پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۷۲۴۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۰
قارچ ایرانی غیررسمی و به صورت فله زیر بار سبزیجات از کشور خارج می‌شود و از آنجا که صادرات از مجاری رسمی صورت نمی‌گیرد و میزان آن اظهار نمی‌شود آماری از حجم صادرات در دست نیست. گمانه ها از وضعیت قاچاق بالای این محصول حکایت دارد. ایران هفتمین تولیدکننده بزرگ قارچ جهان در ۲۳۰۰ واحد کشت قارچ فعال بوده و صادرات تنها در فصل تابستان و از مسیرهای غیررسمی به کشورهای عراق و امارات صورت می گیرد.

شعارسال: مهدی رجبی، رئیس انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی کشور گفت: با توجه به شرایطی که در تامین پروتئین گوشتی وجود دارد این کالا می‌تواند جایگزین گوشت باشد و همین عامل سبب شده تقاضا برای قارچ بیشتر از تولید کنونی باشد.

قاچاق قارچ ایرانی از مجاری غیررسمی بشکل فله ای زیر بار سبزیجات + حجم قاچاق مشخص نیست

او درباره نحوه قیمت‌گذاری قارچ توضیح داد: قیمت قارچ را انجمن در توافق با وزارت جهاد کشاورزی تعیین می‌کند و عرضه‌کنندگان نمی‌توانند قارچ را بالاتر از قیمت مصوب عرضه کنند؛ آخرین قیمت تعیین شده برای فروش قارچ به صورت فله درب کارخانه ۱۰۵ هزار تومان در هر کیلو است و باید با قیمت ۱۴۰هزار تومان در هر کیلو به دست مصرف‌کننده برسد، همچنین در انواع بسته‌بندی، قارچ ۲۰۰ گرمی برای مصرف‌کننده ۴۱هزار و ۴۰۰ تومان، قارچ ۴۰۰ گرمی ۸۲هزار و ۸۸۰ تومان و قارچ یک کیلویی ۱۵۹هزار تومان قیمت دارد.

او افزود: در صادرات غیررسمی قارچ ایرانی به صورت فله زیر بار سبزیجات از کشور خارج می‌شود؛ البته صادرات تنها در فصل تابستان و از مسیر‌های غیررسمی به کشور‌های عراق و امارات انجام می‌شود.

رئیس انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی نسبت به خرید قارچ‌های سمی هشدار داد و اظهار کرد: در ماه اردیبهشت که قارچ‌های کوهی رشد می‌کنند تاکید بر این است که مردم از دست‌فروشان قارچ فله نخرند، چون بخشی از قارچ‌های خودروی ایرانی می‌تواند سمی باشد، اما قارچ چه به صورت فله و چه به صورت بسته‌بندی اگر از میوه‌فروشی‌ها و مراکز فروشگاهی خریداری شود از نظر سلامتی هیچ تهدیدی برای مصرف‌کننده ندارد.

میزان تولید قارچ در کشور
ایران هفتمین تولیدکننده بزرگ قارچ جهان است و قارچ ایرانی در بازار‌های صادراتی نیز عرضه می‌شود. سال گذشته ۲۱۰ هزار تن قارچ در کشور تولید شد و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری تولید امسال به ۲۱۵ هزار تا ۲۲۵هزار تن برسد و از آنجا که قارچ یک پروتئین گیاهی محسوب می‌شود.

ایران در زمینه تولید قارچ خوراکی، با تولید حدود ۱۸۰ هزار تن در سال ۲۰۲۱، رتبه هفتم جهانی را به خود اختصاص داده است. این میزان تولید در سطحی معادل ۸۹۶ هکتار انجام می‌شود و عمدتاً در استان‌های تهران، البرز، اصفهان و خراسان رضوی متمرکز است.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از اکوایران، تاریخ انتشار: 27دی1403، کدخبر:81703،ecoiran.com

اخبار مرتبط
برگزیده ها
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
0
0
قارچ دنبلان قاچاق می شه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
0
0
قارچ دنبلان قاچاق می شه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین