پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۴۷۲۵۴
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۱
گندم، مهم ترین ماده غذایی بشر است که تاکنون نتوانسته اند برای آن جانشینی بیابند و از حیث پروتئین و سایر مواد کالری زا در ردیف بهترین و سالم ترین مواد غذایی قرار دارد.

شعار سال: دین مبین اسلام، سفارش بسیاری درباره نان کرده و اهمیت فوق العاده‌ای برای آن قائل شده‌است. رسول خدا (ص) می فرماید: خدایا به نان ما برکت بده و میان ما و آن جدایی میفکن. آیات و روایاتی که در خصوص اهمیت نان مطرح شده نشانگر جایگاه والای نان است؛ اما در شهرستان نی‌ریز با وجود تاکید فراوان آموزه های دینی اینکه کیفیت پخت نان بعضی از نانوایی ها چندان مطلوب و مورد پسند مردم نیست به سراغ نانوایی های سطح شهر رفته و در خصوص کیفیت نان آن ها و نظارتی که بر آنها می‌شود با آنها گفتگو نمودیم. گفتگو با مردم و مسئول امور اصناف پیرامون این مسئله بخش دیگری از این گزارش را تشکیل می‌دهد.

محمد رضا افشارنیا مسئول یکی از نانواییهای سطح شهر در خصوص چرایی دور ریز داشتن برخی از نان ها می‌گوید:


چیز نان به خمیر آن بستگی دارد اگر خمیر نان به درستی به عمل نیاید در پخت نان مشکلاتی ایجاد می کند یا نان فطیر می‌شود، یا خمیر و خشک می‌گردد؛ اما اگر خمیر به خوبی عمل آید این مشکلات بوجود نخواهد آمد در این روزها که اوضاع پخت خراب است اکثر نانوایی ها سعی می کنند سریعاً خمیر خود را آماده کرده و پخت نمایند و صبری که برای خوب به عمل آمدن خمیر باید بشود صورت نمی گیرد.

وی در خصوص نظارت و بازرسی بر پخت نیز گفت:

این نظارت کم وبیش وجود دارد و از طرف اداره بازرگانی، تعزیرات واداره بهداشت بازرسی صورت می پذیرد وی در پاسخ به‌اینکه آیا از مشکلات شما اطلاع دارند یا خیر بیان کرد: مشکلات ما برای ادارات اهمیتی ندارد و علی رغم وضعیت خراب نانوایی ها هرکس تقاضای نانوایی داشته باشد به او داده می‌شود و با این پخت اندک روزانه هزینه هایمان به هیچ وجه تأمین نمی‌شود.

افشارنیا در خصوص کیفیت آردی که به آنها می رسد گفت:

این مسأله بستگی به آردی دارد که برای نانوایی ها می آید و بهترین آرد، آرد آسیا است واگر در پایان روز نان اضافه بیاید مجبوریم آنها را با نان های جدید روز بعد بفروشیم ولی ما سعی می کنیم به اندازه خمیر کنیم، اگر فروش رفت دوباره خمیر می کنیم.

وی افزود:

با توجه به‌اینکه قیمت نان آزاد شده کیفیت نان بهتر نشده حتی می‌توانم بگویم بدتر هم شده‌است چرا که آرد ی که تحویل می گیریم باید با قیمت گران تر از قبل بخریم و این مسأله باعث می‌شود که نانوا از کیفیت نان خود بکاهد. افشارنیا در پاسخ به سوالی پیرامون میزان آگاهی از اهمیت نان از دیدگاه اعتقادات اسلامی و فرمایشات معصومین علیهم السلام گفت: بنده ازآیات و روایاتی که در خصوص کیفیت نان است اطلاع ندارم.

کیخواهی یکی دیگر از شاطران نانوایی در خصوص دور ریزداشتن نان گفت:

در این زمینه‌ایراد اساسی از آرد و دستگاه‌است چرا که بیشتر کارخانه ها آردهایشان مطلوب نیست. نکته دیگر در خصوص عدم کیفیت نان این است که بسیاری از نانواها مایه خمیر اضافه نمی کنند و همین مسئله کیفیت خمیر و در نتیجه نان را پایین می آورد.

وی در ادامه گفت:


نظارت و بازرسی وجود دارد و از طریق وزن کردن چانه ها، نظارت اداره بهداشت و بازرگانی که ماهیانه دو الی سه مرتبه‌است صورت می پذیرد و نظارت انجام می‌شود. وی در خصوص کیفیت آردها نیز بیان کرد: این مسئله به خودمان بستگی دارد که از کجا آرد بخریم و سعی می کنیم از کارخانه هایی که کیفیت خوب دارند خرید کنیم.

وی با اشاره به‌اینکه سعی می‌شود به نحوی پخت صورت پذیرد که در پایان روزخمیر و نان اضافی نداشته باشیم تصریح کرد:

هزینه ها و در آمدهای ما با هم همخوانی ندارد و به زور مزد کارگر و شاطر تأمین می‌شود زیرا که نانوایی در سطح شهر زیاد احداث شده‌است و مردم هم به اندازه مصرف نان خریداری می کنند یکی دیگر از مشکلات این است که نانوایی های محلی که راه اندازی شده کار ما را خراب کرده‌است بعنوان مثال هر سوپر مارکت نان محلی و بسته بندی شده دارد و این مسئله برای نانوایی ها زیان آور است.

وی در ادامه گفت:

با افزایش قیمت نان کیفیت بیشتر شده‌است و بنده علت نا رضایتی مردم را نمی دانم.

وی در پایان گفت من از آیات و روایاتی که در مورد اهمیت نان است اطلاعی ندارم.

اصغر هویدا یکی دیگر ازشاطران نانوایی در خصوص دور ریز داشتن نان برخی نانوایی ها گفت:


نانوایی باید نحوه پخت نان، نحوه خمیر کردن را در نظر داشته باشد چرا که اکثر دور ریزی های نان از سوختگی وخمیر بودن نان است و نانوا باید این مسائل را در نظر داشته باشد بعضا نحوه‌ای که شاطر نان را وارد دستگاه می کند اهمیت دارد.

وی در ادامه گفت:

نظارت و بررسی بر نانوایی ها وجود دارد و از طرف اداره بازرگانی و بهداشت نظارت انجام می‌شودمشکلات ما این است که مدتی است که دستمزد پایین آمده و مزایای خاصی هم نداریم.

وی به خوب بودن آرد اشاره کرد و گفت:

سعی می کنیم به گونه‌ای پخت کنیم که در پایان روز اضافه نیاوریم وی خاطر نشان کرد با توجه به‌اینکه قیمت نان افزایش پیدا کرده طبیعتا کیفیت آن نیز افزایش می یابد چون در حال حاضر حالت رقابتی ایجاد شده و اگر نان مناسب نباشد مشتری خود را از دست می‌دهیم.

وی علت نا رضایتی مردم را اینگونه تشریح کرد:

این مساله به نحوه پخت بر می‌گردد و اگر خمیر باشد یا نان سوخته باشد طبیعتا مردم ناراضی خواهند بود.

ایشان نیز در پاسخ به میزان اطلاع از آیات و روایات در مورد اهمیت نان گفت: بنده از آیات و روایاتی که در این مورد بیان شده‌است اطلاعی ندارم.

حسین قاسمی یکی دیگر از نانوایان علت دور ریز داشتن برخی از نان ها را کیفیت نامناسب آنها عنوان کرد وگفت:

نان محلی که ما پخت می کنیم دور ریز ندارد و بعضا اگر دور ریز در این نان هم دیده شود به خاطر آرد و مهارت شاطر آن است.

وی افزود:

نظارت از طریق بهداشت تعزیرات و بازرگانی صورت می گیرد و مشکلات این صنف را تا حدودی می دانند اما اقدامی در جهت بهبود وضعیت ما نمی کنند لازم به ذکر است آردی که به ما می رسد کیفیت خوبی دارد و راضی هستیم.

قاسمی افزود:

ما سعی می کنیم به گونه‌ای پخت کنیم که نان اضافه نیاوریم

همخوانی داشتن هزینه ها با در آمدهای ما در حد متعادل است و به گونه‌ای است که حداقل دستمزد کارگری نصیبمان می‌شود.

با افزایش قیمت نان کیفیت باید افزایش پیدا کندو قطعا همین گونه‌است و نا رضایتی مردم را باید از خودشان پرسید که چه سلیقه‌ای دارند ضمنا اینکه بنده از ایات و روایاتی که در مود اهمیت نان است اطلاعی ندارم.

قرایی مسئول نانوایی سنگک خاطر نشان کرد:


نظارت و بازرسی بر نانوایی ها وجود دارد و معمولاً دو هفته‌ای یکبار این نظارت ها انجام می گیرد و آردی که به ما تخصیص داده می‌شود کیفیت خوبی دارد. وی گفت: ما معمولاًزیاد خمیر نمی کنیم تا اضافه نیاوریم و هزینه هایی که می‌شود تنها مخارج این جا را تأمین می کند و باید گفت که با افزایش قیمت نان کیفیت نان هم افزایش پیدا کرده‌است البته‌این مسئله به آرد بستگی دارد وی در پایان در پاسخ به سوال دیگری گفت بنده از آیات و روایاتی که اهمیت نان رابیان می کند اطلاع ندارم.

حاج باقر زردشت مسئول یکی از نانوایی ها در گفتگو با خبر مردم اظهار داشت:

نان های ماشینی همه یکسان هستند و دور ریز ندارند و دستگاه هایی که تازه آمده همگی کم نمک هستند و کیفیت خوبی دارند اما نان هایی که با دست پخته می‌شود ممکن است دور ریز داشته باشند. لازم به ذکر است بنده که مسئول اتحادیه نانوا ها هستم و آقای اصغری مسئول امور اصناف بر کار نانواها نظارت داریم و مشکلات را بررسی می کنیم. یکی از مشکلات این است که مدت هاست نرخ نامه به ما داده نشده‌است و دو سال است که مخارج بالا رفته‌اما متاسفانه هیچ اقدامی صورت نپذیرفته‌است.

وی در خصوص کیفیت آرد نیز گفت:

کیفیت آرد به کیفیت گندم بستگی دارد اگر گندم خوب باشد طبیعتا آرد هم خوب است وی در ادامه گفت: در نانوایی سعی می‌شود به گونه‌ای پخت صورت پذیرد که در پایان روز نان اضافه نیاید چرا که اگر نان اضافه بیاید قطعا به ضرر نانوایی است


حاج باقر زردشت تصریح کرد:

هزینه ها و درآمد ها به هیچ وجه با هم همخوانی ندارد بعنوان مثال دستمزد کارگر و بیمه اضافه شده‌اما درآمد ها پایین آمده‌است و بنده خواهان این هستم که مسئولین در این زمینه بررسی کنند و بتوانند اقدامات و حمایت های لازم را انجام دهند.

حاج باقر زردشت بعنوان رئیس اتحادیه نانواها با بیان اینکه بنده از آیات و روایاتی که در مورد اهمیت جایگاه نان در اسلام است مطلع هستم افزود:

در گذشته مرسوم بود که اگر تکه‌ای نان جایی افتاده بود آنرا بوسیده و به کناری می نهادند این نشانگر احترام ویژه‌ای است که نان در آموزه های دینی ما داشته‌است و همچنین گفته می‌شود نان را به درستی مصرف کنید تا کفران نعمت نشود.

وی در ادامه گفت: هر فرد یا نانوایی که مراجعه کند آموزش های لازم را در این زمینه به او می‌دهیم و ما از خدا می‌خواهیم که افراد مشتاق باشند این مسائل را یاد بگیرند و مسئولین نانوایی قطعا به اهمیت جایگاه نان واقف هستند.

در ادامه به سراغ مسئول امور اصناف رفته و در خصوص سهمیه آرد نانوایی ها و چگونگی نظارت بر آنها با ایشان گفتگو نمودیم.

اصغری مسئول امور اصناف اداره صنعت و معدن ضمن اشاره به‌اینکه در حال حاضر حدود دو سال است که نان لواش سهمیه بگیر است گفت:


بقیه نان ها آرد آنها آزاد است و روستا ها هم آرد خانه پز دارند سهمیه آرد آنها هم تغییر نکرده‌است و بر اساس محدوده‌ای که نانوایی در آن قرار دارد و تردد بیشتری در آن صورت می پذیرد سهمیه بیشتری نصیبش می‌شود. نظارت ما هم از طریق اتحادیه، هم از طریق اصناف و هم از طریق اداره بهداشت و تعزیرات است البته بیشتر به صورت گشت مشترک است به‌این صورت که چانه وزن می‌شود و قیمت نان هم باید نصب شده باشد، علاوه بر آن روزهای حضور آنها را نیز چک می کنیم چند مورد پرونده هم شکل گرفته که رای آنها صادر شده‌است و مردم از طریق همین سه کانال می‌توانند شکایات خود را مطرح نمایند.

لازم به ذکر است که جلسات توجیهی ویژه نانوایان گرفته می‌شود و ماه گذشته یک چنین جلسه‌ای شکل گرفت در ارتباط با ساعات پخت، وزن چانه، قیمت و کیفیت نان مطالب زیادی مطرح شد بیشترین مشکلی که داریم نان محلی است زیرا آرد آزاد شد و مردم آرد می خرند و به نانواهای محلی می‌دهند. کیفیت آرد و مهارت شاطر در افزایش کیفیت نان اهمیت ویژه‌ای دارد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به سراغ مسئول محترم بهداشت محیط شهرستان رفته و با ایشان گفتگوی کوتاهی انجام دادیم:

مهندس محمودی مدیر بهداشت محیط شبکه بهداشت در گفت و گو با خبر مردم پیرامون جوش شیرین مصرفی در خمیر نان اظهار داشت:

طبق بخش نامه هایی که داریم نانوایی های سنتی هیچ کدام نباید از جوش شیرین استفاده کنند و یک مقیاسی داریم که جوش شیرین مصرفی را اندازه گیری می کند و بحمدا... جوش شیرین در نانوایی های شهرستان مصرف نمی‌شود چرا که عوارض جوش شیرین بیشتر مربوط به بیماری های گوارشی ست و باعث کم خونی شده و جذب آهن را با مشکل مواجه می کند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد:

آرد مصرفی در نانوایی های شهرستان سبوس دار هستند اما میزان آن کم است و برنامه‌ای ریخته شده تا در صد سبوس گیری نان را کمتر نمایند چرا که آرد باید سبوس بیشتری داشته باشد. آردی که مخصوص نانوایی های سنگک است باید در صد سبوس آن بیشتر باشد و نانوایی های لواش در صد سبوس کمتری دارند و توصیه می‌شود که مردم از نان هایی استفاده کنند که سبوس بیشتری دارند چرا که نان هرچه حجیم تر باشد وقطر بیشتری داشته باشد و مستقیما حرارت به آن نرسد ارزش غذایی بیشتری دارند

مدیر بهداشت محیط شبکه بهداشت افزود:

نانوایی ها باید بهداشت فردی را رعایت کنند، وضع ظاهری مناسب، رو پوش مناسب داشتن، کارت بهداشت که هر 6 ماه یک بار باید تمدید شود و استاندارد های محل کار آن ها هم باید بگونه‌ای باشد که مساحت حدود 85 تا 90 متر باشد ارتفاع کمتر از 4 متر نباشد و تا زیر سقف کاشی وسرامیک باشد کف آن حتما باید سنگ یا سرامیک باشد و یک کف شور داشته باشند و دستگاه خمیر کن که باید تمیز باشد و یک توری روی دستگاه بیندازند تا حشرات به داخل دستگاه وارد نشوند موقع خمیر کردن حتما آرد بیخته شود مصرف کمتر نمک از جمله موارد دیگری است که باید توسط نانوایی ها رعایت شود و هر چند وقت یکبار از نانوایی ها نمونه برداری می‌شود و در صد نمک انداره گیری می‌شود هرگونه مواد افزودنی غیر بهداشتی به نان تخلف محسوب می‌شود و اگر رعایت نشود بر خورد جدی صورت می گیردد.

افرادی که در نانوایی ها پول را از مشتری تحویل می گیرند و با همان دست نان را به مشتری تحویل می‌دهند این کار با توجه به‌اینکه پول ها آلوده هستند مناسب نیست و به نانوایی ها تذکر داده‌ایم سعی شود دستکش بپوشند و یا با دست دیگری نان را به مشتری تحویل دهند این مسئله به نانوایی ها آموزش داده شده‌است تا این مسئله را رعایت کنند.

وی با اشاره به‌اینکه نانوایی ها جز مشاغل حساس هستند گفت:

معمولا در ماه دو بار بازدید می‌شوند و اگر مشکلی وجود داشته باشد تذکرات لازم داده می‌شود و مجددا پس از یک هفته سر کشی می‌گردد تا از بر طرف شدن مشکل اطمینان حاصل نمایند اگر مردم شکایتی داشته باشند هم می‌توانند مراجعه حضوری داشته باشند و یا با تلفن 53830639 تماس حاصل نمایند سامانه دیگری نیز وجود داردبه شماره 190 و مردم می‌توانند شکایات خود را مطرح نموده و در اسرع وقت رسیدگی می کنیم.

در ادامه به سراغ تنی چند از همشهریانمان رفته و در خصوص کیفیت نان با آنها به گفتگو نشستیم

حسن خواجه زاده یکی از شهروندان در خصوص کیفیت نان شهرستان نی‌ریز گفت:


با توجه به افزایش قیمت نان کیفیت نان هیچ تغییری نکرده‌است یکی از مشکلات این است که اکثر نانوایی ها ماشینی شده اند و هنگامی که می‌خواهیم آن را جمع کنیم سریعاً خمیر می‌شود و این نان بگونه‌ای است که اصلاً قوت و مزه لازم را ندارد. دستگاه هایی که قبلا خوب بود را جمع کردندو دستگاه های جدید آورده اند البته همان دستگاه های قدیمی نیز مشکلاتی داشتند اما نانی که توسط آن پخته می‌شد واقعا مزه نان داشت اما این دستگاه ها نانی که می پزند افراد مسن که دندان ندارند توان خوردن آنرا ندارند چرا که اکثرا خمیر هستند و سبوس هم ندارند.

وی با اشاره به کیفیت نان در شهرستان های دیگر گفت:

در شهرهای مجاور که بنده رفته‌ام نان سنگک را وزن کرده و به مردم تحویل می‌دهند اما این شهرستان این قانون وجود نداردنانی که پخته می‌شود یا سوخته و خمیر است و کیفیت لازم هم ندارد.

خواجه زاده در خصوص کیفیت نان لواش نیز گفت:

نان لواش شهرستان های دیگر کیفیت به مراتب بهتری دارند اما نان لواش این شهرستان دور ریز زیادی دارد یکی دیگر از مسائل این است که برخی نانوایی ها چون مشتری ندارند نان صبح را ظهر می فروشند، نان ظهر را شب می فروشند و این ظلم است به نظر من علت اصلی عدم افزایش کیفیت نان نی‌ریز نظارت ضعیف وعدم تعهد برخی نانواهاست.

محمد رضا احمدی یکی از شهروندان نی‌ریزی که شغل او رانندگی است و مدام در سفر است اظهار داشت:


کیفیت نان در شهر نی‌ریز به نحوی که باب دل مردم باشد نیست چرا که نان ها سوختگی زیاد دارد و گذشته از همه نان های شهرستان شکل و شمایل خمیر به خود گرفته‌است. بنده از صنف نانوایی ها تقاضا دارم این مسئله بررسی شود و چرا که مسئله بزرگی است و عواقب نپخته بودن وخمیر بودن نان بیماری های گوارشی و بیماری های معده‌ای برای مردم ایجاد می کند. باید بررسی شود وکیفیت نان بهبود پیدا کند و در صورت نیاز نانوایی ها دستگاه های خود را عوض کنند.

احمدی با اشاره به‌اینکه در اکثر شهرهای ایران بوده و از نان آن ها استفاده کرده گفت:

کیفیت نان آن ها با کیفیت نان نی‌ریزقابل قیاس نیست. وی ضمن انتقاد مجدد از حالت خمیری داشتن نان های شهرستان گفت در نی‌ریزنان پختگی و مزه لازم را ندارد چرا که آرد آنها سبوس ندارند.

وی در ادامه گفت:

در شهر یزد بهترین نان پخته می‌شود؛ و می‌توانم بگویم که نان یزد با نان استان فارس قابل مقایسه نیست نان یزد اکثرا با تنور پخته می‌شود و کیفیت و مزه‌ای عالی دارد؛ اما در شهر نی‌ریز نان ها اکثرا ماشینی شده اند و گازشان را هم اکثرا تنظیم نمی کنند همین عوامل باعث سوختگی و یا نپختگی نان های نی‌ریز می‌شود.

حمید علیپورکه جهت خرید نان به نانوایی آمده بود ضمن انتقاد از کیفیت نان شهرستان نی‌ریز گفت:

در خصوص کیفیت پایین نان نی‌ریز جای سخن بسیار است چرا که‌این نان خمیر است و سبوس آرد آنرا می گیرند به نظر من به آن جوش شیرین زیادی اضافه می کنند و این مسئله باعث می‌شود مشکلات گوارشی برای انسان ایجاد شود. گذشته از این مسائل سوختگی نان از مشکلات دیگر آن است البته نان در شهرهای دیگر هم به گونه‌ای است که در بعضی مناطق با کیفیت خوب و در بعضی مناطق با کیفیت پایینی پخت می‌شود.

وی افزود:

بیان این نکته خارج از لطف نیست که با افزایش قیمت نان، کیفیت نان بهتر که نشده؛ بدتر هم شده‌است ونان کوچکتر شده‌است نان سنگک سوختگی زیادی دارد و باید صنف نانوایی ها بررسی و دقت نظر بیشتری داشته باشند یک مسئله دیگر که بیان آن لازم است اینکه نانوایی های محلی که راه اندازی شده اند نیز بعضا بی کیفیت هستند سوختگی این نان ها از جمله مسائلی است که کیفیت پخت این نان را زیر سؤال برده‌است.

علیپور در پایان عدم تعهد برخی نانواها را دلیل اصلی کیفیت پایین نان در شهرستان دانست.

به منظور پی بردن به اهمیت و جایگاه نان در اسلام به سراغ کارشناس علوم قرآنی استاد زالپور رفته و با ایشان گفتگو نمودیم.

استاد زالپور ضمن اشاره به‌اینکه دین اسلام به معاش انسان توجه خاصی دارند گفت:

اسلام مال را مایه قوام و تداوم زندگی و نان را اسباب بر پا داشتن نماز، روزه، حج و دیگر واجبات دانسته اند.

پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: اگر نان نبود نه نماز می‌خواندیم، نه روزه می گرفتیم و نه واجبات پروردگار بزرگ را ادا می‌کردیم. آنچه از روایات ائمه اطهار علیهم السلام درباره اهمیت نان بیان شده نکات زیر به دست می آید

امام صادق (ع) می فرمایند بدانید که نان سرچشمه زندگی و معاش انسان نان و آب است.

پیامبر اکرم (ص) می فرماید بهترین خوراک تان نان و بهترین میوه تان انگور است.

امام صادق(ع) می فرمایند: تن آدمی بر نان بنا شده‌است.

پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: نان را بزرگ دارید و آن را محترم شمرید که خدای متعال برای آن برکاتی از آسمان فرو فرستاده و برکات زمین را بیرون آورده‌است از جمله احترام گذاری به نان آن است که نان را نبرند و زیر پا نگذارند.

این کارشناس علوم قرآنی در باره نان و احترام خاص اسلام به‌این ماده غذایی چند نکته را بیان می کند:

پایمال نشدن نان- چیزی روی نان قرار ندادن- نبریدن آن با چاقو

پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: تکه های نان را کوچک بگیرید که با هر تکه نان برکتی جداگانه‌است.

امام علی (ع) می فرماید: آنچه از سفره و یا ظرف غذا بیفتد بخورید برای کسی که به قصد شفا یافتن بخورد وسیله شفای هر درد و بیماری است.

پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: تمام عوامل آسمانی و زمین در تهیه نان نقش دارند

در پایان باید گفت:

همانگونه که نانوایان عزیز اشاره کردند کیفیت آرد نان در افزایش کیفیت پخت نان تاثیر به سزایی دارد و شهروندان محترم نیز اشاره کردند که آرد نان سبوس لازم را ندارد و این مسئله باعث می‌شود که نان طعم و مزه لازم را نداشته باشد گذشته از آن حالت خمیری داشتن و سوخته بودن نان از مسائل مهمی بود که شهروندان به آن اشاره نمودند. این مسئله می طلبد که نظارت دستگاه های نظارتی بیشتر باشد تا شهروندان با مشکلات گوارشی مواجه نشوند. نکته دیگری که باید به آن اشاره نمود این است که اکثر نانواهای ما از آیات و روایاتی که در مورد اهمیت نان بیان شده‌است بی اطلاع هستند و همین موضوع باعث می‌شود به‌دقت نظری که برای پخت نان باید مصروف شود کمتر اهمیت دهند اگر به همین چند جمله‌ای که در خصوص اهمیت نان در اسلام توجه شود به خوبی در خواهیم یافت که ارزش والای نان مورد تاکید بزرگان دین اسلام، ائمه و پیامبر اکرم (ص) است

مورد دیگر اینکه بعضا نکات بهداشتی آنگونه که باید و شاید رعایت نمی‌گردد و همانگونه که مسئولین اشاره کردند نظارت و بازرسی صورت می پذیرد اما باید پرسید که چرا بعضا این نظارت ها و بازرسی ها موثر واقع نمی‌شوند و نانوایی ها همان رویه گذشته را در پیش می گیرند؟

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی نای ذی خبر، تاریخ 30 دی 95، کد مطلب: 3629: www.nayzikhabar.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین