست» گزارش دادند که تهران علاقه‌مند به خرید ۳۶ فروند جنگنده پیشرفته چینی است، اما یافتن پول نقد ممکن است دشوار باشد. به اعتقاد این رسانه، تحلیلگران نظامی می‌گویند اکنون زمان مبادله سلاح با نفت نیست، اما معتقدند پکن در حال بررسی این اقدام است. نی لکسیونگ، کارشناس نظامی مستقر در شانگ‌های استدلال می‌کند که چین در زمینه فروش جنگنده به روابط و ملاحظات خود با آمریکا توجه دارد. وی می‌گوید: اولویت‌های چین باید عبور از پیامد‌های جنگ تجاری با ایالات متحده باشد تا فروش تسلیحات حساس به ایران. به گفته این کارشناس نظامی چینی: چین، کشوری است که بیشتر مستعد "روابط باثبات با مزایای ژئواستراتژیکی است تا روابط متزلزلی که احتمالا جرقه درگیری را ایجاد می‌کند. " همچنین باید مراقب باشد که تقویت نظامی ایران چه پیامی برای اسرائیل و کشور‌های عربی در منطقه خواهد داشت.
چنگدو جی-۲۰) یک جنگندهٔ تک‌سرنشین نسل پنجم، پنهان‌کار و دو موتوره بوده که نخستین پروازش را در ۱۱ ژانویه ۲۰۱۱ انجام داده و تا سال ۲۰۱۹ تعداد هشت پیش‌نمونه از آن ساخته شده و در ماه اکتبر ۲۰۱۹ تعداد ۲۸ فروند جنگنده عملیاتی به خدمت نیروی هوایی چین درآمدند. چنگدو جی-۲۰ جنگنده‌ای چندمنظوره و تک‌سرنشینه و با بال‌مثلثی است که هم برای مأموریت‌های هوابه‌زمین و هم برای مأموریت‌های برتری هوایی طراحی شده‌است. جی-۲۰ از همتا‌های آمریکایی (اف-۲۲ و اف-۳۵) و روسی (سوخو ۵۷) خود بزرگتر است و بدنه‌ای کشیده دارد.
جنگنده جی-۲۰ و شنیانگ جی-۳۱ تنها هواپیما‌های توربوفن نسل پنجم چین می‌باشند. از آنجایی‌که سوخو-۵۷ از نظر رادارگریزی ضعیف عمل کرده‌است، جنگندهٔ چنگدو جی-۲۰ سومین جنگندهٔ رادارگریز پس از اف-۲۲ و اف-۳۵ محسوب می‌شود. قیمت یک فروند جنگنده از ۳۰ تا ۱۲۰ میلیون دلار متغیر است. نسخه‌ای که تنها قابلیت پرواز داشته باشد، بدون تجهیزات جنگی و کابین جنگی به مبلغ ۳۰ میلیون دلار قیمت‌گذاری شده‌است و نسخه فول آپشن آن نیز به قیمت ۱۲۰ میلیون دلار فروخته می‌شود. در این بازهٔ قیمت، مدل‌های دیگری بسته به میزان تجهیزات ارائه شده‌اند. مدل دوسرنشین این جنگنده نیز در دست طراحی و ساخت است.

بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از جنگنده جی ۱۰ چین + برنامه ریزی ایران برای تقویت سریع اقتدار در حوزه هوایی

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون

اخبار مرتبط
برگزیده ها
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
0
0
خرید جی 20 خیلی خوبه اگه انجام بشه. منت روس ها رو هم نمی کشیم
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین